לבעלי יש בעיה רצינית...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לבעלי יש בעיה רצינית...
    אלמונית
    06/10/2008

אני אנסה להסביר את הבעיה שלי בכמה שפחות מילים. אני נשואה כבר 10 שנים. בהתחלה בעלי רצה כל הזמן לקנות לי כל מה שאני צריכה ואפילו מה שאני לא צריכה. שנינו עובדים כשכירים. הבעיה היא שעם הזמן הוא השתלט על השכר שלי ואני הייתי צריכה לבקש ממנו את הכסף. הרבה פעמים הוא היה אומר לי אין כסף שתקחי הלוואה מהבנק. והוא היה חוסך את כל השכר בבנק. בעלי בא ממשפחה טובה, וכולם אומרים שהוא בן אדם טוב ואני יודעת זאת. שני אחיו יש להם תארים אקדמים גבוהים ויש להם עסקים פרטיים משלהם, מצבם הכלכלי טוב מאוד. אבל לבעלי אין תואר אקדמי והוא עובד כשכיר, לכן אחיו תמיד רוצים לעזור לו כספית והוא מקבל מהם בלי התנגדות למרות שמצבו הכלכלי טוב ואיננו צריכים כסף מאף אחד. עכשיו אני מנעתי ממנו את השכר שלי ואני זו שקונה הכול לילדים ממזון לשכר בית הספר. הוא לא רוצה לשלם לכלום. היעד שלו הוא לחסוך כמה שיותר כסף. אם אני מבקשת שישלם עבור דבר מה בבית הוא משתגע. ולמרות הכול הוא חושב שאני זו שהשתנתה ואוהבת את הכסף יותר מכל דבר אחר. יש לו בעיה והוא לא רואה אותה. אני חושבת שהוא חושב שאם הוא יחסוך הרבה כסף אז הוא ימלא את החוסר שיש לו ויהיה כמו אחיו. החיים עוברים מהר ואני רוצה לדעת איך אני יכולה להראות לו איך הוא נעשה. הוא לא מודה שיש לו בעיה. אם אני מתחילה לדבר בנושא הכסף הוא מתרגז, צועק ולא נותן לי לדבר. אני רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור לו להתמודד עם הבעיה ולהוכיר שיש לו בעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לבעלי יש בעיה רצינית...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדם חיצוני

סיגל לוי
    06/10/2008

נסי לחשוב אם יש אדם חיצוני שיכול לעזור לו להתבונן על התנהגותו
    שיבין ששניכם באותה סירה
    שאתם מנהלים משק משפחתי משותף
    שהאינטרסים והמחויבויות משותפות

אולי אדם קרוב
    אולי בן משפחה
    אולי חבר
    ואולי מטפל משפחתי, אם בעלך יסכים לנסות

בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי כבר....

אלמונית
    07/10/2008

ניסיתי כבר לערב את אחיו הגדול שהוא מכבד ומעריץ. אמו ניסתה לדבר איתו אבל שום דבר אינו מועיל, אם מנסים לדבר איתו בנושא הזה הוא מתרגז מאוד צועק ועוזב את המקום. כולם בסוף נותנים לו כסף (חושבים שזה יעזור) עבור כל מיני דברים שצריכים להשקיע בבית. והוא לוקח את הכסף ומוסיף אותו לחסכונות. אני רוצה לדעת אם יש משהו\התהגות מסוימת שבה אני יכולה לעזור לו לראות את המצב שלו הגיע. האם יש דבר כזה? משהו שאני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מקומית או בעיית תקשורת

סיגל לוי
    07/10/2008

כדאי לחשוב האם יש כאן בעיה בתחום הזה
    או בעיית תקשורת שבה בעלך אינו מוכן לדבר על מה שלא נראה לו
    או שלא מוצא חן בעיניו
    כי את כן אומרת שהוא מתרגז

אני לא מכירה טריקים
    רק הזדמנות טובה לשיחה
    לומר לו שאת מוטרדת מהנושא
    ומה הוא מציע כדי לפתור זאת
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני המר והנמהר עשי לעצמך ולילד

boni007
    17/10/2008

ולילדים טובה עשי לך חשבון בנפרד ומהר ,את עובדת בשביל הכסף ואין שום סיבה בעולם שתצטרכי להתחנן, עצה נוספת לי אליך לבקש ממשפחתו שאם הם רוצים לעזור לו ולמשפחתו שיתנו לך את הכסף למחייה ולילדים , וכך לא תצטרכי להתחנן על נפשך בכל פעם מחדש.אצלי הוא לא הכניס בכלל את הכסף לפרנסת המשפחה ולכן בנוסף לכל מעלותיו שתקצר היריעה מלפרטם ,ועם כל הכבוד אני ממש לא זקוקה לקישוט ולכן הראיתי לו את הדרך החוצה בדיעבד אושר כזה לא חוויתי ממזמן. (דרך אגב גם הוא היה בחור טוב ,זהו לדעתך זה הקריטריון שבעזרתו ניתן להחזיק משפחה איתנה) אם את רוצה לשמור על הנישואין בכל זאת תבקשי גם לזה סיוע ממשפחתו אם זה חשוב להם ותלכו לייעוץ אולי משם תגיע הגאולה. בהצלחה אשמח לתגובה חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו