מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד התבטאות נורא.קרן20/02/2009
היי, אני בת 22 ,ויש לי בעיה שדיי מפריעה לי ביום יום. יש לי פחד מהתבטאות.הפחד מהתבטאות הזה נובע מחחש שיחשבו שאני טיפשה,או שלא יבינו אותי כפי שאני רוצה שיבינו אותי. אנשים שקרובים אליי נורא קל לי להתבטא וליעץ,זה בא לי בצורה הכי קלה ופשוטה שיש,אך שזה מגיע לאנשים חדשים שאני מכירה עם הזמן,אני בעיקר שותקת. קשה לי עם זה נורא.זה פוגע בי בצורה נוראית.ואני גם אתן הסבר, יש לי חבר כבר שנתיים וחצי,הוא גר לבד הוא לא גר עם ההורים.מידי פעם אנחנו הולכים פעם לאמא ופעם לאבא(הם גרושים).אנחנו אומנם כבר שנתיים וחצי ביחד אבל אני התחלתי להכיר אותם רק בשנה האחרונה. מה שאני רוצה להגיד בכל זה,שבגלל שהוא לא גר עם ההורים ואנחנו לא רואים אותם יותר מידי.אז נורא קשה לי להפתח לאמא שלו או לאבא שלו ולדבר איתם שיחה נורמלית.אני בעיקר שותקת כל הזמן .ככה זה גם עם אח שלו,אח שלו טיפוס כזה ששופט אנשים על סמך כלום.הוא עו"ד אח שלו כל הזמן רומז לי על כך שאני כל כך שקטה ולא מדברת יותר מידי.בכלל המשפחה שלו פיתחה כלפי סטיגמה כזאת של "אחת שלא מדברת,שלא מוציאה מילה מהפה". זה שובר אותי כי קשה לי להפתח בקלות ,אני צריכה להכיר את הבנאדם בצורה כל כך טובה בשביל להתפח בפניו ובאמת להתחיל לדבר.וגם אז אני אחשוש מחוסר הבנות. אני נורא רוצה להתקרב למשפחה של חבר שלי ,כמה שיותר.אבל מתקשה בטירוף ופה החסרון הזה של ה להפתח פוגע בי נורא.המשפחה שלו כבר התייאשה ממנה ואניחושבת שהם הגיעו למצב שבארוחות שבת ,או כל ארוחה שהיא הם כבר לא מנסים לדובב אותי . מה אפשר לעשות בנידון? מה אני כבנאדם שנורא קשה לו להפתח ולהתחיל לדבר בבטחון כל כך מלא,מה אני יכולה לעשות? אני ממש חוששת מדיבור עם אנשים חדשים,העניין הזה של הפחד מהטיפשות של הפחד הזה מלצאת לא בסדר,שלא יבינו אותי.אני מפחדת שאנשים יחשבו שני ממש בורה. מה ניתן לעשות?זה משהו שאני ממש חיה איתו ביום ביום וזה שובר אותי בעיקר עם המשפחה של חבר שלי. איך אני יכולה לפתור את זה בעצמי?בלי פסיכולוג. תודה רבה על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ,
אלעד21/02/2009דבר ראשון, לפי האופן שבו התנסחת כאן אין לך שום בעיית התבטאות ואת לא נשמעת בורה בכלל.. לגבי הפחד - אני יכול להזדהות . גם לי היתה בעיה דומה הרבה שנים, כשהייתי קצת יותר צעיר... מה שעזר לי זה קודם כל לנסות לדבר בחופשיות עם בן שיח אחד (זר או אדם לא כל כך קרוב), ואח"כ לאט לאט להרחיב את המעגל, כלומר , לדבר עם שני אנשים ,ואח"כ עם שלושה, ואח"כ בקבוצה. אני מודה שעד היום ככל שהקבוצה גדולה יותר כך החששות מתגברים, ולדבר מול קהל אני עדיין לא מסוגל.. אז אני לא יכול להגיד שהעצה שלי מושלמת מניסיון, אבל נראה לי שזה כיוון טוב. כשפוגשים אנשים מוחצנים כמו האח העו"ד, טבעי ש"מתכווצים" קצת. זה קורה להרבה אנשים וגם לי... השאלה היא אם אפשר "לשבור את הקרח" עם אדם כזה במגרש שלך - למשל, לדבר איתו על נושא שאת מבינה בו מאד והוא פחות, כך הוא יעריך את דעתך למרות שתגמגמי קצת בהתחלה, ודרך זה ילמד להעריך אותך באופן כללי כאדם אינטיליגנטי גם בתחומים אחרים.. תרגישי טוב אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חבתית
סיגל לוי21/02/2009שלום לך
נראה לי שמה שאת מתארת הוא סוג של חרדה חברתית
חרדה שבאה לידי ביטוי במפגש עם חברה (ובטח לא מוכרת)
מצטרפת לכל מה שאלעד המליץ לך
אתה יכולה לקרוא על כך יותר, להבין
לזכור שאת לא צריכה להוכיח את עצמך עם כל משפט שאת אומרת
ושאף אחד אינו כזה גאון שתמיד אומר תמיד רק דברים חכמים
ושזה לא צריך להיות אכפת לך עד כדי כך שכל מה שאת אומרת יראה תקני לכולם
בכל אופן, אם כל זה לא עוזר לך
אולי תפני לטיפול קצר מועד, המתמקד בטיפול בחרדה החברתית שלך
אם את רוצה לשנות זאת, בוודאי תמצאי את הדרך
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..
קרן21/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)