שינויים בבטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינויים בבטחון
    ליאל
    03/07/2007

שלום ,אני חיילת בת 19 מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי ילדה דיי בישנית , הבעיה אצלי היא שכשאני מתביישת אפילו ששואלים אותי שאלה אני מתחילה להסמיק וזה ממש מביך אותי אני פשוט מרגישה מטומטמת כשזה קורא לי ,כאילו ממש אנשים שאני מתראה אתם יוםיום ואני מגיע למצב שאני ממש נבוכה כשאני מדברת אתם ומתחילה להסמיק,עוד דבר הוא שהבטחון העצמי שלי עלה ויורד פלאים ,לדוגמא אני יכולה להיות ממש מלאת בטחון לשיר ,לעלות על במה לדבר ,לשחק [הכוונה להציג] הייתי מופיע המון במופעי ביה"ס ואף פעם לא ידעתי אם יתקוף אותי חוסר בטחון,ויש אנשים שפשוט חושבים שאני אדם מלא בטחון ולא ביישנית בכלל ויש כאלה שפשוט חושבים שאני אדם ביישן ,נניח אני ישחק תפקיד בהצגה [דבר שקרה דרך אגב ]בפעם הראשונה אני יפגין בטחון עצום ואולי בפע ם השניה הבטחון שלי ירד לתחתונים וזה ממש בעיה ,אני מרגיש שאני לא יכולה לסמוך על עצמי מבחינת בטחון ,ממה זה יכול לנבוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בבטחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לליאל!

סיון
    05/07/2007

קודם כל הביישנות שלך נובעת ברוב המיקרים אם לא בכולם מהביטחון שלך.
    כאשר אין לך ביטחון את מתחילה לחשוש מאחרים. מרגישים ברוב המיקרים כאילו אחרים תמיד יותר טובים. וליפעמים זה פשוט עיניין של ביישנו. כשהייתי קטנה, אז גם היתביישתי המון, המון. היתביישתי להיכנס לחנויות, להגיד שלום אפילו. ונכון שלא היה לי ביטחון עצמי. אבל תחושת הבייישנות היהתה לא מובנת. לקח לי די הרבה זמן בישביל להבין שאין לי כל כך מימה להיתבייש והלבין שאני לא יותר רעה מאחרים. וכך גם הביטחון גבה.
    תראי! יש כאלה שפשוט נולדים עם ביטחון. כלומר תמיד היה להם ותמיד יהיה להם. לא משנה מה יקרה. אבל לך כניראה זה לא ככה. וזה בסדר. להמון אנשים זה ככה.
    הביטחון שלך נובע רבות מממה שאחרים חושבים עליך. אם נגיד מחמיאים לך, ואומרים לך דברים טובים, אז את מתחילה להעריך את עצמך מחדש. ואז את אומרת לעצך, "וואלה למה לא", כאילו אין לי ממה להיתבייש, והביטחון שלך מתחיל לעלות. זה גם תלוי לסביבה שבה את נימצאת, חבורה. המון דברים. יש אנשים שדברים מסויימים מביכים אותם. אבל כאשר מישהו "זורק" לך מילה רעה, אז יש אנשים שמקבלים את זה חזק, וניפגעים, ופשוט הביטחון שלהם יורד.(למרות שזה לא טוב לעילב מכל דבר שאנשים אומרים.)
    אני אומרת, תנסי ליראות איך את מרגישה בקשר לעצמך. בקשר למה ואיך שהסובבם אותך מתיחסים עליך. אולי זה קשור.
    ואם לא, תנסי להסביר לי מה בדיוק את מרגישה כשאת במבוכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאל יקרה...

רונן דוד
    09/07/2007

לעבוד על ביטחון עצמי ניתן לדעתי באופן אישי ופרטני. את חייבת להציב לעצמך אתגרים. יש מה שנקרא contra fobic behavior ומה שזה אומר למשל שמי שיש לו פחד קהל הופך להיות מרצה ואנשים שמפחדים מדם הולכים להיות מנתחים. נסי התנהגות מעין זו, תבחרי פעילויות שיגרמו לך לנהוג בניגוד לטבע הביישני שלך ואני בטוח שעם הזמן תקבלי את הביטחון העצמי ותופעות הלוואי שלו יעלמו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו