אחרי עשרים שנה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחרי עשרים שנה...
    המתלבט
    24/06/2007

בוקר טוב
    ממש בקצרה...בשלב זה.
    אני גרוש מזה כחצי שנה,את הבית עזבתי או יותר נכון הועזבתי בעקבות סדרת מעשים נוראיים,לרבות ניסיונות אובדנייים גם בעת הימצאות הילדים בבית.הרקע הינו (גם) אובססייה לצורת אוזנה של אישתי,דבר שהציק לי (הן בהיותי איתה והן כמחשבות טורדניות מעיקות)) מאז הכרתיה.ובכל פעם שהיה לנו לא טוב,הטלתי את כל מכאוביי ותעוקותיי בכיוונה זה.בנוסף,חליתי בלוקמיה בשנת 2003 ולשמחתי (שלצערי אינה תמידית...) המחלה לא נשנתה. שבועות ספורים אחרי שובי לשיגרה (בתום סידרה מתישה של טיפולי כימותרפיה),החלתי לסבול מדיכאון ובעייתה האסטתית של אישתי הציקה לי יותר מפעם.או אז,התחלתי ליטול כדורים פסיכיאטריים,שלדעתי (ככל שחלף הזמן),רק דרדרו את מצבי."זכיתי" גם להיות מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי במחלקה סגורה וגם שם (אפילו) ניסיתי לשים קץ לחיי.
    מאז,בהדרגה,שבתי לשיגרה,על אף שגם את תפקידי(הבכיר) בעבודה הפסדתי,שכרתי לי דירה ואני (פחות או יותר) עצמאי ואף מכיר נשים,בין אם להכרויות קלילות בין אם למטרה אחרת.
    אולם,אם אהיה כן עם עצמי,איני מפסיק לחשוב על חזרה לאישתי הגם שאני יודע שכשאהיה עימה (שוב) בעייתה (צורת האוזן) תמרר את חיי וחיינו.
    בכל פעם שאני הולך לישון,(וגם בשנתי אני לעיתים חולם עליה..),אני מקווה שכשאתעורר אהייה חבוק בזרועותיה ושנחזור לחיות ביחד.למעשה,נראה לי שכעת הסך הכל אנו בהפסקה.בהגיון,אני יודע שאת הנעשה אין להשיב ועלי לפתוח "פרק חדש".נכון,העתיד הינו לוט בערפל ואולי(מי יודע...) בעוד מספר שנים נשוב להיות זוג.
    האם יש לך איזו המלצה?
    תודה
    המתלבט העצוב!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי עשרים שנה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבט יקר...

רונן דוד
    24/06/2007

אני ממש מבין מה עובר עלייך,

קשה להתאושש מזוגיות ממושכת,
    אך אין ברירה, צריך להמשיך קדימה.
    אני מבין שעברת מס' משברים לא פשוטים,
    גם לך וגם לגרושתך יש מהם משקעים,
    לחזור ולשחות בעיסת הבוץ לפי מה שאתה מתאר, לא נראה לי פתרון נכון,
    מה גם שאתה עדיין חושב שאם תחזור אליה, תתחיל שוב עם האוזן...

אז היישר מבט והמשך קדימה,
    תן לזמן לעשות את שלו,
    עם הזמן יתחלפו החלומות בכאלה נעימים יותר ללא גרושתך בהם,
    תן לזמן לעשות את שלו והמשך לנסות, לצאת ולהכיר בנות חדשות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרונן ו/או לכל מישהו

המתלבט
    25/06/2007

ראשית,תודה על התשובה הלבבית והאמפטית!!
    אולם,אף לא אחד מסוגל באמת להבין באמת את שעובר עלי....לרבות המטפל שלי (פעמיים בשבוע,אם תרצה אהייה מוכן למסור לך את שמו....מזמן לא החלפתי מטפל...) ואפילו בו נואשתי מלהאמין כי הרי מטרתי הינה אחת ויחידה ואני יודע שמה אכתוב כעת אינו "קול ההגיון" (ואולי כן..כי לא הכל ולא תמיד הכל היה כל כך גרוע בכל זאת) : "איך אני משקם את חיי ובקיצור חוזר לאישתי שהייתה המשענת עליה נשענתי וממנה ינקתי (תרתי משמע)".היא כל כך תמכה בי בייחוד שעה שחליתי בלוקמיה וגם כאשר הייתי בדיכאון ובהתקפי הזעם (מילולי ולא מילולי גם) ואני ה"טמבל" רק חשבתי על האוזן שלה.
    וכולם הזהירו אותי שהיא לא תעשה ניתוח וכעת אני "מתייסר" מעצם המחשבה שאם היא תכיר מישהו אחר אולי "בשבילו" היא תעשה ניתוח.....שלא לדבר על הרעיון של מישהו אחר שמתעלס איתה,הכל בגלל טעויות שלי למכביר.סליחה על הבלבול בכתיבתי,אך רבים ממטפליי טענו שהאוזן הייתה (ואם נשוב לחיות יחד) תמשיך למלא את תפקיד "פח הזבל" שלי.
    ועוד אני יודע,שכדי שגם היא בכלל תחשוב בכיוון זה (וכבר היו דברים כאלו,הרי אומרים שהעתיד הינו מסתורי!!) עלי להתחזק ו"לבנות" את עצמי ועתידי ,רק שאיני מסוגל לחשוב שחיי יהיו או ימשיכו להיות בלעדיה.או אז,תיתכן אף אפשרות (שכעת נראית לי בדיונית)שהיא תחזר אחריי ואני לא אשעה לתחינותיה).
    אני חש שהיא כמו תאומה סיאמית שלי.....וכך גם חשבתי כשהולעטתי בכדורים ואושפזתי.....וגם היום אם רק ארצה אוכל להתאשפז בקלות,אך לא לא אתן שזה יקרה !!.
    אתה יודע,פסיכיאטר אחד אפילו טען שאני (גם) נרקיסיסט....הוא שיושב לו באחד ממגדלי העיר בקומה 900 .ואני נרקיסיסט..... אינך יודע,רונן החביב,אך(מניסיון אישי...) הכימותרפיה והימצאות תאים סרטניים פעילים אינם מציקים ודואבים כמו המחשבות על כל שהיה לי ואיבדתי ...."בכישרון רב".
    ואני יודע את כל האימרות :"את הנעשה אין להשיב","אם לסבתא היו גלגלים" - אולם אני איני מצליח (וגם אם כן,אז זו "הצגה") לא לחשוב על או לבטל (לפחות כעת) את הרצון לשוב לחיק(ה) החמים של גרושתי,לרבות האוזן...שואל אני :מאיין "הגרלתי" את היצר של ההרס העצמי ??מה חטאתי?
    גם כל אישה שאני נמצא עימה ,אפילו כשאנו מקיימים יחסי מין אני משווה זאת לאופן שבו גרושתי (בכלל המילים גרוש וגרושה עושות לי קונוטציות שליליות!) ואני קיימנו יחסים כאלו.אולי זה טבעי..
    ולסיום,(לפחות להיום...)בהיותי מאושפז במחלקה הסגורה מצאתי כל מיני "מכשפות" ומתקשרות ושאר מיסטיקנים ש(אפילו) הם אמרו לי בין היתר(ואם כולם אומרים אותם הם כנראה נכונים):
    1)החלטתה לעוזבני הייתה ולו כדי להגן על הילדים וגם על עצמה.
    2)ואם ברצוני לשוב אליה עליה קודם לשוב לעצמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו