מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פתרון סכסוכים בכוח פיזיאפרת27/01/2009
מילדות האמנתי בכוח. עם זאת, אין לי כוח פיזי ובעיקר לא הכשרה, מילדות, להכות. זכרים ניסו להציק לי. דוגמה: במועדון מסוים, ניסיתי לפתור בעיה טכנית שהיתה בשולחן הפינג פונג. מיד ניגש זכר ושלח ידו, תוך כדי כך שאני עובדת, וניסה לפתור במקומי את הבעיה. הדבר הכעיס אותי נוראות, הבחור פגע לי קשות באגו, ומאז ועד היום כשאני נזכרת ב"תקרית" אני מדמיינת את עצמי מכה אותו, נניח בראש, ומלמדת אותו לקח, ומסלקת אותו מהמתקן. מקרה חמור עוד יותר: לפני שנים, בספריה של השגרירות האמריקאית, היו עמדות וידיאו. היתה לי אי הבנה רגעית של מה לעשות כדי להפעיל את הוידיאו, או משהו כזה. זכר שישב לידי שלח מיד, ממש דרכי, יד גסה אל הוידיאו שלי, ובתוקפנות ובהבעת זלזול גס לחץ על כפתור שם, או משהו כזה. נפגעתי קשות. מעצם ההתערבות, ומהפגנת הגסות התוקפנית . לו יכולתי לתת מכה קשה על זרועו או בפניו וללמד אותו לקח, היה מצוין. לצערי, כאמור, לא ראו הורי צורך להכשיר אותי מילדות להגן על עצמי ועל זכויותי בכוח. למרות שאבי למשל הראה בבית הרבה תוקפנות מילולית. ז"א, הם האמינו בכוח. בהמשך ניסיתי מדי פעם ללכת ללמוד הגנה עצמית, ומן השיעורים הראשונים ראיתי שאיני מצליחה. המצב מצער אותי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוח פיזי ואלימות
סיגל לוי27/01/2009שלום אפרת
לצערי איני יכולה לחזק את השקפתך
שמוטב היה אם היית נוקטת בסגנון התמודדות פיזי, כלומר באלימות.
כדאי לברר מדוע זה הסגנון שאת שואפת אליו
האם חוית סגנון כזה, שבחרת בו, שאת מזדהה איתו
אמנם חשוב שאשה תדע להגן על עצמה במקרה שתוקפים אותה
אך נראה שאת לעיתים מפרשת התנהגויות מסוימות כתוקפניות
בשעה שאולי זו לא הייתה הכוונה (למשל בשגרירות יתכן שהאדם רצה לעזור).
מוטב לנסות לפתח דרכים יותר מעודנות
כמו תגובה מילולית שמגנה על מה שאת מרגישה כטריטוריה שלך
ואינך רוצה שיתערבו לך בה
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבספריה של השגרירות זה לא היה מישהו
אפרת28/01/2009מן השגרירות עצמה, שכך אולי הבנת, ומכאן תשובתך הסובלנית. זה היה סתם מישהו (אולי אמריקני שבא לארץ)שנכנס כמו כולם לספריה, והתגובה שלו היתה בפירוש תוקפנית גסת רוח קצרת רוח ומזלזלת. ממש רציתי לצעוק עליו, אבל בלמתי את עצמי, בגלל המקום המכובד. עד היום אני זוכרת את התקרית בכעס. מי שלוקחת לתשומת לבה את התנהגותם של זכרים עוד מגיל הילדות, רואה שהם מבינים בעיקר כוח. כוח, זה מה שמשכנע אותם. להיות מסוגלת לרוצץ מי שפוגע בך - זה יתרון גדול. וזה דווקא מה שלא ניתן לי מהטבע ומהחינוך. ואני כועסת מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפער בין כעס לתוקפנות
סיגל לוי28/01/2009שלום אפרת
אני מבינה שאת חשה כעס מתגובות מסוימות
בעיקר בסגנון תוקפני
אך אל תעשי את מה ששנוא עליך
כלומר להיות תוקפנית בחזרה.
אין זה אומר, לא להגן על שלך
כדאי ללמוד מהי המידה הנכונה של אסרטיביות
וזאת מבלי להיות אלים
לעמוד על שלך בתקיפות ולא בתוקפנות
זה לא פשוט, אך אולי את תתני במשהו דוגמה אישית לעולם הכוחני הזה...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי כל כך מה הרגיז אותך
f06/02/2009בצורה כזאת מקסימום זילזלו ביכולת הטכנית שלך לתקן ולהפעיל דברים אוקיי אפשר לחשוב בי מזלזלים כמעט כל הזמן ואני לא רוצה להרביץ כל שניה לאיזה מישהו אז תפסיקי להאשים את "הזכרים" יש לא קצת בנות שהיו עושות את מה שהם עשו,אולי במקום להאשים אותנו כל הזמן בזה שכל פיפס קטן מטריף אותך תביני שאת פשוט בן אדם אלים ואגרסיבי שמחפשת את האשמה בכך אצל אחרים במיקרא הזה "הזכרים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה גסה ואגרסיבית שלא מוסיפה
אפרת07/02/2009לי דיעה טובה על התנהגות הזכר הממוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מחקו את ההודעה שלי?
f11/02/2009איזה מין מנהל מוחק הודעה באמצע ויכוח בעוד שלא היה בהודעה שום דבר רע או פוגע ניראה שנותנים פה לכל אחד לנהל ולמחוק הודעות חופשי זה ממש לא אחראי ויש להעיף "מנהל" שכזה. לאפרת תפסיקי להכליל ולתייג אנשים ישר כזכרים ונקבות לי ניראה שפרט לכך שאת באמת בן אדם אגרסיבי ומתעצבן במהירות(ואי אפשר להכחיש את זה לאור ההודעה שלך)הדעות הקדומות שלך כלפי גברים תורמת לא מעט לכעס שלך כלפי אותם אנשים שלא ממש עשו משהו נגדך כמובן שאפשר לפרש את זה בצורה אחרת אבל זה יצא הרבה יותר גרוע...אז תקשיבי במקום לתת תגובות מתחכמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)