מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מלאה בבעיותליאל01/02/2009
אני בסך הכל בחורה בת 21 ומרגישה כבר ממש עייפה מהחיים כל כך הרבה בעיות וצרות ,כל כך הרבה דברים להתעסק איתם ואין לי כוחות לכך הורי ממש לא יציבים מבחינה כלכלית ,הם גרושים מאז שהייתי בת שנתיים גדלתי כל חיי בפנימיות ,ללא תמיכה מההורים ומהמשפחה החורחבת להיפך תמיד ראו בי כמקור לניצול ,הייתי חייה עם הסבתא ואני זו שהייתה כל הזמן מנקה ומסדרת אחרי כולם פשוט הרגשתי שמנצלים אותי בלי סוף ,אני בתור ילדה קטנה שאמא שלה זרוקה בבית חולים לחולי נפש צריכה להרגיש שיפחה של המשפחה המורחבת שלי תמיד הייתי יפה אך הייתי מלאה ,עשיתי דיאטה ואז הגעתי לאנורקסיה וכיום בולימיה מזה כ- 4 שנים ,בולימיה במצב מאוד מתון ,פעם בשבוע שבועיים ללא משלשלים כיום אני יפה ורזה ,מדגמנת מדי פעם אך עדין סובלת מהמחלה הארורה הזו יש לי חבר שנה וכמה חודשים אני גרה אצלו חצי שנה ,השתחררתי לפני חצי שנה וישר עברתי לגור איתו ,אם לא הוא הייתי צריכה לשכור דירה ולהוציא את כל המשכורת שלי כדי להתקים כתוצאה מהילדות שלי פיתחתי מנגנון השרדות של פחד שאולי לא יהיה ,שלא יהיה לי כסף לאוכל ,לשכר דירה אם אצטרך ,פחד ממינוס בבנק ,אני מפחד להתפנק ולקנות לי כל מיני דברים מחשש שאצטרך את הכסף הזה ולא יהיה לי בשל כך אני גם גונבת אוכל ממקום העבודה שלי כיום אני בטיפול פסיכולוגי דרך מראה להפרעות אכילה ומנהלת יומן אישי מזה כ-4 וחצי שנים כך עזרתי לעצמי למזער את מחלת הבולימיה אני כל כך לא רגילה שנותנים לי ומפנקים אותי תמיד אני רגילה שמנצלים אותי ופוגעים בי קשה לי לפעמים אני נכנסת לכל מיני מצבי דיכאון לא ברורים ולא מובנים אין לי סיבה כרגע להיות בדיכאון אני יפה ורזה מרוויחה יפה מאוד לגיל שלי ,יש לי חבר שאוהב אותי מאוד ומשקיע בי שיהיה לי הכי נוח וטוב אצלו ולא מבקש ממני שקל על כלום ,אנחנו גרים עם המשפחה שלו ,עם נאחים שלו ויש לו הרבה וכולם אוהבים אותי אצלם גם הדודים וסבתא שלו ,ומכבדים אותי על מי שאני ושהתחלתי ללמוד לתואר ראשון והכל אני עושה למרות כל הילדות שלי שלא קיבלתי תמיכה מאף אחד והכל עשיתי מהכסף שהרווחתי ללא עזרה מאף אחד אז למה אני לפעמים מדוכאת ומרגישה צורך לבכות ,מרגישה שהחיים לו שווים למרות כל מה שיש לי ולמרות שאוהבים אותי ומכבדים אותי למה אני מפחדת שיפסיקו לאהוב אותי ,שיאמרו לעצמם חשבנו שהיא טובה אבל לא שחבר שלי לא ירצה בי יותר אני מפחדת שיחשבו שאני קמצנית או נצלנית שלא יאהבו אותי או לא ימצאו בי עניין שהרגיש בודדה ולא תהיה לי חברה שלא יהיה לי חבר שלא יהיה לי כסף לחיות והכנס חמינוסים מטורפים שהדרדר שוב למחלת הבולימיה כמו פעם ואהרוס לעצמי את החיים אני מפחדת שאני אדם לא טוב אלא אדם רע שיום אחד אלוהים יעניש אותו אני מפחדת שאני מנצלת את חבר שלי והמשפחה שלו על כך שאני גרה ולא מוציאה כלום מכיסי עם כל כך הרבה דברים אני מתעסקת כמה מחשבות ,כמה אנשים אני צריכה לרצות את העבודה את המשפחה שלי את אחותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך למלא בעיות
ליאל01/02/2009התאומה ,את המשפחה של חבר שלי את החברות שלי את החבר שלי את אמא שלי את אחותי הקטנה את העבודה את הלימודים את עצמי עם הביקורת הנוקשה שלי אני נלחמת במשקל שלא אעלה בטעות חצי קילו ואני מתה מפחד שיצא לי חצ'קון ,אלא עוד הדברים הקטנים ,אני מרגישה כל הזמן בלחץ שמא לא אספיק לעשות כל מה שאני צריכה ,תמיד אני רוצה להתקדם ולהצליח עוד ועוד ומפחדת לעצור לרגע אני מפחדת שיש טובים ממני ,שלא יהיה לי תואר ראשון ,שיש יפות ורזות ממני ,אני קנאית בטירוף פשוט נמאס לי מהמצב הזה מהפרפקציוניזם הזה ,אני סובלת כל כך ,הרדיפה הזו אחרי החיים ,ללא מנוח ללא מרגוע ,כמו ציפור שמפחדת להפסיק להניע את כנפיה שמא תיפול כך אני מפחדת מפני הנפילה אני אדם מאוד פסימי רואה רק דברים רעים כל כך האבה בילבולי מוח אני מקווה שמשהו יוכל לייעץ אשמח לתגובות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומס
סיגל לוי01/02/2009שלום ליאל
נדמה לי שכבר כתבת פה ו"שוחחנו" על הקשיים
קודם כל קשה לך לפרגן לעצמך
להנות באמת ממה שהשגת בכוחות עצמך
להנות ממה שיש, עבודה, לימודים, חבר, יופי...
שנית קשה לך לבטוח בהישגיך ונראה לך שהכל שברירי ויכול כל רגע להתמוטט
אינך סומכת על יכולת ההתמודדות שלך
שגם אם משהו שיתבש, תוכלי להתמודד כפי שעשית עד עכשיו
נראה שעברך מציק לך כמו צל
שאינו מאפשר לך פשוט להשתחרר
אני ממליצה לך מאד על טיפול תומך
שיעזור לך להתמודד עם השדים מהעבר שמפריעים לך להנות מן ההווה
כי נראה שאת בעומס נפשי רב
שמקשה עליך להנות ממה שיש לך בחייך
אם לא טיפול, נסי לבנות לך סביבה תומכת
שתהיה כמו תחליף לכך שלא זכית לתמיכה חמה כשהיית צעירה
כל הכבוד על כל מה שהישגת במו ידיך
זה מעיד שיש בך המון כוחות!!!
תאמיני בזה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)