מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול פסיכולוגי שגלש לפסים מיניים..אלעד21/07/2008
התחלתי טיפול לפני כמה שבועות אצל פסיכולוגית צעירה, ועד עכשיו הוא התנהל בצורה חלקה וטובה, דיברנו הרבה על המשפחה שלי, העבודה, לימודים, חששות ותוכניות וכו'. רק שאתמול קרה משהו קצת חריג בשיחה שלנו, כשהגענו לדבר על המערכת יחסים הקודמת שלי עם החברה שלי לשעבר והקשיים שהיו לי בתפקוד המיני.. היא התחילה לשאול אותי הרבה שאלות על ההרגלים המיניים שלי, על הפנטזיות שלי, אם אני מאונן ובאיזה תדירות, מה היינו אוהבים לעשות בסקס, אם אני נהנה מפורנו, ואיזה סוג, ועוד דברים שמביך לי אפילו לכתוב.. תוך כדי השיחה סמכתי עליה שהיא מקצועית ושיש סיבה טובה שהיא שואלת אותי את כל השאלות האלו והשתדלתי להשיב בכנות, ורק כשיצאתי משם הרגשתי בושה והשפלה גדולה ורציתי לקבור את עצמי..כאילו שהיא הפשיטה אותי.. מה שמוזר בעיני זה שבאותו לילה והיום נהייתי מגורה נורא, לא יכולתי להפסיק לחשוב עליה (על הפסיכולוגית), כאילו שנכנסה בי תשוקה פתאומית אליה... ראיתי משהו כזה קורה בעונה הראשונה של בטיפול עם ראובן ונעמה ושמה קראו לזה העברה ארוטית..ועדיין משהו כאן מרגיש לי מעוות ולא נכון.. אז רציתי לשאול קודם כל אם אני בסדר או רק מדמיין דברים ומפרש את המציאות לא נכון? או שאולי אני קורבן להטרדה מינית פסיכולוגית? ואם כן מה אני אמור לעשות עכשיו? וגם אם לא - איך ממשיכים את הטיפול עם רגשות כאלה? זאת צלקת שתשאר לי לכל החיים? (וגם אם אתם מכירים פורום טוב לנפגעי העברה ארוטית זה יכול אולי להתאים.. )בבקשה תעזרו לי כי אני מאד מוטרד מכל העניין ולא כל כך יודע עם מי אפשר לדבר על זה... אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הרגשת לא נעים...
שני22/07/2008אז למה ענית לה על השאלות? אז מה אם היא הפסיכולוגית? מותר גם להגיד לא. לא מתאים לי להיכנס לנישה הזו איתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסות לשתף
שרון18/01/2009אלעד, קראתי את דברייך ונשמע כי אתה מרגיש מוצף ומבולבל. תבטח ברגשות שלך. אם הרגשת לא נעים אז כנראה ששאלות המטפלת לא היו מותאומות לצרכים שלך ולמוכנות שלך להיחשף. את מה שהרגשת אי אפשר לקחת או לערער עליו. ומה לעשות בעניין ,לדעתי זו כבר תשובה יותר מורכבת שמצריכה יותר מידע. ובכל זאת אנסה לייעץ לך מהבנתי את הדברים: במידה ואתה מרגיש שמעבר לפגישה האחרונה, מידת הקירבה והאמון שלך במטפלת ובטיפול איתה היא ראוייה אז כדאי לנסות לשתף אותה בהרגשתך. אולי תגלה דברים נוספים ואחרים. תמיד כדאי לברר ולבדוק עם הצד השני- במיוחד במקרה של טיפול. שבו מתרחשות העברות והעברות נגדיות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברה אירוטית
סיגל לוי22/07/2008שלום אלעד
זה טוב שאתה רגיש לכל מה שקורה בטיפול
קודם כל, אם הטיפול התנהל בצורה חלקה וטובה והפסיכולוגית רכשה את אמונך, בוא נניח שהיא אדם מקצועי
קודם כל, אתה צריך להחליט את אתה רוצה להיות גלוי איתה, כפי שהיית בנושא המיני. האם אתה רוצה לעסוק בדפוסים המיניים שלך, לפתור בעיה שאולי יש לך בתחום, אם יש כזו
תמיד זכותך להחליט על תחום שאינך רוצה לחדור אליו
חשוב לראות אם מה שקרה לך איתה קרה לך פעם - האם הרגשת שאדם אחר גרם לך ללכת יותר רחוק ממה שהתכוונת, להתערטל, להחשף, האם אשה עשתה לך תחושה כזו?
אם כן, אז מה שקרה עם הפסיכולוגית יכול ללמד אותך על הדפוסים שלך. מאד חשוב שתשתף אותך בתחושה המביכה ולא נוחה שהיא גרמה לך בכך שנכנסה לתחומים שהרגשת כפרטיים מדי.
העברה אירוטית היא לרוב הגנה - כמו משהו שעוצר התקדמות בטיפול לנושאים אחרים. חשוב גם שתשתף אותה במה שעובר עליך, שזה גירה אותך. כמה שזה חושפני - זה יכול לקדם את הטיפול מעבר לשלב הזה.
מקוה שעזרתי לך
אל תרגיש לא נוח - התסריט של בטיפול מושתת על מקרים שקורים במציאות, רק ששם הראו גם את הצד של המטפל. אסור לפסיכולוג לגלוש לפסים כאלה, כי המטופל נותן בו אמון ונחשף בפניו וזו לא באמת מערכת דו צדדית
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)