מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדידותרוני07/09/2008
זה סיפור דיי ארוך.. אני מקווה שלמישהו יהיה זמן לקרוא את זה ולעזור לי.. אני בת 15 וחצי.. אני בת יחידה אני גרה רק עם אמא שלי ואת אבא שלי אני לא מכירה ולא הכרתי. אמא שלי אחות והיא עובדת משמרות.. אני כל היום לבד בבית בין הלטויזיה למחשב משועממת עד מוות[ביטוי].. אני מרגישה בדידות.. כל הזמן.. אני מרגישה עכשיו וגם בעבר הרגשתי.. אין לי עם מי לחלוק דברים לדבר להיות איתו.. פשוט אין.. כמובן שאני לפעמים נפגשת עם חברות ויש מצבים שבהם אני גם רואה את אמא שלי לטווח ארוך.. אבל זה לעיתים רחוקות.. רוב הזמן אני לבד. הבדידות הזו גורמת לי לחרדות.. קשה לי לתפקד.. אם זה בבית הספר ובשיעורים ואם זה בין אנשים.. בדר"כ קשה נגיד להתכונן למבחן כשאני נמצאת לבד בבית.. אין מי שיתמוך שיזרוק מילה טובה.. אמא שלי חוזרת מאוחר מהעבודה בערך באחת עשרה בלילה ואם היא חוזרת בצהריים אז היא בדר"כ הולכת לקניות או שהיא ישנה וזה לא קורה הרבה.. בשבילי משפחה זה הכל.. הם הדבר הכי חשוב לי בחיים ואני לא יודעת מה אני יעשה בלעדיהם.. אני כל יום לבד בבית בלי אף אחד ודגש על אף אחד.. אני רק רוצה להיות עם מישהו וזה לא אפשרי ! זה לא מחייב את המישהו להיות איתי לדבר איתי לראות טלויזיה.. זה גם מספיק לי רק שהוא יהיה בבית שתיהיה תחושה של שייכות לאנשהו.. אבל אין את זה.. אני כבר לא יודעת מה לעשות.. אין פתרון שאני יכולה לחשוב עליו כרגע.. בשביל אנשים אחרים להיות לבד זה כיף.. כי הם כל היום בחברת אנשים.. אבל אני לא ..וכל מה שאני מבקשת זה להיות שם במקומם.. שהבית יהיה הומה אדם ולא שומם. אני כבר מיואשת.. זה ממש משפיע עליי.. יש ימים שאני פשוט יושבת ובוכה בלי להפסיק. אם מישהו יכול לעזור לי אני מאוד אודה לו.. -רוני-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשתף
סיגל לוי07/09/2008שלום רוני
טוב שאת משתפת כאן
נראה לי שכדי שלא תחושי בודדה, כדאי לשתף עוד אנשים
הכי כדאי לשתף את אמך, לומר לה כמה היא חשובה לך, להתקשר אליה כשקשה לך, לבקש לבלות יותר יחד...
אולי כדאי לדבר עם יועצת ביה"ס, אולי היא יכולה להיות מקור לתמיכה
כדאי להשקיע מחשבה איך מחזקים את המעגל החברתי שיכול לספק המון תמיכה
ואם את מרגישה רע ועצוב ומיואשת זמן רב, אולי את זקוקה לעזרה מקצועית כמו טיפול
אם רק בלבלתי אותך, אולי פשוט תתיעצי עם אמך מה מתאים
ואם היא לא אוזן קשבת, תתקשרי לער"ן
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :]
רוני07/09/2008את האמת ששנה שעברה כבר פניתי ליועצת והייתה לנו שיחה עם אמא שלי.. כמו שאת רואה זה לא כ"כ עזר.. וכבר אין לי כוחות לנסות שוב.. אני יודעת שזה לא יעזור.. אין מישהו שתמיד יהיה איתי או שיהיה בבית.. אין וגם לא יהיה.. זה לא שאבא שלי יצוץ פתאום משום מקום וזה לא שאמא שלי תיהיה פתאום בהריון או תאמץ ילד.. זה דברים שלעולם לא יקרו.. אמא שלי לא מייחסת לזה כ"כ חשיבות כי היא לא מבינה אותי.. כבר ניסיתי להסביר לה והיא לא הבינה.. את האמת אף אחד לא מבין אותי כמה שאני מנסה להסביר.. כל אחד חי במקום שלו עם ההרגלים שלו ולרובם יש אחים והורים מה שלי אין חוץ מאמא שלי כמובן ושם הם תמיד נמצאים בחברה כלשהי ככה שקשה להם להבין מה זה להיות לבד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדין תמיכה היא חשובה
סיגל לוי09/09/2008שלום רוני
אולי יועצת או מה שהצעתי לא יביא את אמא הביתה, או יגלה לך פתאום את אבא
נכון
אין תרופות קסם
אבל מגיע לך תמיכה
מגיע לך שמבוגר שמבין אותך יעזור לאמך להבין את המצוקה שלך
ואם היא לא תשתנה
לפחות לך יהיה מישהו שמקשיב, תומך, להתייעץ איתו
נסי לדבר עם אמך על אפשרות של טיפול פסיכולוגי שיתמוך בך, כדי שכן יהיה עם מי לדבר
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני שלום ,
אליעזר09/09/2008
אני מבין שאת במצב נפשי קשה בגלל נסיבות החיים שלך .. חשבתי שאולי כדאי לך לעשות מחוייבות אישית ולהתנדב איפהשהו, חוץ מהערך המובן של התרומה לחברה, זה יכול לעזור לך מאד בכך שתצאי מהבית המשעמם ותפגשי אנשים ואולי יהיו לך חברים משם, ויתפתחו קשרים ,אולי יזמינו אותך חברות אליהן הביתה ,או שיבואו אליך וכך תהיי פחות בודדה. חוץ מזה אם אמא מסכימה תבקשי ממנה להרשם לאיזה חוג שמעניין אותך ,גם דרך להעביר אחר צהריים ולפגוש אנשים נחמדים.. ככל שתהיי מחוץ לבית יהיו לך פחות שעות שקטות לבד..
עוד רעיון קטן שחשבתי עליו זה אולי לאמץ כלב, כלבים הרבה פעמים עוזרים לאנשים שחיים לבד להתגבר על הבדידות ומחזירים אהבה.. .זה אומנם כמובן לא תחליף למשפחה אבל זה יכול להקל קצת על ההרגשה
דבר אחרון , המספר של ערן זה 1201 שסיגל הזכירה אבל שכחה לציין, אם ממש מרגישים רע, ויש גם צ'אט של סה"ר שיכול לעזור (אבל הוא פועל רק בלילה וער"ן זה 24 שעות).
שיהיה לך המון בהצלחה ותרגישי טוב!!
אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)