האם אני צריכה טיפול?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם אני צריכה טיפול?
    מ
    25/12/2008

שלום, אני בחורה בת 22, לעיתים קרובות אני ובלת ממצב רוח ירוד, אדישות אי רצון לעשות דברים, חוסר חשק לעשות משהו עם עצמי,מפחד שיעזבו אותי, לפעמים מחוסר בטחון עצמי בחברה, וזאת נראה לי לאחר שעברו עליי כמה ארועים טראומטיים בגיל ההתבגרות, הוריי התגרשו, אמי נישאה שנית ושוב נפרדה, החלפתי הרבה חברים וידידים ושיניתי הרבה את הסביבה שאני נמצאת בה מבחינת אנשים, ועוד כמה נושאים רגישים לפעמים קשה לי להתחבר לאנשים ובא לי להיות כמו שאר החברמנים שיודעים תמיד להגיד את הדבר הנכון, קשה לי להכיר אנשים חדשים ולקשור קשרים, לפעמים אני נהית אובססיבית בעניין זוגיות, אני גרה עם בן זוגי מזה שנה, הרבה פעמים כועסת מציתה אש מכלום. יכול להיות שזה סתם "החיים" אבל שווה לבדוק דעה אחרת :) האם אני זקוקה לטיפול כלשהו? תודה על תגובות מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צריכה טיפול?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על צורך בטיפול

סיגל לוי
    26/12/2008

שלום לך
    נשמע שמאורעות חיים מורכבים הותירו אותך רגישה
    האם את צריכה טיפול או לא זה עניין מאד אישי
    יש אנשים שמתגברים על מקומות קשים מאד ללא תמיכה מקצועית
    ויש כאלה שמעדיפים עזרה שכזו גם על משברים יותר פעוטים
    מה שבטוח, כדאי לך להעזר בתמיכה סביבך, חברים, משפחה וכל מי שאת מעריכה בתקופות קשות
    הרבה כוח
    וחג אורים שמח
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

מ
    27/12/2008

ראשית אני מודה על תגובתך, הקושי שלי הוא בביטוי הרגשות כלפי אנשים קרובים בגלל פחד להישמע מוזר או אובססיבי או גם פחד שלא יבינו את עומק הבעיה וישתמשו בביטוי הנפוץ שהכל יהיה בסד וכו'. בתקופה אחרונה העדפתי לא להיות בקשר עם חברה קרובה בגלל שאיני רואה אדם מתאים להתייעץ איתו כמובן לכל אחד ואחת הבעיות והחיים שלו ולא נעים לי להפיל את הסיפור על מישהו שפשוט יחשוב "טוב החיים שלה היו קשים, אבל מה לעשות, קורה", ופשוט לא יתייחס.אמנם התגברתי לבד על אונס, על מצב משפחתי קשה על חוסר תמיכה מצד אמי על חוסר תמיכה וחוסר מבוגר שיטיל עליי גבולות, אמי פרודה ופרנסה אותנו לבד, עבדה במשמרות לילה של 14 שעות ולא נמצאה בבית בעת הצורך, והפיכתי לעצמאית ומפרנסת את עצמי בגיל 15, אבל אני מרגישה שזה פשוט שקע לעומק הנשמה ולוחץ לפעמים כאשר עולים זיכרונות כאלה. איני מסוגלת להתגבר על חוסר בטחון עצמי ולפעמים גם על זיכרונות, הפחד שלי הוא שזה אולי מתבטא ביחסי אנוש שלי מבלי שאני מודעת לכך וגורם לחסימה כלשהיא או ביטוי בזוגיות שהוא לא נורמטיבי. גורם חוסר הערכה עצמית בסיטואציות שונות, אמנם אני מלאת שמחת חיים רוב הזמן ומשתלבת בעבודה אבל לפעמים יש לי הרגשה שאנשים חושבים עליי מחשבות לא נעימות של לא חברותית או לא מסוגלת לקשור יחסים בין אישיים. שקלתי פעמים רבות לפנות לעזרה דרך קופת חולים כי גיליתי שטיפול כזה מאוד יקר, אבל דרך קופות החולים המחיר הוא לא בהרבה יותר זול ולא ממש פרטי באופן מלא אלא כרוך בהתערבות רופא משפחה ופנייה לרופאה ציבורי. אזרתי המון עומץ כדי להיפתח באתר ולשאול את דעת ציבור, האמת זה עוזר להתבטא אפילו בכתב, ואני מודה מקרב לב על כל תגובה או עצה, כמו כן אני מביע הערכה רבה לאנשים שיודעים להבין, לא לשפוט, ולתת מילה נכונה וטובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך טיפול

סיגל לוי
    27/12/2008

אם אני קוראת מבין השורות נראה לי שאת כן היית רוצה לעצמך מקום טיפולי
    כזה שאפשר לעבד בו דברים יותר לעומק
    שאפשר לומר הכל
    ולא ישפטו אותך
    נראה שבמהלך החיים צברת הרבה
    ואולי את חשה שהגיע הזמן "להציץ אל תוך השק ולפרוק מטען מכביד"

את נשמעת לי מאד בשלה לתהליך
    מקוה שתמצאי את הכתובת הנכונה לך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו