מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות שינהלינור קלישר29/07/2008
אני סובלת מנדודי שינה ... אני בת 20. אני מכורה לכדורי ואבן. לאחרונה השתמשתי בכמויות גבוהות, בערך בשבועיים האחרונים. אני חוששת שזה גרם לי לתחושות של היי ועשייה ושמחה, אמביציה ומוטיביציה לעשות דברים, מצד שני זה עשה אותי תזזיתית, לא מסוגלת לשבת במקום אחד גורם לי לעשן בצורה מופרזת, אני מעשנת במשך כשנה לערך על בסיס יומי. בממוצע קופסא ליום. אני נעזרת הרבה באלכוהול כדי להקהות את הכאב. אני חוששת שהכמות המופרזת של הואבן בערך 8 כדורים ליום גורם לי למחשבות יתרות, לחוסר יכולת להרדם. השעה עכשיו חמש בבוקר, אני ערה משתיים וחצי בצהריים ומאז לא הצלחתי לעצום עין. אני גרה עדיין בבית, לא התגייסתי לצבא ויש לחצים של אמא שלי לתרום יותר בבית אני בקושי תורמת. רק תולה כביסה פה ושם, מטאטאת לפעמים מרפסות מנקה את המטבח ועושה כלים יש ימים שאני לא עושה כלום. החדר שלי נמצא במצב קטסטרופלי. אני לא מוצאת שם שום דבר שאני צריכה הכל הולך לאיבוד מרוב בלאגן על אדן החלון מונחת מאפרה מלאה ומלוכלכת. בפח יש קונדומים, טמפונים, פחיות רד בול ריקות ובקבוק וודקה אבסולוט חצי ליטר ריק. אחרי הבילוי עם החבר בסופ"ש. הוא מלא בפדים מטונפים בשעווה חמה להסרת שיער ועולה על גדותיו. אני לא מצליחה להרדם לפני 4-5... והבעיה היא שעכשיו לא הצלחתי להרדם והחלטתי להשאר ערה עד שאלך לישון מוקדם בערב. לא מצליחה לסדר את השעון הביולוגי. אני עובדת שעתיים ביום בין 3-5 ועוד שעתיים בין 7-9 בשעות הצהריים ובשעות הערב בהתאמה. אני צריכה לקום מוקדם בבוקר כדי לעזור בבית... בין 6-7 אני הולכת הליכה של שעה. פעמיים בשבוע אני נוסעת לעיר רחוקה לעשות שיעורי נהיגה כשאני צריכה לקום ב-7 בבוקר ואני מגיעה הביתה בשעה 13:00 . אני מפחדת שלא אצליח לעמוד בכל זה. יש לי מחסור רציני בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כדאי לך לעשות
סיגל לוי29/07/2008שלום לינור
אני ממליצה לך להיוועץ ברופא שלך לגבי תופעות הלוואי והמינון המתאים לך
אני ממליצה לך לשמור על סדר יום קבוע, כניסה למיטה בשעה מקובלת
התעוררות בבוקר עם שעון
צמצום שינה אחה"צ או שלא בשעות הלילה
ללכת למיטה ולעשות משהו מרגיע - להתרחץ, לנשום נשימות עמוקות, לקרוא, מוסיקה מרגיעה
בנוסף נראה שזו תקופה של חוסר מוטיבציה
אולי כדאי להעזר בטיפול אם את מרגישה שאת לא יוצאת מזה לבד
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)