דאגות מהמצב הכלכלי והרגשה רעה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דאגות מהמצב הכלכלי והרגשה רעה
    אלעד
    23/01/2009

שלום.. אני בחור צעיר (20 +) , עבדתי מספר שנים מאז השחרור וחסכתי סכום כסף יפה , ולפני כמה חודשים ברוב גאוניותי וכשרוני השקעתי אותו בבורסה אחרי שלמדתי באופן בסיסי את התחום, - דקה לפני המפולת העולמית הגדולה מכיון שהשקעתי בצורה יחסית חכמה הנזק לא עצום אבל הוא משמעותי וכואב... עצם המחשבה שסכום שהייתי מרוויח בשבוע נמחק ביומיים קצת חירפנה אותי, למרות שידעתי כל הזמן שההשקעה היתה מיועדת לטווח ארוך ושהירידות יתכנו. עכשיו כבר די השלמתי עם ההפסדים שהיו אבל אני עדיין בחרדות ממה שצופן העתיד... התיעצתי עם קרובי משפחה ויועצי השקעות בבנק שאני סומך עליהם והם יעצו לי מבחינה לוגית שלא כדאי למכור את תיק ההשקעות כרגע כיוון שזו טעות למכור בהפסד, ובתקופה הזאת כולם מופסדים והרבה אנשים יותר ממני ... שצריך סבלנות בהשקעות כאלה ולחכות שנים - ממילא הכסף לא מיועד למטרה ספציפית וכו' .. ואני מקבל את דעתם מבחינה אובייקטיבית. העניין הוא שמבחינה רגשית אני ממש סובל... חושב על זה כמה פעמים ביום.. זה מעסיק אותי, מציץ כל יום אחרי העבודה באתרים הכלכליים להתעדכן, בודק בעיתון, ולפני השינה מתהפך מצד אל צד ובסוף בולע את הרוק ונרדם רע... אם הייתי יודע כמה מתח וכסיסת ציפורניים הדבר הזה יגרום לי לא הייתי נכנס להשקעה מלכתחילה, אבל עכשיו אני כבר בפנים ולמכור את כל הניירות יהיה מנוגד להיגיון הכלכלי הבריא. לפעמים אני אפילו חושב ביני לבין עצמי שהלוואי ובכלל לא היה לי את הסכום הזה בחשבון ... כמו שחזל אמרו - 'מרבה נכסים מרבה דאגה'... הייתי מרגיש יותר חופשי ושקט ופחות עסוק בחשבונאות אובסיסיבית .. מה עושים..?? גם ככה יש לי מספיק בעיות בחיים, ברקע, והדבר הזה מכביד.......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להמר

סיגל לוי
    23/01/2009

שלום אלעד
    כולם רוצים להרוויח בבורסה
    אך לכל ספקוציה יכולות להיות תוצאות שונות
    גם לטובה
    גם לרעה

אומרים שמי שמפסיד מליון דולר (ויותר) ואתה הפסדת פחות...
    לפחות שלא יפסיד את השיעור...

אולי אתה לא בנוי לזה
    וזה השיעור שלך

ולמרות שהרווחת את זה במאמץ
    ומתסכל שזה נעלם ברגע
    אז מזל שזה רק כסף ולא בריאות למשל שאותה אי אפשר לקנות בכסף
    מקוה שעזרתי לתת פרופורציות
    שבת שלום
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו