קשיי פרידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה
    אורן
    04/02/2009

שלום רב, הייתה לי חברה 3 שנים מתוכן שנה אחת גרנו ביחד, אני לא הייתי סגור על עצמי לגמרי שאני מוכן להתחתן אתה, וכשהיא רצתה לדעת שאנחנו הולכים להתחתן אני אמרתי שאני מפחד, היא עזבה את הדירה שבה גרנו, תקופה ממושכת שמרנו על קשר ואני הייתי בלבטים, היא ניסתה לעשות הכל בכדי שנחזור ואני התנגדתי והחלטתי שלא להחליט - להיות ביחד ולחוד, וכחשבתי שהבחירה עדיין שמורה לי פתאום הכל התפוצץ לי בפנים - היא הודיעה לי שהיא יוצאת עם מישהו אחר והתנתקה ממני. אני מודה שלא הייתה סיבה אובייקטיבית שהיא תחזור אלי אחרי כל מה שהעברתי אותה, אבל ברגע שקלטתי שאיבדתי אותה התפרקתי לרסיסים. כבר עברו מס' חודשים מאז ואני לא מצליח להתאושש. מרגיש שחרב עלי עולמי. שעשיתי את טעות חיי ואיבדתי את הדבר החשוב לי מכל. אני הולך לטיפול פסיכולוגי אבל לא מתקדם לשום מקום. האם יש איזו קבוצת תמיכה שאולי כדאי שאנסה להשתתף בה? האם יש לכם הצעה כלשהי כיצד אני יכול להתרומם מהתהום העמוקה שנפלתי אליה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני יכולה לנסות לעזור..

מאי
    04/02/2009

דבר ראשון אני יודעת מה זה לאבד מישהו קרוב,זו הרגשה שכאילו חלק ממך נעלם ואתה מנסה בכל דרך אפשרית למלא את החלל שאותו אדם מילא אצלך אבל אתה צריך לחשוב עם עצמך אם אתה באמת רוצה אותה או שבגלל שאתה יודע שהיא לא תחזור אליך אז זה מה שגורם לך לחשוב שאתה רוצה אותה.. הרי משהו גרם לך להתלבט באותה תקופה אם אתה רוצה אותה או לא, ז"א שבאותו זמן היו לך ספקות לגבי הקשר שלכם..פתאום כשהיא לא איתך אז אתה חושב שהיא הדבר הכי חשוב לך?? או יותר מזה פתאום כששמעת שהיא יוצאת עם מישהו אחר אז הגעת למסקנה הזו? לדעתי התשובה נמצאת אצלך ולא אצלה, נראה לי שאתה פשוט פגוע מהעובדה שהיא התגברה עליך מהר או שבאמת יכול להיות שהיא האחת בשבילך ואתה מרגיש ככה כי רק עכשיו אתה מבין מה איבדת? בכל מקרה אין לך כל כך הרבה מה לעשות מאחר והיא החליטה לעזוב כך שהדרך הטובה ביותר לדעתי היא פשוט לנסות למלא את היום בכמה שיותר דברים שיעשו לך טוב..תצא ותבלה ותהנה..ככה אני מנסה לפחות לעשות..זה קשה מאוד,גם אני מרגישה ככה לגבי מישהו שאני לא בקשר איתו יותר אבל אתה חייב לנסות להמשיך אחרת בגללה תפסיד הרבה הזדמנויות שיכולות דוקא להביא לך אהבה חדשה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מאי

אורן
    08/02/2009

תודה רבה על העצות קשה לי מאוד להמשיך הלאה, אך ברור לי שאין ברירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורן -התגברות על קשר

שרון
    24/02/2009

בתקווה שאתה מרגיש קצת יותר טוב, רציתי לשתף . גם לי היה קשר שנמשך שלוש שניםעם גבר מדהים שהיה לי קשה לוותר עליו וגם לו ולכן נשארנו ביחד הרבה מעבר לרצוי. גם אני כמוך הרגשתי שלעולם לא אפגוש מישהו כזה וממש שכנעתי את עצמי ולכן לא יצאתי להכיר והפכתי למעין נזירה. אני מתערבת אתך שאני טועה ולמרות שלא פגשתי אחד כזה רגיש ואכפתי ונותן אני בטוחה שיש. אולי לא הרבה אבל עם חשיבה יצירתית אפשר למצוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיבוד הפרידה

סיגל לוי
    05/02/2009

שלום אורן
    יש אמירה שאומרת שאם הפסדת מליון דולר, לפחות אל תפסיד את השיעור
    נסה ללמוד מהמקום הכואב שבו אתה נמצא
    (תעזר כמובן בטיפול לשאלות אלו)
    מדוע הערכת את הקשר רק אחרי שיצאה עם אחר
    (אפילו כשעזבה את הבית ורצתה לחזור עוד לא חשת את זה)
    מה מקור הפחד מחתונה
    האם היית רוצה בדיעבד להתחתן או רק לשוב להיות חברים (אילו יכולת)
    האם לקחת אותה כמובנת מאליה

נסה עוד לראות מה תוכל ללמוד לקשר הבא
    כדי לא ליפול שוב באותם בורות
    ואולי יש לך סיכוי שאם תודה בטעויותך, יום אחד היא תחזור...
    לוקח זמן להתאושש מפרידה כואבת
    אך שווה ללמוד ממנה להמשך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

אורן
    08/02/2009

שלום סיגל, אכן הייתי מוכן להתחתן, וכן לקחתי אותה כמובנת מאליה. ונפלתי לא נראה שיש דרך חזרה מקווה ללמוד להמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורן היקר

אוהד
    20/02/2009

אני כל כך מבין אותך. גם אני נמצא בקשר בעייתי ליישום, קשר רע בהתנהלותו שרוב הזמן עושה רושם שהלא מוביל לשום מקום ותוקע את החיים של שני הצדדים ללא התפתחות. קרו המקרים ומצאתי את עצמי בוגד, אולי מתוך מרמור, אולי מתוך נסיון להרוס את הקשר באופן תת מודעי מתוך ידיעה שאין לו סיכוי ?? אך האמון נשבר ועתה כיצד בונים את האמון מחדש ללא התעסקות בטפל והתמקדות בבניה המחודשת ? גם היא מדברת איתי על חתונה בעתיד, למרות שלא גרנו ביחד מעולם (שוב, מבעיות טכניות) וגם אני מוצא את עצמי מצהיר שוב ושוב על ניתוק הקשר אך חוזר בי למחרת כי מרגיש שהיא "האחת"... אז מה נכון לעשות ? לגבי המקרה שלך, אני רואה אפשרות אחת מרכזית - במקום לשקוע במחשבות על הבחורה וללכת לטיפול שיוציא אותך מהדכדוך, עשה דבר הפוך לחלוטין - פתח כרטיס באתרי הכרויות ותתחיל לצאת לדייטים כמו משוגע. (ראה, להבדיל אלפי הבדלות, מה עושים אלמנים ואלמנות, פשוט לובשים את הבגדים הכי "שמחים" ומתחילים להכיר, על אף הזכרון הקשה מהאהוב הקודם) בעשר הפעמים הראשונות יכאב לך, תרגיש שאין לה תחליף ושכל הבחורות שאתה פוגש לא "משתוות" לה אפילו במעט, אבל בפעם שאחרי תפול עליך משום מקום, מישהי תכבוש לך את הלב במקום, ברמה שלא הכרת לפני ! גם תמצא אהבה חדשה שאף תהיה אולי יותר חזקה ותגרום לך לדעת שהיא האשה שאיתה אתה רוצה לחיות את חייך, וגם הפלא ופלא - שום מחשבה וזכרון מהאקסית. אני יודע שמנקודה זו הדברים נשמעים תאורטים מדי ולא משכנעים, אך האמן לי אם ישנה דרך להמשיך, אז זו היא הדרך ! שאלה נוספת - אם החברה לשעבר מגיעה אליך ואומרת לך שהיא מוכנה לחזור אך רק אם אתם מתחתנים - בכנות - מה אתה עונה ??! שאל את עצמך את השאלה הזו ! האם אתה בשל, מוכן ומעוניין לענוד את הטבעת ממש הרגע ??! אם כן - חזר אחריה, לך לביתה, בקש לדבר איתה ותסביר לה שאתה מעוניין לשאת אותה לאישה ! (כמובן שאל תצא בהצהרות שווא לא אחראיות). אם לא תסכים - לפחות ניסית. אם לא - נפתרה בעייתך. המשך בחייך ללא צער ומתוך הבנה וידיעה שקיומך בחייה היה מזיק לה יותר מאשר מועיל, שכן היא מצפה להקים משפחה ולא יכולה לשים את חייה על רולטה אלא במסלול ודאי, ודע שבפרדה ממה עשית טוב למישהו שחשוב לך. מערכות יחסים בגילאים בוגרים הינם יותר מורכבות, מסובכות ודורשות הרבה יותר התפשרות מצידנו, התגמשות וויתור על עקרונות - דבר שהוא קשה לכל הדעות, אך נראה שכולנו נאלץ לעבור זאת. המערכת כנראה מסתבכת לה יותר כשמתחתנים, ככה שזהו שלב ה"סטאז'" בלבד נראה לי ;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו