טראומת אישפוז במחלקה סגורה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טראומת אישפוז במחלקה סגורה
    ירון
    26/07/2008

לפני שנתיים בערך אישפזו אותי באשפוז כפוי בבית חולים פסיכיאטרי במחלקה סגורה לשבוע. עברתי שם חוויה קשה. האשפוז קרה בעקבות ניסיון התאבדות, כשהפסיכיאטרית שלי התקשרה לפסיכיאטר המחוזי והוא הוציא הוראת אשפוז. מאותו רגע עברתי שם מסכת התעללות והשפלה גדולה. באו אלי הביתה 2 אחים מגודלים ולקחו אותי בכח לאמבולנס ומשם לבדיקה משפילה בחדר מיון ששאלו אותי כל מיני שאלות מפגרות. אני הייתי בהלם אבל עדיין שיתפתי פעולה ועניתי בצלילות , וחשבתי שישחררו אותי הביתה ברגע שיראו שאני נורמאלי וסתם קצת בדיכאון או מקסימום יציידו אותי במרשם לפרוזק. אבל להפתעתי הפסיכיאטרית במיון אמרה שאני סובל ממצב פסיכוטי (ואח"כ בדיעבד ראיתי שהיא גם רשמה כל מיני דברים כמו "מחשבות יחס" "חסר תובנה למצבו" "מסוכן לעצמו ולסביבה") ושלחה אותי לאשפוז ללא הגבלת זמן. כשהגעתי למחלקה המום אף אחד לא הסביר לי מה קורה, מה הזכויות שלי, מי הרופא שלי.. נתנו לי פיג'מה ירוקה (כמעט הייתי היחיד שהכריחו אותו ללבוש בגד כזה..ולא הבנתי למה) ולקחו ממני את הבגדים שלי. אח"כ התחילו לי כאבים בחזה ובאשכים, הלכתי לאחות בתחנת אחיות והיא טרקה לי את החלון בפרצוף ואמרה - "לא עכשיו" הייתי בטוח שאני מקבל התקף לב, והתקשרתי למד"א מהטלפון הציבורי. אחרי כמה דקות באו אלי כל הצוות, אחזו בי בכל הגוף וגררו אותי לחדר טיפולים ושמה הזריקו לי בניגוד לרצוני ולמרות מחאותי זריקת הרגעה שאחריה הרגשתי כמו זומבי יום שלם. חוץ מזה היחס שלהם כלפי וכלפי יתר החולים היה פשוט מגעיל. כל פעם שפניתי אליהם בשביל דברים אלמנטרים , כמו נייר טואלט למשל, הם טרקו לי את החלון בפנים ונעלו אותו, או פשוט התעלמו ממני והמשיכו ללכת כאילו שאני אויר. במיוחד היחס המתנשא והמזלזל היה מצד ראש המחלקה והסגנית שלה, איתן בכלל אי אפשר היה לדבר. הם פשוט התייחסו אלי כאילו הייתי שקוף. הייתי בהלם שככה רופאים ואחים שאמורים לעזור לאנשים במצוקה מתיחסים לחולים. היו המון תקריות שצרבו בי תחושה של ביזוי, למשל באחד הימים נכנסתי לחדר של הריפוי בעיסוק וסתם התעסקתי עם הדברים על השולחן עם העטים והמספריים.. ואז המרפאה בעיסוק ציוותה עלי לתת לה את המספריים כאילו שאני איזה פושע מסוכן שעומד לדקור מישהו.. אני שהייתי לוחם בצבא והשתתפתי בקרב עם מחבלים - לא מרשים לי להחזיק מספרים של ילדים -?הרגשתי השפלה גדולה. והיה אח בריון אחד שהיה שולח אותנו לישון בחדרים בשעה 10 כאילו שאנחנו ילדים קטנים, והיתה מנקה שהיתה נועלת את החדרים ואם הייתי רוצה להוציא משם למשל ספר או דיסקמן הייתי צריך להתחנן לפניה שמונה פעמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

ינון
    26/07/2008

אני יודע שזה נשמע כמו דברים קטנים אבל כל החוויות האלה יצרו אצלי הרגשה שאני כלום ..השפלה..מחיקת הכבוד העצמי, והכי גרוע היה שכל הזמן מתצפתים עליך ורושמים עליך דברים, ומתייחסים אליך כאילו שאתה משוגע.. זה נכון שיש שם אנשים באמת לא הכי בריאים בנפשם אבל אני לדוגמה הייתי רק מדוכא, ועשו ממני סכיזופרני. אני חושב שכל אחד שהיה נחטף מביתו היה מתנהג קצת מוזר כתוצאה ממהלם.. וגם זה שהכריחו אותנו לבלוע תרופות שבכלל לא רציתי, ובדקו לי מתחת ללשון כאילו שאני איזה סוס... והתרופות האלו השפיעו עלי באופן נורא מבחינה פיזית ורציתי להתלונן אבל אמרו לי שאני צריך לדבר עם הרופאה על זה רק בעוד יומיים והיא כמובן לא הסכימה שאני לא אקח את התרופות..אני חושב שזה דבר נורא שמשתלטים ככה על הגוף של האדם ,כולאים אותו בניגוד לרצונו במחלקה סגורה מוזנחת , גורמים לו להיות העבד של הצוות שמאיים עליו שהוא יקשור אותו ל4 שעות (!) על כל ביטוח לחוסר משמעת מצידו, ומסממים אותו בכפיה בתרופות עם תופעות לוואי איומות. בסופו של דבר האגודה לזכויות האזרח מינו לי עורך דין, ואז היחס קצת השתפר, כשהצוות ראה שיש לי הגנה ואחרי יומיים שהעורך דין הסתובב במחלקה ודיבר שם פשוט שיחררו אותי עוד לפני ועדת ערר (ואני תוהה- אם הייתי חולה כל כך מסוכן לעצמי ולסביבה איך זה ששיחררו אותי ככה בלי שום שיחה ובדיקה מעמיקה) עוד דבר שנורא הפתיע אותי לרעה בבית חולים: לפני שהתאשפזתי הייתי בטוח שבמקומות כאלה יש המון תמיכה ופרגון ועידוד לחולים שסובלים נורא, שיש פסיכולוגים שמדברים איתם כל יום (לא היו בכלל כאלו), אחים רחמנים שסועדים אותם עו"ס שדואגים לזכויות שלהם..ומתנדבים שעושים איתם חוגי יצירה והעשרה בשביל הנפש. במקום זה פשוט אנשים מסתובבים כמו אסירים בחצר בית הסוהר עכל היום באפס מעשה והתעסוקה הכמעט יחידה שלהם היא להתחמק מהצוות שרודה בהם..אז נכון, היתה שם אחות אחת נחמדה שיצאה קצת מהאקווריום ודיברה עם המאושפזים אבל רוב הצוות היו אנטיפטים באופן נוראי ועם הרופאים בכלל אי אפשר היה לדבר, גם כשהם הואילו בטובם לבקר במחלקה. כאילו שהרופא הוא איזה סוג של אלוהים בלתי מושג ולא נותן שירות שאמור לדאוג לחסרי הישע והסובלים. בית החולים היה מוזנח, השירותים די מלוכלכים וגם המקלחות.. בסך הכל היתה לי הרגשה שזה מקום שכולאים בו אנשים כדי שיתפגרו בו ולא מרפאים מחלות נפש כמו שחשבתי לפני שעברתי את כל זה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להמשך

ינון
    26/07/2008

היום כשאני קורא באינטרנט או רואה בטלויזיה תחקירים על התעללויות כלפי מאושפזים במחלקות סגורות קל לי מאד להאמין למה שאני שומע.. אני לא יודע אם מה שעושים לאנשים בבית חולים נס ציונה גובל בפלילים, אבל אני משוכנע שנעשה שם דיכוי נוראי , עוול השפלה ביזוי ותיוג של החולים שהם רובם אנשים טובים וסובלים ובפירוש לא מסוכנים לחברה.. העניין הוא כזה .אני מספר על כל זה גם שידעו וגם כדי לשאול איך להתמודד עם כל זה. - מאז יש לי סיוטים כל לילה , יש לי פלאשבקים של האישפוז ההוא . אני חולם שכולאים אותי ומסממים אותי וקושרים אותי, כאילו שהייתי בשבי הסורי ולא בבית חולים במדינה דמוקרטית וחופשית. אני לא מסוגל להשתחרר מתחושת הקורבן והרדיפה וההשפלה שעברתי, ויש לי מחשבות על נקמה, שאם אני אתפוס את אחד מאנשי הצוות ברחוב אני אתן לו מכות בתור עונש על מה שעוללו לי, ולפעמים אני מפנטז שאני מגיש תביעה יצוגית נגד בית החולים, או מתלונן במשטרה על ההתעללות ואז עוצרים את הסגנית של מנהלת המחלקה וחוקרים ומפטרים חצי מהצוות..אבל אני יודע שאני חסר אונים ואין לי כמעט מה לעשות בנידון חוץ מלכתוב את כל הכאב והתסכול שלי בפורומים ולקוות שעוד אנשים ידעו מה קורה במקום הזה, שנמצא רחוק מהעיר, על גבעה מבודדת ומוקף גדרות תיל. מה שקרה שבמקום לעזור לי במצב מצוקה שהייתי נגרמה לי טראומה שכבר שנתיים לא עוברת ויכול להיות שתלווה אותי לכל החיים.. והכי גרוע שאין כמעט עם מי לדבר על זה. הפסיכיאטרית שלי כמעט פרצה בצחוק כשהיא שמעה שאני בטראומה מהאשפוז, היא לא מבינה מה קשה בזה.....אני כבר לא יודע איך להתמודד עם כל המטען הזה. אני רק יודע בוודאות שבפעם הבאה שאני ארגיש מצוקה נפשית חריפה (למשל מחשבות אובדניות) אני לא אפנה לפסיכיאטרית שלי ולא לפסיכולוג או עו"ס כדי שלא יוציאו עלי הוראת אישפוז שבקלות שוללת את החירות שלך אבל זה מאסר ללא תאריך שיחרור.. לי היה מזל גדול שיצאתי אחרי שבוע, יש הרבה אנשים שנשארים גם חודשים בניגוד מוחלט לרצונם גם אחרי שהם כבר מרגישים טוב.... זהו, תודה על הקריאה והתגובות מראש.. ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופס כתבתי בטעות את השם האמיתי שלי.

ינון
    26/07/2008

... בכל מקרה אין לי קשר לאריקים האחרים בפורום..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן לוקח להעלות הודעה

מתושלח
    22/10/2009

זה קצת מוזר ההודעה שינון כתב נכתבה ב 2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רפי גינת וכולבוטק...

שני
    27/07/2008

יכולים לעשות סוף למה שקורה במקומות הללו. בושה וחרפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזעזע

מרגלית
    15/10/2009

כמו סרט אימה זה נשמע. פסיכופלצת. אמאאאאל'ה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישפוז כפוי

סיגל לוי
    28/07/2008

שלום לך
    תודה על הוידוי
    באמת לא הרבה אנשים מכירים את החויה מבפנים
    זה בהחלט נשמע נורא
    יש לי רק כמה הגיגים
    נראה לי שהיחס שקיבלת לא מוצדק
    אולם יתכן שהיית בסכנה אובדנית ואם לא היו עושים זאת אולי לא היית כותב עכשיו שורות אלה בפורום זה
    צריך לזכור שיש אנשים שמתים מרגע אחד של יאוש שנראה שאין ממנו מוצא
    חוץ מזה, אם הפסיכיאטרית צוחקת לחוויותך, אולי צריך לדבר איתה על כך, שזה מרגיש שגם היא מזלזלת בך...
    שוב תודה על הכנות
    אולי יום אחד תרצה אתה להתנדב במקום כזה ולהכניס בו שינוי באוירה מבפנים...
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשית מעשה גדול

אורן
    28/10/2009

קראתי את מכתבך ומאד הזדהיתי עם הרגשות שמאפיינים לפעמים גם אותי, והרבה אנשים שלא מספרים וחבל שכך. עשית מעשה גדול מאין כמוהו בכך שהזהרת הרבה אנשים מהסכנה שיכולה להיות באשפוז כפוי. החוויה שעברת ודאי לא נעימה, אך אני מעריץ אותך גם על כך שעמדת בדבר שלדעתי הוא אפילו גרוע משבי, וגם על כך שסיפרת על זה. ממכתביך אני שם לב באמת שאתה אחלה בן אדם. אורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו