חרדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה
    תהילה
    23/11/2008

שלום . לפני שבוע התחלתי ללמוד באוניברסיטה , לימודים בתחום של מדעי הרוח . השלב של הלימודים הגבוהים הוא השלב שחיכיתי לו הרבה זמן , בעצם די מחטיבת הביניים שמה לא מצאתי את עצמי מבחינה לימודית . שאני אומרת שלא מצאתי את עצמי מבחינה לימודית אני לא מתכוונת שלא היה לי עניין בלימודים , אלא שלא ידעתי מה זה לסכם חומר , איך ללמוד למבחן , אבל איכשהו תמיד ניצלתי ברגע האחרון , דרך חברים שעזרו . השלב הקשה יותר היה בתיכון , אחי נפל בצבא והכלי שהכי עזר לי לעבור את הלימודים עד אז - הזיכרון- נפגם בצורה די קשה .. כל החומר שקלטתי בשיעור לא נספג בראש והייתי לגמרי מנותקת חוץ מהמקצועות שהייתי חזקה בהם - אמנות וספרות . אז התגייסתי בהמשך- והצבא עשה לי רק טוב , שיפר את הבטחון העצמי , הביא אותי להתמודדות עם דברים קשים אבל אפשריים מבחינתי . הרגשתי שנפתח דף חדש ושמעכשיו הכל קטן עליי . הצבא נגמר , עשיתי פסיכומטרי וכבר אז היו לי ימים קשים של בכי והתבצרות בעצב שלי ובפחדים .. אבל כל הזמן הזכרתי לעצמי שכל הזיעה הזאת היא בשביל משהו שאני מאוד רוצה ושז משתלם לי לסבול . קיבלתי ציון מאוד בינוני אבל מספיק בשביל מה שצריך , עבדתי בינתיים בחנות של תכשיטים - דבר שנתן לי הרבה בטחון אחרי משבר הפסיכומטרי , טסתי קצת וחזרתי ללמודים . הרגשתי המון גאווה , שהנה סוף סוף הגעתי למשהו בזכות עצמי , יש לי דירה שאני שוכרת , הצלחתי למצוא שותפות למרות שיש לי קצת חרדות חברתיות , יש לי כסף משלי , הכל צריך לתקתק .. הלימודים צריכים לעניין אותי ... אבל התחלתי ןקיבלתי כאפה רצינית .. אני יודעת שאוניברסיטה זה לא פיקניק אבל כבר שבוע שאני לא מפסיקה לבכות בלילות , לקום בוכה , להסתיר את טוב טוב מהחברים . אני לא יודעת במה להאחז ויחד עם כל זה כל העצבות על דברים שבכלל לא נוגעים בשלב הזה עולים .. אח שלי , הרצון להרשים את אבא שלי כל הזמן , הדימוי העצמי הנמוך שלי , החוסר העצום שלי באהבה ( יצאתי רק עם בחור אחד וזה היה לפני שלוש שנים ..וטוענים שלא חסר לי יופי אז אני לא יודעת מה דפוק בי .) אני לא יודעת עם מי לדבר , בשבת , אחרי שבוע די נוראי , במקום להתאוורר , מה שגם ככה לא הכי אפשרי כי אני מבית שומר שבת .. קראתי מאמר באנגלית וזה גרם לי עוד יותר לפאניקה , פשוט קראתי עמוד ובכיתי.. אני מרגישה כל כך טיפשה ואני מאכזבת את עצמי , כולם היו סטודנטים ועברו את זה אז למה אני לא אומרת לעצמי שאני גם יכולה ? הכי קשה לי זה המשחק הזה שאני עושה , אני בוכה ורועדת בחדר ויוצאת לאכול עם ההורים ארחות שבת ומסתירה מהם הכל .. כנ''ל עם השותפות . אני לא מרגישה שזה מעניין מישהו ואני יודעת שרוב האנשים יגידו שזה בכייני . חוץ מזה התחלתי פר''ח , אני חונכת ילד ואני מרגישה שעשיתי טעות שלקחתי על עצמי את האחריות הזאת כשאני בעצמי במצוקה . מה לעשות ? האם לעשות את מה שלא העזתי לעשות אף פעם וללכת לפסיכולוג ? אני מפחדת שזה יפתח תיבת פנדורה ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי תהילה

שאול
    23/11/2008

אני מאד מבין אותך, גם לי היה קשה מאד באוניברסיטה במיוחד בהתחלה וגם בהמשך הייתי סטודנט די מחורבן ... וגם לי יש והיה מחסור באהבה בלי סיבה נראית לעין.. (ובמקרה אני גם עוסק כעת בתחום התכשיטים והצורפות אז גם בזה אני מזדהה..) :-) חשוב לזכור שהלימודים זה לא הכל בחיים ולקחת את זה בפרופורציה. בסך הכל זאת אמורה להיות תקופה כיפית וחשוב להנות מהחברים החדשים ומהחופש היחסי והדשא בקמפוס.. אם לא נהנים מהצד הזה זה באמת חבל . את צריכה להסתכל על החצי המלאה של הכוס - מדעי הרוח זה אמנם לא סקסי בעולם התחרותי שלנו , אבל בתכל'ס זה הרבה יותר מעניין ומעשיר מתחומים משמימים כמו משפטים כלכלה והנדסה, שהבוגרים שלהם הרבה פעמים סובלים מאוצר מילים מוגבל ולא פתחו ספר מימיהם. לדעתי אין לך מה להצטער שהנסיבות או השאיפות שלך הביאו אותך למקום הזה אלא לשמוח על כך. הצרה בפסיכומטרי ובאוניברסיטה בכלל היא שהדבר האחרון שהם בוחנים זה את האינטיליגנציה. מוסד הפסיכומטרי מזמן פשט את הרגל ומיותר להרחיב עליו, כי הוא מבחן דבילי שמשקף פונקציה של תרגול ושל הכרטיסיות שקיבלת מקורס ההכנה היוקרתי והיקר, והאוניברסיטה בוחנת את היכולת שלך לנבור בספריה אחרי ספרים משמימים ומרופטים,לצלם אלפי עמודים ובעיקר למצוא את הידיים והרגליים בתוך ים הניירת שמציף לך את החדר, ולבסוף לענות על שאלות אמריקאיות עילגות או להתפלסף על דפי פוליו שלמים, ועוד לא אמרנו מילה על עבודות סמינריוניות בקיצור, הכוונה שלי לא היתה לבאס אותך אלא לומר שאין לך מה להרגיש טיפשה, מתוך מה שכתבת את נשמעת יותר אינטיליגנטית מהרבה אנשים שאני מכיר עם 700 וצפונה בפסיכומטרי. האוניברסיטה והציונים שמקבלים בה לא מעידים כלום על האדם אלא רק על טכניקות החרישה והשינון שלו. וגם זה לא תמיד . לגבי חבר ואהבה - אני לא יודע מה להגיד לך כי אני לא מכיר אותך אישית.. אבל כנראה שזה נובע גם מזה שאת קצת עצורה וסגורה (אני לא יודע, רק מנחש ...) הבעיה הגדולה שלך כמו שנשמע לי היא שאין לך עם מי לדבר ואין מי שיעודד ויתן תקווה. את צריכה לשאול את עצמך למה את לא יכולה לשתף הורים או חברה טובה? עוד דבר שאפשר לעשות זה ללכת למרכז יעוץ לסטודנט של האוניברסיטה ולקבל טיפול פסיכולוגי (במחיר מופחת) שם יודעים לעזור לאנשים שנמצאים במצוקות על רקע לימודי על הפרח הייתי מציע לך לשקול אולי לותר כשזה עוד בחיתולים. הילד צריך שיתמכו בו ואת לא נשמעת במצב לזה... אולי שנה הבאה תנסי שוב :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים

סיגל לוי
    23/11/2008

שלום תהילה
    את מעלה נושאים רבים
    ברור שאת במצוקה חזקה
    קודם כל, אוניברסיטה אולי נחושבת אצל אנשים רבים לתקופה טובה
    אבל זו מסגרת שונה מן המסגרות הקודמות
    חופשייה יותר מבחינת השעות (הרבה אחריות על הסטודנט)
    לא תמיד יש קשר אישי עם המרצים
    לא תמיד ברור הכל
    לא תמיד ברור היכן לקבל עזרה
    להרבה סטודנטים קשה להתרגל בהתחלה

מס' עצות
    קודם כל תני לעצמך זמן להתרגל
    אל תתאכזבי מעצמך כל כך מהר
    דבר נוסף, הרבה סטונדטים נעזרים בסטודנטים אחרים
    מוצאים חברים ללימודים
    מסבירים זה לזה
    מצלמים חומר זה לזה
    מתרגמים זה לזה
    נסי לראות אם יש מי שרוצה ללמוד יחד

ברמה אישית, את עוברת סערה, את מוצפת
    כן הייתי ממליצה על טיפול
    שלא תצטרכי להסתיר
    שתוכלי להוריד מעליך
    יש לך גם אבל לעבד
    אפשר לפנות לעזרה גם לשירותי היעוץ לסטודנט
    או לכל מקור אחר

ועוד דבר
    את תמיד מתארת קושי בלימודים
    אולי כדאי ליוועץ ולברר האם כדאי לך לעבור אבחון
    אולי יש לך איזו לקות למידה שמקשה עליך
    אולי מגיעות לך הקלות מסוימות כמו תוספת זמן או בחינה בעל-פה
    אם כן, אין מה להתבייש, זו זכותך ומכבדים זאת באוניברסיטה
    טיפול יעזור לך להתארגן על הכל

המון המון כוח ותקוה שהכל אט אט יסתדר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו