מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגיעה בשטף הדיבור ודיכאוןאלי08/11/2008
לפני כ3 חודשים נפגעתי בשיניי,שברתי את 2 השיניים הקדמיות,בוצע שיחזור באמצעות קומפוזיט והכל נראה בסדר,אבל קשה לי להתרגל לזה,למרות שמבחינה אוביקיטיבית השיחזור נראה טוב. כתוצאה מכך נעשיתי מאוד רגיש לתחושת הפה והדיבור שלי,וסגנון הדיבור הקולח והטבעי שלי הופרע, בעבודתי ובאופן פרטי אני אדם מאוד וורבלי, גם ברמת החשיבה והריכוז אני מזהה ירידה במיוחד בכל מה שקשור לדיבור השוטף , הרבה פעמים מה שקורה זה שאני ממשש את אזור הפגיעה עם הלשון ולא מדבר באופן הטבעי שלי (למרות שאין הבדל בטון הקול או משהו דומה) בנוסף אני שם לב לטעויות דיבור שקורות לי לאחרונה בהגיה של "ס" במקום ש"" ולהפך,ירידה בחוש ההומור,וטעויות לשוניות רבות יותר מקרה זה גורם לי לירידה בשמחת החיים,אבדן חוש הומור שמאוד אפיין אותי,והתרחקות מחברים חיפשתי ספרות ומאמרים מקצועיים בתחום ולא מצאתי משהו שמסביר את התופעה ברצוני לציין שבד"כ אני בן אדם מאוד שמח וחברותי,אבל המקרה הזה פשוט מדכא אותי אשמח לקבל עזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה ושינוי גופני
סיגל לוי09/11/2008שלום אלי
אתה מתאר שינוי גופני שהתרחש אצלך בעקבות פגיעה
צריך לפרק את הפגיעה ל-2 מרכיבים - פיזי ופסיכולוגי
ברמה הפיזית, אפשר להתייעץ עם מומחים בתחום לגבי השיקום - האם השינויים שאתה חש הם זמניים, או שלא, האם ניתן להשתפר בהיגוי (למשל לפנות לקלינאית תקשורת) או בשטף
ברמה הפסיכולוגית, צריך לראות אם השינוי הוא זמני או קבוע. אם הוא זמני, אז צריך סבלנות ועבודת שיקום ואם הוא קבוע, כדאי לעבוד על קבלה של השינוי. גם אתה מציין וחשוב שתדע שאתה כנראה הכי רגיש לכל השינויים האלה ושמבחוץ זה כמעט לא מורגש. אם זה כך, צריך להתרגל לרעיון שחל שינוי, אך אתה זה עדין אתה. ללמוד לחיות עם זה, ולחזור להיות מי שהיית מבחינת הטיפוס, כי הפגיעה טופלה ולא צריכה להשפיע על חיי היומיום באופן דרמטי.
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אלי11/11/2008מבחינת הפגיעה הפיזית,קיבלתי את הפיתרון הטוב ביותר במינימום איבוד חומר שן,מבחינה אסתטית הפיתרון הוא לא רע ,הבעיה שלי היא התחושה בתוך הפה והאובססיה שכנראה יש לילנושא אני לא מצליח להשתחרר מזה כבר 3 חודשים וזה מדכא אותי ופוגע לי בקשרים החברתיים באנגיות החיוביות ובאיכות החיים יש פתרון להשתחרר מזה? תודה אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
סיגל לוי12/11/2008אם אתה לא מצליח להשתחרר מזה לבד למרות מאמצך
אולי כדאי לפנות לעזרה מקצועית...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)