מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זקוקה לטיפול תרופתי?א.11/10/2008
שלום, אני זקוקה ליעוץ.. אני בת 43, שינויים הורמונליים שהתחילו במלוא עוצמתם, וחודש וחצי ללא סיגריות (גמילה לאחר קריאת ספר, 25 שנים של עישון קופסא אחת ליום). מגיל צעיר זוכרת מצבי רוח, במיוחד כשדברים לא נעשו עפ"י דרכי. אני נמצאת במערכת זוגית בת שש שנים עם בן זוג, מצד אחד ההיפוך הגמור שלי, ומצד שני - ממש מראה שלי. קשים לי הדעות, הביקורות, לעיתים גם שטיפות המוח שלו. עלי לציין כי לזכותו יאמר, שהמון מהדברים שהפריעו לי - הוא ניסה ו/או מנסה לשפר ו/או להעלים.אנו כבר מעל חצי שנה בטיפול זוגי, וגם שם הוא טוען כי כל הבעיה היא אני. אחד מהדברים שהוא טוען כלפי הוא שאני דיכאונית, חולה וכו'. אז אני מתכנסת בעצמי ולא מתקשרת איתו (עם כולם כן ואיתו לא). לאחרונה אני מרגישה שהפכתי לאובססיבית במחשבות, האם להשאר במערכת או לא, אך המחשבות השתלטו לי על המוח, מהבוקר ועד הלילה, ואין לי אפשרות להפסיק אותם. עלי לציין כי המחשבות באות ללא קשר למציאות של אותו יום, שהוא היה בסדר ויצא מגדרו ע"מ שאחייך ויהיה לי כיף. כל מילה שלו מקפיצה אותי, כל דיעה שלו - אני הופכת להיות אנטי במיידית, אין שום קרבה, שום מגע, (מבחינתי, ומבחינתו נמאס לו לגעת וליזום כל הזמן אז הוא הפסיק). היכן עלי להתחיל? האם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור? אולי כבר פסיכיאטרי? האם לקטע ההורמונאלי יש השפעה ואולי הכתובת היא הגניקולוג?? אנא הפנו אותי לפני שיהיה מאוחר ואת הזוגיות הזאת אני אחריבמו ידי.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות במבחן...
רונן דוד11/10/2008נורמאלית יקרה שבוע טוב,
מה שאת מציגה מורכב מאד ואני מקווה שברור לך שלא ניתן לתת לך עצה חד משמעית לכאן או לכאן מעל גביי פורום וירטואלי.
אני מציע לך להמשיך בטיפול הזוגי והוא זה שיקבע עבורך בין היתר אם יש טעם להמשיך בקשר ואם כן, איך לשקם את הקיים או שאולי לא. אם המטפל הזוגי לא עוזר לכם, אולי שווה להחליף מטפל ?!,
תעלי את מה שהעלת כאן גם בטיפול ותראי לאילו מסקנות אתם מגיעים. היום אני בגישה שלא צריך להמשיך קשר זוגי בכל מחיר גם על חשבון השקט הנפשי והבריאות הפיזית והנפשית של בני הזוג, מצד שני גם לא צריך למהר לפרק את החבילה כמוצא הכי קל היום...
בהצלחה !!!...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך מעוניינת לחדד..
א.12/10/2008תודה על התגובה, אך שאלותי היו דווקא בתחום הפסיכולוגי, האם אני צריכה שיחות ו/או טיפול תרופתי, האם יתכן ocd או שאם אמשיך כך אהפוך לאובססיבית.. האם יתכן כי אני בדיכאון? (מחוץ לבית אני בתפקוד נהדר, יעילה נחמדה ואנרגטית. אך כשחוזרת הביתה - הכל מתהפך..נ תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתייעץ בטיפול
סיגל לוי15/10/2008שלום לך
אני מצטרפת לדברי רונן
את מצפה לתשובה חד משמעית לגבי הטיפול המתאים לך
את נמצאת בטיפול אצל דמות שאמורה להכיר אותך ואת קשייך הרבה יותר טוב ממה שהצגת במס' שורות
לכן העלי שאלות אלו בטיפול והסיכוי ששם תקבי את התשובות הכי עמוקות ומתאימות לך
חג שמח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)