מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מתוסכלתמור25/09/2008
שלום, אני אם ל- 3 ילדים - נער עם בעיות קשב, נער היפראקטיבי וילד על הספקטרום האוטיסטי. אני עובדת במשרה מלאה, חוזרת הביתה ומשתדלת לעשות כל מה שמצופה מאמא שאין לה עוזרת כי מסיבות כלכליות (השקעה רבה בילד האוטיסט) לא יכולה להרשות לעצמה. גם בעלי עובד קשה ורוב שעות הערב והלילה ממשיך לעבוד מהבית. למרות מאמצי הרבים לעמוד ביעדים של הכנת ארוחות, כביסה נקיה, בית נקי, שיעורים עם הקטן, קניות וכו', אני חשה שילדי לא מעריכים אותי ואני משמשת להם כמשרתת. מצד אחד לפעמים אני חושבת שאולי כדאי להתחיל "להפעיל" אותם ולבקש שיעשו משהו בבית (מלבד תורנות הורדת אשפה שגם כך עולה לי בבריאות לבקש מהם בכל פעם - הם לא עושים כלום). מצד שני, כחולת אסטמה קשה, אני מעדיפה לעשות הכל לבד ולא להביא ל"היתקלויות" איתם שיגרמו לי אח"כ להרגיש לא טוב, ויגרמו לילדים שלי לא לדבר איתי תקופות ארוכות. (אין להם בעיה עם זה..). אני חשה שאין לי אמירה בבית וכל דבר שאני מבקשת - אני נתקלת בו בזלזול והתעלמות מצד הילד האמצעי (15)ובהתקפי זעם מצד הגדול (בן 18). לאחרונה, לאחר בקשה שלי לצמצם בכמות המים שצורך במקלחת, הגדול נכנס להתקף אמוק, קילל והוציא כלפי אצבע. אמנםבאותן דקות כעסתי עליו ואף התבטאתי לא בצורה הכי מכובדת (בגלל תסכול וחוסר אונים) אך מאז הנער החליט שהוא לא מדבר איתי ומזה מספר שבועות מתעלם ממני לחלוטין ועוד טוען ש"אין לו משפחה", ו"שלא אוהבים אותו". מצד שני כשהצעתי שנצא כולנו לבילוי משותף שאהוב על כולם (מסעדה..) הוא סרב בתוקף וטען שאני רוצה לזרוק אותו מהבית.. אני פשוט מיואשת. מצד אחד המון לחצים בעבודה ומצד שני להגיע הביתה, לתת את כל כולך בשביל הילדים ולזכות ביחס כזה.. מבחינה רציונלית אני חושבת על זה שאני צריכה לעמוד מולם ולהיות חזקה גם אם מחליטים לעשות לי ברוגז. מצד שני הרגש האימהי לא נותן לי להיות ברוגז איתם לזמן רב וזה מפריע ומציק לי, אף על פי שאני בטוחה שהצדק איתי. איך פותרים את הדילמה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומס גדול
סיגל לוי25/09/2008שלום מור
באמת שהעומס הרגשי והפיזי עליך הוא רב
לכל אחד מהילדים שלך צרכים אחרים
לכל אחד מהם יש קשיים מסוימים שמקשים על הסתגלותו
והבית אמור להכיל הכל...
אני חושבת שכדאי לדבר עם בעלך שיגבה אותך
ולהחליט על חוקים מסוימים על פיהם מתנהל הבית
כאלה שהם יכולים לעמוד בהם
ולהגיד להם חד משמעית שהם מספיק בוגרים
ומצופה מהם שלא יהיו להם רק זכויות אלא גם חובות
זה נשמע קשה, אבל כך גם יש סיכוי שתהיה לך הקלה מסוימת
וגם אולי תלמדי אותם לעשות משהו למען עצמם ושלא כל הזמן חייבים לעשות למענם
נכון שהם ימחו אבל אם שניכם תציגו חזית אחידה זה יכול לעזור
לפחות מול שני הבוגרים
ואולי כדאי לחשוב גם על מקור תמיכה והדרכה לך
אולי טיפול
ואם אין לך תקציב, אולי תתיעצי עם יועצות ביה"ס...
הרבה סבלנות
וזכרי שאת המקום היחיד שמעניק להם את התמיכה
אך זה לא אומר ללא כל הגבלות
בהצלחה
ושנה טובה ורגועה
מסיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)