מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבתמר2415/02/2009
ההיסטוריה שלי כל כך ארוכה ומורכבת, אין לי כוחות לכתוב אותה, ואני מניחה שלאף אחד לא יהיה כוח לקרוא אותה. רק אגיד שאני בת 24, ושנים אני עם הפרעות אכילה (ממש לא אנורקסיה, לצערי הרב. אלא משהו בין אכילה כפייתית לבולימיה, תקופות של זלילות, תקופות של המון הקאות, תקופות של נסיונות צום, וכל חיי אני במשקל יתר גדול - לפעמים חולני) ודיכאון. בגיל 16 אושפזתי במחלקה פסיכיאטרית. הייתי חותכת את עצמי וכולי וכולי. עברתי הרבה טיפולים שונים. אני כבר שנתיים מטופלת אצל אותה פסיכולוגית ולאחרונה אחרי הפסקה די גדולה חזרתי למעקב פסיכיאטרי ולטיפול תרופתי כי הדיכאון החמיר. אחרי שנתיים של טיפול אצל אותה מטפלת, שאני אוהבת ומעריכה, המסקנה היא שאני לא מסוגלת לתת לאנשים לעזור לי, שאני רוצה עזרה אבל הודפת אנשים פעם אחר פעם. לפעמים הפגישות בטיפול בנויות כמעט רק משתיקות, וזה כל כך מתסכל, שאני רוצה לדבר ולא מסוגלת. עוזר לי שהיא שם, אני צריכה אותה, אני מפחדת מאוד לאבד אותה (ובעוד 3 חודשים היא אמורה לצאת לחופשת לידה, מה שהביא אותי למקומות מזעזעים בתקופה האחרונה) ויחד עם זאת כל כך הרבה פעמים, בעיקר אחרי שאני יוצאת מפגישה אצלה, ומרגישה שבא לי פשוט למות ושאני לא מסוגלת לשאת את זה יותר - אולי אני לא ניתנת לטיפול. אני כל כך דפוקה, אני באמת דפוקה, אני לא רואה דרך יציאה מזה, מהפחד האיום, מהבדידות, מהשנאה העצמית האינסופית הזו, מהכאב שתופס כל חלקה בי, מהחולי. בימים האחרונים הגעתי למקומות נורא אפלים, מחשבות על מוות, כאלה שלא היו לי כבר תקופה, והתנהגות הרסנית שאני מכירה מפעם. וזה מפחיד. אבל גם קצת משחרר. יש משהו מנחם בידיעה שאני יכולה לזרוק את הכל לעזאזל ופשוט לוותר על עצמי וזהו. למצוא פתח החוצה מהסבל הזה שכרוך בלהיות אני. בבדידות יש משהו איום ונורא. מכאיב עד העצמות. והידיעה שאני היא זו שמבודדת את עצמי (אפילו אם לא במתכוון ) היא עוד יותר איומה. יש בתוכי נהרות שלמים של בכי. אבל שום דבר לא יוצא. הכל חסום. מכאיב. נדמה שאם אתחיל לבכות לא אוכל להפסיק. גם כך אני מרגישה מתפוררת, מה יקרה אם הכל יתפרץ? אהיה רסיסים רסיסים בודאי. כתבתי המון, אני מצטערת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עוצמתי
סיגל לוי15/02/2009שלום תמר
תודה על הכנות והשיתוף
מרגישה שאת כן מצליחה להעביר במילים משהו מעוצמת הכאב שאת חווה
גם כן מרגישה שמה הכתבת כאן הוא בעצם בקשה או פנייה לעזרה -
זאת אומרת שאת כן מסוגלת לכך
גם אם זה יותר קל כי זה וירטואלי
בכל מקרה טוב שיצרת קשר משמעותי עם המטפלת שלך
ואכן יציאה לחופשת לידה מפירה את המאזן
ומפחידה
וגם בוודאי נחוות כנטישה
אך אולי יש עוד זמן לעשות הכנה לקראת זה
ואולי כבר צברת מספיק כוחות לשאת את ההפסקה
מבלי באמת לחזור לאחור
בכל מקרה, גם אם את לא מרגישה שינוי בדפוסים שלך
הכרה בהם וקבלה שלהם זה חצי מהדרך...
סבלנות
שינוי מצריך זמן ואנרגיה מרובים
מקוה שעזרתי לך במשהו
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)