הפרעת אישיות גבולית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית?
    לילי
    26/11/2008

יש לי בן שהוא כרגע בן 20 לא סיים את הצבא קשה לו להתמיד בעבודות בד"כ עוזב עבודה כי הסתכסך עם מישהו. בעבר הימר והפסיד הרבה כסף לגילו ידוע לי שהוא משתמש בסמים קלים ושותה אלכוהול לעיתים. יש לו התקפי זעם שהוא מתווכח או רב איתי או עם אחותו שיותר מבוגרת ממנו. אני גרושה וחיה עם בן זוג . בן זוגי הוא היחיד שמסתדר איתו. האם אפשר לשייך זאת לגיל ההתבגרות או הפרעת אשיות גבולית? ואיך אפשר לטפל אם הוא מתנגד לטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממה סובל בנך

סיגל לוי
    26/11/2008

לילי שלום
    את מתארת קשיים מרובים לבנך
    על מנת לתת אבחנה של הפרעת אישיות גבולית
    צריך להכיר אותו אישית ולשמוע רקע בהיקף רחב בהרבה
    חלק ממה שאת מתארת נשמע דומה להפרעת אישיות גבולית
    אך זהו מידע חלקי
    וכדאי להיזהר מהלדביק תוויות שאח"כ אולי ישארו יותר מדי

את יכולה בעצמך לפנותלפסיכיאטר הקופה ולהתייעץ איתו מה הוא חושב שהקשיים של בנך
    ומה לדעתו יכול לעזור

בברכה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גם מסכים עם סיגל

שאול
    28/11/2008

אין טעם להתעסק באבחנות, אפילו כשהן קיימות. אבחנות פסיכיאטריות זה עניין מאד נזיל והרבה פעמים קורה שפסיכולוג אחד מאבחן הפרעה אחת ושני הפרעה אחרת ושלישי מחלת נפש קשה והרביעי אומר שהאישיות בריאה ורק יש קשיים סביבתיים וכו'.. זה לא מדע מדויק ואין לזה טעם. מה שחשוב זה אם האדם סובל ואיך המשפחה שלו מגיבה לזה... בשביל זה כדאי לפנות לעובד סוציאלי משפחתי או פסיכולוג שיעזור להתמודד עם חרדת האזרחות והנטיה לנהנתנות מוגזמת או איך שלא תגדירי את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו קטן וחשוב

שאול
    28/11/2008

אי אפשר להכריח אף אחד להיות מטופל. זה לא אתי ולא חוקי... אם הוא לא רוצה ללכת לטיפול אפשר רק להציע ולשדל, אולי שיחה אצל רופא משפחה תעורר פחות רתיעה ממנו? (גם יכול לתת תרופות אם יש צורך, וגם דמות טיפולית וסמכותית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו