מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה נפשית לביתיברני19/01/2009
אני גרה בצפון וביתי גרה באילת כבר 4 שנים לפני 5 חודשים ביתי נישאה לחבר שאיתו גרה והכירה באילת כרגע ביתי בהריון וכל החרדות שהפריעו לה ומידי פעם הייתה מתקשרת ומספרת לי והייתי מדברת איתה ותומכת בה בטלפון עולות בראשה כל הזמן מחשבות על ההתנהגות שלה בעבר עים חברים שלה לשעבר וכל מיני זכרונות שמעיקים עליה ועולה תמונה שהיא מאוד מאוד עצובה וחייבת לספר לבעלה על כל חבר או על כל מה שעברה ולמרות שכבר סיפרה לו הכל עדיין הראש שלה קודח ממחשבות ורוצה עוד לספר לו והיא אומרת שהוא כבר יודע ובא לה עוד לספר לו והיאי מרגישה שהיא עושה לו רע בזה ולא יכולה לשלוט בזה כי הוא אומר לה סיפרת לי כבר ואני יודע ובכל זאת היא לא מפסיקה כרגע אני אמא שלה לקחתי חופשה ללא תשלום ובאתי אליה לעזור לה נפשית ולהיות איתה זה מה שהיא ביקשה ואמרה שהיא לא יכולה להיות בהריון הראשון שלה בלעדיי לכן עזבתי 2 ילדים בבית ובעל הילדים כבר גדולים אומנם הילד בן 16 והילדה בת 22 ובכל זאת הם מרגישים נטושים אך הכי חשוב שאני מרגישה שמאז שהגעתי אליה היא יותר רגועה שלושה ימים ראשונים לא ישנו בלילה היא בכתה ואני עודדתי אותה אך כשהיא הולכת לעבודה אני מתפרצת בבכי לבד בבית מעצבות על הילדה שלי שמרגישה עצבות תהומית ואני לא רוצה לבכות לידה אני מבקשת איזו מילה להבין אך לעזור לה והאים זה נכון להישאר איתה כמעט שנה עד שתלד וגם מעט אחרי ומה לעשות עם המשפחה שלי שכרגע ניראה שהיא תומכת אני מרגישה .בן הילדים שבבית לבן הילדה שאיתה אני כרגע ורוצה שהיא תשתחרר מכל העצבות שיכולה להרע לה בהריון וכניראה גם לתינוק שיוולד אודה לכם אם תשלחו לי תשובה בהקדם אני פה מתאריך 14/01/2009 ולפי הצפי היא צריכה ללדת ביולי .בתודה ברני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן זקוקה לעזרה
סיגל לוי19/01/2009שלום לך ברני
נראה שההריון הפר את האיזון בחיי ביתך
אולי זו תגובתה לשינויים ההורמונלים
אולי החששות מפני השינוי הצפוי כזוג ולהפוך לאם
אבל נראה שהיא עוברת טלטלה ריגשית
לא לגמרי בשליטה על מה שהיא מוציאה החוצה
ואם לא תקבל עזרה, אולי זה יפגע גם ביחסיה עם בעלה
טוב שתתמכי בה, אך לא נכון לעזוב את כל משפחתך למשך כל ההריון
כדאי להציע לה להעזר בתמיכה מקצועית
או לעזור לה באמצעים אלקטרונים (כמו שיחות דרך סקיפ וכו')
או להציע לה לשהות בבית תקופה מסוימת
אך בכל מקרה, יתכן שטיפול יכין אותה להתמודדות הצפויה שתהיה אף מורכבת יותר
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ברני20/01/2009סיגל אני מאוד מודה לך שענית לשאלתי .ואני רוצה לשאול אותך .האים חודשיים כן כדאי להישאר איתה או שזה יגרום לתלות מצידה .אני כבר מצאתי עבודה באילת וכשביתי תרגיש שהיא כבר חזקה מספיק אני אעזוב את העבודה ואחזור למשפחה שלי בצפון.אתמול כבר קבענו פגישה עם פסיכולוגית דרך הקופה וביתי הייתה בפגישה .וכשחזרה היא אמרה שהיא לא רוצה לספר מה הם דיברו בפגישה .ושהיא מצאה אוזן קשבת וזה מה שהיא צריכה .הפגישה ארכה כשעה וחצי ..אני לא יודעת אם אני אצליח לעזוב אותה אם היא מרגישה שהיא צריכה אותי כאן אך יתכן שלאחר כמה פגישות עם הפסיכולוגית .היא תאמר לי בעצמה שאני יכולה לחזור הבייתה ואז אני אלך ואצטרך לחזור אליה בעזרת השם לאחר הלידה .לפחות לחודשיים שוב ושנית אני לא יודעת אם זה טוב לזוגיות של הבת שלי שאני אשהה אצלה תקופה .למרות שבעלה מאוד אוהב ומעריך אותי בתודה ברני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
סיגל לוי21/01/2009טוב שאת מלווה את בתך כשקשה לה
באמת כדאי לראות אם זה שיש לה כתובת מקצועית מאפשר לה לשחרר אותך
זה באמת לא טוב להכנס להם מדי לחיים כזוג
וגם לא "לנטוש" את יתר משפחתך
מצד שני, תוכלי להמשיך לתמוך בה גם אם לא תהיי שם פיזית בשמירה הדוקה על הקשר
בדאגה
באכפתיות
בביקורים יותר סדירים
באירוח שלה אולי לתק' ארוכה
הכי טוב שהיא מרגישה שאכפת לך!
מקוה שהיא תתחזק במהרה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)