מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לבעלי יש בעיה רצינית...אלמונית06/10/2008
אני אנסה להסביר את הבעיה שלי בכמה שפחות מילים. אני נשואה כבר 10 שנים. בהתחלה בעלי רצה כל הזמן לקנות לי כל מה שאני צריכה ואפילו מה שאני לא צריכה. שנינו עובדים כשכירים. הבעיה היא שעם הזמן הוא השתלט על השכר שלי ואני הייתי צריכה לבקש ממנו את הכסף. הרבה פעמים הוא היה אומר לי אין כסף שתקחי הלוואה מהבנק. והוא היה חוסך את כל השכר בבנק. בעלי בא ממשפחה טובה, וכולם אומרים שהוא בן אדם טוב ואני יודעת זאת. שני אחיו יש להם תארים אקדמים גבוהים ויש להם עסקים פרטיים משלהם, מצבם הכלכלי טוב מאוד. אבל לבעלי אין תואר אקדמי והוא עובד כשכיר, לכן אחיו תמיד רוצים לעזור לו כספית והוא מקבל מהם בלי התנגדות למרות שמצבו הכלכלי טוב ואיננו צריכים כסף מאף אחד. עכשיו אני מנעתי ממנו את השכר שלי ואני זו שקונה הכול לילדים ממזון לשכר בית הספר. הוא לא רוצה לשלם לכלום. היעד שלו הוא לחסוך כמה שיותר כסף. אם אני מבקשת שישלם עבור דבר מה בבית הוא משתגע. ולמרות הכול הוא חושב שאני זו שהשתנתה ואוהבת את הכסף יותר מכל דבר אחר. יש לו בעיה והוא לא רואה אותה. אני חושבת שהוא חושב שאם הוא יחסוך הרבה כסף אז הוא ימלא את החוסר שיש לו ויהיה כמו אחיו. החיים עוברים מהר ואני רוצה לדעת איך אני יכולה להראות לו איך הוא נעשה. הוא לא מודה שיש לו בעיה. אם אני מתחילה לדבר בנושא הכסף הוא מתרגז, צועק ולא נותן לי לדבר. אני רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור לו להתמודד עם הבעיה ולהוכיר שיש לו בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדם חיצוני
סיגל לוי06/10/2008נסי לחשוב אם יש אדם חיצוני שיכול לעזור לו להתבונן על התנהגותו
שיבין ששניכם באותה סירה
שאתם מנהלים משק משפחתי משותף
שהאינטרסים והמחויבויות משותפות
אולי אדם קרוב
אולי בן משפחה
אולי חבר
ואולי מטפל משפחתי, אם בעלך יסכים לנסות
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי כבר....
אלמונית07/10/2008ניסיתי כבר לערב את אחיו הגדול שהוא מכבד ומעריץ. אמו ניסתה לדבר איתו אבל שום דבר אינו מועיל, אם מנסים לדבר איתו בנושא הזה הוא מתרגז מאוד צועק ועוזב את המקום. כולם בסוף נותנים לו כסף (חושבים שזה יעזור) עבור כל מיני דברים שצריכים להשקיע בבית. והוא לוקח את הכסף ומוסיף אותו לחסכונות. אני רוצה לדעת אם יש משהו\התהגות מסוימת שבה אני יכולה לעזור לו לראות את המצב שלו הגיע. האם יש דבר כזה? משהו שאני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה מקומית או בעיית תקשורת
סיגל לוי07/10/2008כדאי לחשוב האם יש כאן בעיה בתחום הזה
או בעיית תקשורת שבה בעלך אינו מוכן לדבר על מה שלא נראה לו
או שלא מוצא חן בעיניו
כי את כן אומרת שהוא מתרגז
אני לא מכירה טריקים
רק הזדמנות טובה לשיחה
לומר לו שאת מוטרדת מהנושא
ומה הוא מציע כדי לפתור זאת
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני המר והנמהר עשי לעצמך ולילד
boni00717/10/2008ולילדים טובה עשי לך חשבון בנפרד ומהר ,את עובדת בשביל הכסף ואין שום סיבה בעולם שתצטרכי להתחנן, עצה נוספת לי אליך לבקש ממשפחתו שאם הם רוצים לעזור לו ולמשפחתו שיתנו לך את הכסף למחייה ולילדים , וכך לא תצטרכי להתחנן על נפשך בכל פעם מחדש.אצלי הוא לא הכניס בכלל את הכסף לפרנסת המשפחה ולכן בנוסף לכל מעלותיו שתקצר היריעה מלפרטם ,ועם כל הכבוד אני ממש לא זקוקה לקישוט ולכן הראיתי לו את הדרך החוצה בדיעבד אושר כזה לא חוויתי ממזמן. (דרך אגב גם הוא היה בחור טוב ,זהו לדעתך זה הקריטריון שבעזרתו ניתן להחזיק משפחה איתנה) אם את רוצה לשמור על הנישואין בכל זאת תבקשי גם לזה סיוע ממשפחתו אם זה חשוב להם ותלכו לייעוץ אולי משם תגיע הגאולה. בהצלחה אשמח לתגובה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)