מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום, אשמח לקבל ייעוץ.אנונימית31/10/2008
אני בת 15, לומדת בכיתה י'. יש לי כמה בעיות, בעיקר בחברה ובלימודים. אני מעדיפה להתחיל עם הלימודים, כי זו בעיה קלה יותר להסבר. 3 שנים למדתי בכיתה אקדמית, ובכיתה ט' מסיבה חברתית כלשהי, הזנחתי מאוד את הלימודים. לקראת המחצית השניה, כשהתגברתי על הבעיה שהייתה לי, הציונים שלי מאוד עלו, ועכשיו אני בכיתה ביוטכנולוגית, ב-4-5 יח' מתמטיקה, 4-5 יח' אנגלית. השנה, למרות הרמה הקלה במתמטיקה (לעומת הרמה בכיתה האקדמית שבה הייתי 3 שנים), יש לי בעיה בחישובים פשוטים באלגברה. היה לנו היום מבחן, והגעתי אליו מוכנה והייתי בטוחה שאצליח בו כי ידעתי את כל החומר, אבל לבסוף לא עשיתי 3 תרגילים מתוך 5 (התחלתי אותם, ועצרתי). כשחזרתי הביתה, בלי לשאול אף אחד על הפתרונות ודרכי הפתרון, פתרתי תוך 5 דקות שני תרגילים מתוך השלושה. במבחן, תוך חצי שעה לא הצלחתי לפתור אפילו אחד. זה קורה לי הרבה במבחנים, ואני לא יודעת איך לטפל בזה, וזה מאוד פוגע בציון שלי, כשלמעשה, אני יודעת את החומר. דיברתי עם אמא שלי אחרי המבחן בבית הספר, והיא הייתה עצבנית. כשחזרתי הביתה והיא ראתה שפתרתי שני תרגילים מתוך השלושה ממש מהר ונכון, היא אמרה שכנראה זה מתוך לחץ. השאלה שלי היא, אם זה באמת לחץ, ואיך אני יכולה להתמודד איתו? (המשך בהודעה הבאה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אנונימית31/10/2008חברה: דבר ראשון, נורא קשה לי להתחבר אל אנשים. ברגע שאני כן מתחברת עם מישהו, אז אני ואותו האדם נהיים בקשר מאוד הדוק. אני יודעת שאני אף פעם לא עושה למישהו משהו רע בכוונה, ואם משהו קורה בטעות, אני תמיד שמה לב לזה ומתנצלת. אני גם מאוד צנועה (חוץ ממקרים שבהם אני נורא נלהבת ממשהו שהשגתי או מבחן גדול שעברתי, כמו המבחן של מד"א, וכצחוק, אני אומרת משפטים שמשבחים אותי) ואכפתית כלפי אנשים, ככה שאני אף פעם לא ארצה לפגוע במישהו וזה נורא נדיר שמישהו נפגע ממשהו שאני אומרת. אבל משום מה, אנשים שמאוד קרובים אליי, באיזשהו שלב מתחילים לפגוע בי, וכשאני שואלת אותם למה אני מקבלת יחס כזה, הם עונים לי שטויות כמו "אין סיבה לזה", "זה לא בכוונה" או במקרה אחר, הם פשוט אומרים שהם לא רוצים להיות איתי בקשר, וגם לזה אין להם סיבה. אני גם נפגעת מדברים נורא בקלות ולפני חצי שנה רבתי עם בנות שהיו חברות מאוד טובות שלי שפגעו בי דיי הרבה (והייתי אומרת להן מדי פעם שהן פוגעות בי, אבל דברים פשוט חזרו על עצמם). כיום אני איתן בקשר, ולמען האמת- אני לא אוהבת את זה שאני איתן בקשר. הם באו להתנצל, ואפילו את המילים "אנחנו מצטערות" לא יכלו לומר לי. מה שאני מנסה לומר, זה שאנשים עושים לי רע, ולא כי אני עשיתי להם רע, אלא כי הם פשוט לא רוצים אותי לידם, ואני לא מבינה למה. אני לא יודעת איך לגרום לאנשים לאהוב אותי, ולא לגרום להם להתרחק ממני. בדיוק לפני יומיים, דיברתי עם חברה שלי, ונכנסנו לויכוח שטותי, כבדיחה. אני נמצאת במגמה גבוהה משלה, והציונים שלי סבירים, ושלה דיי נמוכים, והויכוח הזה היה בסגנון "אני יותר חכמה" (שוב, זו הייתה בדיחה גם מהצד שלי וגם מהצד שלה). וחברה שלי, אחרי השיחה, ישבה עם עצמה וחשבה על הציונים שלה ועל הציונים שלי, ומצאה שאני בשביל הציונים שלי עובדת קשה אבל יש לי זמן גם לצאת לטייל, ללכת לקורס של מד"א (לפני שבוע סיימתי אותו), ולעסוק בתחביבים שלי, לעומתה, שאפילו אם היא תלמד מאוד קשה ואת כל הימים שלה תקדיש ללימודים, היא בקושי תגיע לציון סביר (על פי מה שהיא אומרת). היא נורא נפגעה מזה שלדעתה אני יותר חכמה ממנה, והפסיקה לענות לי כשאני שולחת לה הודעות, וזה הפריע לה שאני יותר טובה ממנה (זה מה שהיא חשבה). והיום אני ניסיתי לדבר איתה, והיא ענתה לי, והתנצלה על זה שסיננה אותי והסבירה את המצב. אישית בי זה מאוד פגע, וחשבתי, שזו באמת אשמתי, שאני נותנת לאנשים לדעת איך אני לומדת ובאיזו צורה. חשבתי, אולי זו הסיבה שאנשים מתרחקים ממני? אולי כי אני מספרת להם על היום-יום שלי ובגלל שהם לא מסוגלים להגיע להישגים כמו שלי (שאגב, הם לא הישגים גבוהים בכלל, זה רק לדעתם), הם מתחילים לרצות לנתק את הקשר מתוך סוג של קנאה?? אשמח ואודה מאוד למי שיעזור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל ציונים וחברים
סיגל לוי01/11/2008שלום לך
לגבי הלימודים, כדאי לפנות למורה, להתייעץ איתה מה כדאי לעשות
אולי תוכל להציע לך מבחן בית או משהו דומה
אפשר גם לשאול את היועצת אם יש לה עצות הקשורות לחרדת בחינות
לגבי החברה
אולי לך היה ברור שזו בדיחה, אבל היא כן נפגעה
אכן כדאי להזהר מלעשות השוואות שפוגעות באחר
שמעמידות אותו במקום נחות יותר
את צריכה לבדוק אם גם באחרים פגעת
ואם את חשה שלא,
אולי את מתקרבת לכאלה שהם לא באמת חברים
ולא באמת מתחשבים
תוך כדי הקשר לומדים אם הוא טוב וראוי להשקעה
או שהוא פוגע
אם פוגעים בך ללא סיבה ולא מוכנים להסביר
אולי כדאי לחפש קשר אחר
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשוואה
אנונימית01/11/2008אולי לא ציינתי את זה, אבל לפני הוויכוח הזה, היא לא ידעה על המגמה שלי או הציונים שלי. ופשוט אחרי שהשתעשנו קצת בויכוח הזה, התחלנו לדבר על הציונים. ומשם זה התפתח. וזה לא כי אמרתי לה שאני יותר טובה ממנה, אלא פשוט סיפרנו אחת לשניה מה הציונים של כל אחת, במיוחד שהיה לי מבחן באותו היום, אז היא שאלה איך הלך. בקשר לחברות שהיו לי ונתקתי איתן קשר, אני שאלתי אותן אם עשיתי להן משהו רע, והן פשוט ענו "לא" כל פעם ששאלתי. הלימודים: אני אנסה לגשת לדבר עם המורה. תודה! אבל אני לא בטוחה שהיא תקשיב לי, כי להרבה מאוד מורות אצלינו בבית הספר לא אכפת מהמצב של התלמידים ואם הם יעברו או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל עוד את מודעת לקשייך
סיגל לוי02/11/2008... ומתאמצת לפתור אותם
אני משוכנעת שתמצאי את הדרך
הן בלימודים והן במישור החברתי
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)