מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחוף, אני עומד להתפגר במצב הזהבן27/02/2009
חברה שלי סובלת מדיפרסיה כבר הרבה זמן עוד לפני שהכרנו היא התחילה לקחת אצל פסיכיאטר כדורים במשך חודש שלא עזרו לה ועשו את המצב שלה להרבה יותר גרוע. והיא לקחה חופש מהעבודה והבצפר במשך שבוע והיא לא רצתה לצאת לשומקום! היא הלכה שוב לפסיכיאטר הוא החליף לה לכדורים אחרים + עוד כדורים שיתנו לה לרצות לצאת מהבית. אז היא הפסיקה באמת לחתוך את עצמה והיו לה ימים שהיא הרגישה שכיף לה לחיות פיתאום. אבל זה עדיין לא היה 100%. וגם עדיין הייתה יוצאת בתדירות נורא נמוכה. זה גם פוגע לנו בקשר. בכל אופן, היו לי איתה כל פעם ויקוחים בקטעים של "אל תישתי!" ואבא שלה שגם סובל מדיפרסיה אמר לא לקחת כדור אם היא רוצה לשתות. וזה דפוק! כל פעם שהיא שתתה היא הייתה באיזה היפר מטורף ואז מקבלת דיכאון ממש ממש חזק שגם היה מקשה עליי. כי מי ידאג לה? ובאמת שזה כואב לי לראות אותה במצבים כאלה. אחרי חודש שהיא לא פגעה בעצמה ולא חתכה, היתה לחברה שלה יומולדת. היא לא לקחה כדור, שתתה בכמויות! ולמחרת לקחה 2 כדורים כדי לפצות על היום שהיא לא לקחה. היא נכנסה לדיכאון ממש ממש חזק והתחילה לחתוך את עצמה הייתי צריך לרוץ אליה בגשם. בשני היא היתה בבית ספר, היא התקשרה אליי בוכה, הייתה בדיכאון ממש ממש חזק, "אני הולכת לשירותים לחתוך ממש חזק עכשיו!" וניתקה. ישר התקשרתי לאמא שלה, והיועצת הפנתה לגהה. המסכנה תקועה שם עכשיו. ואני מרגיש שחצו אותי ל-2. היא בכלל לא צריכה להיות שם! המצב שלה מעולה! היא כבר שם כמעת שבוע, ורק בראשון יחליטו מה לעשות. ולא ממש מטפלים בה. פעם ביומיים שיחות של שעה עם פסיכולוגים וזהו, היא יושבת ואין מה לעשות שם. היא מתחרפנת משיעמום ומנסה לפתוח את הפצעים שלה בידיים כל הזמן. אני ביקרתי אותה יומיום בשעות שמותר השבוע. היו קטעים שהיא אמרה שהיא מפחדת שאני יעזוב אותה בגלל זה ואם כן אז היא תבין, אבל אני לא עוזב אותה בגלל שטויות כאלה. היא במיילה לא צריכה להיות שם. היא גם אמרה שהיא לא תחתוך את עצמה יותר כדי לא לחזור לשם. אבל עדיין טוענת שזה עושה לה טוב כי זה משחרר אותה. בגישה כזאת לדעתי לא ישחררו אותה בכלל. ואני ממש דואג. היחס שם גרוע אגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך.
בן27/02/2009בכל אופן, יצא שאתמול ביקרתי אותה בשעות שמותר. ואז הלכתי לקניון ואז שוב חזרתי בשתיים שאפשר, והיא אמרה שהיא לא רוצה שאני יבוא לראות אותה כל יום כי יש לי עיסוקים. בעיקרון עכשיו אין לי שום עיסוק ואני שמח כי שום דבר לא מונע ממני לבקר אותה. ואז היא אמרה לי שהיא לא מרגישה בנוח עם זה שאני בא כל פעם, וזה גם היה לה לפני, היא הייתה ננעלת בבית כי אין לה מצברוח לראות אותי, או משהו כזה, אני לאיודע איך להסביר את זה כמו שהיא הסבירה לי את זה מילה במילה אתמול... כשאני יזכר אני יכתוב פה. אבל עדיין זה היה מעליב. אני ממש משקיע בשבילה, דואג לה, עוזר לה, משקיע, אני באמת עושה בשבילה הכול, אבל זה כאילו שהיא לא שמה עליי כבר, כשאני שואל אותה למה היא פותחת את הפצעים שלה היא מתעלמת מהשאלה, או היו קטעים שאני מדבר אליה וזה כאילו היא לא שומעת, אולי זה מהכדורים שנותנים לה שם אין לי מושג. בכל אופן, היא עכשיו לקראת התפגרות שם לדעתי. היא גם לא מתקשרת אליי, וכל פעם כשאני מתקשר זה עושה רושם כילו היא מנסה לחפף את השיחה, אין על מה לדבר כי אין אצלה שומדבר חדש, כי במיילה היא לא עושה שם כלום כל היום. לא מטפלים בה בכלל. נראה לי הם מחכים לראות עד כמה היא יכולה להתאפק S: בכל אופן, כל פעם שאני רואה אותה אני מקבל ממנה מחטים ללב, וזה מחרפן אותי, אתמול בכלל אחרי שחיכיתי לה ואחרי מה שהיא אמרה יצאתי משם עם בריכות בעיניים עם ביקור שארך 10 דקות, שהיה אמור להיות שעתיים. אני לא יודע איך לעזור לה. כשלי רע אז רע לה, וקשה לי להסתיר את זה. היא ישר קולטת את זה ומתעקשת לדעת למה. וזה קרה אתמול למשל שכשיצאתי מהבית לקראתה אז היא אמרה לי שהיא לא יכולה לדבר כי היא משחקת פינגפונג, ואני אומר לה לשים את זה בצד שניה והיא מתעקשת. חבר שלי שהייתה לו חברה בדיפרסיה שגם אושפזה אמר לי שאני צריך להיות חזק, להעלים את זה שאני מבואס בגלל זה, פשוט לא לגיד לה שלא טוב לי עם זה. וזה שהיא לא רוצה להתראות זה בגלל שהיא במצב לא טוב והיא לא רוצה לראות אותה במצבים הלא טובים שלה. (עובדה שכשטוב לה היא רוצה לצאת פיתאום). אין לי מושג איך להסביר את זה. אני מתפגר פשוט. איך אני עוזר לה כדי לעזור לי? למה היא מניאקית אליי כך? למה בגהה הם משעממים להם ת'צורה ומחמירים להם את המצב? איך אפשר לעזור לה לצאת יותר מהר מזה? איך אפשר בכלל לרפות את הבעיה שלה כמו שצריך? אני מתחרפן פה ובסוף אני יכנס לאישפוז יחד איתה. תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה במשבר
סיגל לוי28/02/2009שלום בן
אתה נראה ממש חבר קרוב, תומך, אוהב
ולא שיפוטי
חברתך ניראת כעת במצב לא יציב
מרחיקה ממנה את הקרובים אליה
חשה דחף לפגוע בעצמה ומבצעת זאת.
נראה שהיא מרוכזת בעצמה
וקשה לה לראות את האכפתיות שלך
קשה לה להעניק מעצמה כעת
אני בטוחה שאתה מכיר אותה גם לגמרי אחרת
אז אם אתה באמת רוצה לעזור לה
המשך להתעניין כמה שהיא מאפשרת לך
ונסה בכל הכוח לא לקחת את זה אישית
רק אחרי שהיא תשתחרר מהאישפוז ותתיצב
תוכל לבחון מחדש את המצב הקשר
בינתיים נסה לקבל תמיכה מחברים שאתה מעריך
כל הכבוד לך על כל התמיכה שאתה מעניק לה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דניאלה :)
בן02/03/2009היא אתמול נכנסה לדיכאון שהיא לא תיצא משם, אז היא אמרה לי את זה, וניחמתי אותה בכך שיוציאו אותה כי היא נורמלית לחלוטין ושאין לה הרבה מה לחפש שם וכוכוכוכו (והינה הוציאו אותה היום משם והיא יושבת על אישפוז יום כזה) ואז עשיתי את מה שחבר שלי הציע לי מניסיון שלו כי גם לו היה בדיוק את אותו מקרה כמו שלי, אמרתי לה כמה שאני אוהב אותה כמה שהיא יפה וכוכוכו SWEET TALK כזה. והיא אמרה לי "דיי להיות רומנטי, אני שונאת את זה, אני אוהבת שרע לי, אני אוהבת שמכאיבים לי" פשוט סטמתי את הפה והתאפקתי לא להגיד לה "אוקי תחשבי על הקשר שלנו שוב ודברי איתי" וללכת משם פשוט. אבל אני יודע שהיא לא התכוונה לזה, בעצם, אני דיי בטוח... מה שכן, לפני כשישבנו היא באה אליי ואמרה לי שכל יום שהם קמים אז אומרים להם למצא לעצמם מטרה כלשהי, ולממש אותה, ושהמטרה שלה כל הזמן זה לצאת כדי שאני והיא ניפגש ונהיה ביחד וכוכו והיא אמרה לי שהיא רוצה שנתחתן חחח עד כמה שזה נשמע מצחיק חחח כל המרחק הזה שנוצר, וכל הקטעים המוזרים האלה איתה, פשוט מכניסות אותי לסרטים, מאז שהיא נכנסה לשם אני רק חולם על אותם חלומות! יש לך איזה רעיון איך להעביר דבר כזה? ומתי זה יהיה זמן טוב לדבר איתה לגבי הקשר שלי איתה? על כל מה שמפריע לי... כי אחרי הכול היא עדיין מאושפזת חלקית. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלנות
סיגל לוי02/03/2009אין איזו תקופה מדויקת שאפשר לדבר עליה
פשוט כשתרגיש שהיא חוזרת לעצמה
חוזרת אליה שמחת החיים
ואינה נוטה לחשיבה שלילית ולפגיעה עצמית
המון כוח גם לך להמשיך ולתמוך בה
ומצד שני, אם היא בלתי אפשרית, אפשר גם להרגע ולתפוס מרחק
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן
דניאלה הרץ28/02/2009אתה חבר ובן זוג מסור ונהדר. אבל כדאי שתבין שחברתך , לפחות בזמן הקרוב, לא נמצאת במצב של בחורה צעירה ורגילה שחיה חיים רגילים כמו כל נערה אחרת בת גילה שמתעניינת בחבר שלה, בלימודים או במסיבה הבאה. חברתך כנראה מאד חולה וזקוקה לעזרה רבה. אני יודעת שבית החולים נראה לך מקום נורא ומדכא וזה באמת לא מקום שמח אלא מקום בו נמצאים אנשים חולים מאד או אנשים שקשה להם. לא מחזיקים אותה בבית החולים סתם. היא זקוקה להשגחה ולטיפול שאתה או מישהו אחר ממשפחתה לא יכול לתת לה. היא זקוקה לעזרה רפואית ונפשית.והיא לא במצב מעולה אלא במצב קשה ואולי מסוכן.
בקר אותה רק כשהיא רוצה בזה וכשזה יתאים גם לך. אני חושבת שחשוב מאד שתדאג גם לעצמך. בלה עם חברים שלך. דאג ללימודיך. צא ותהנה. זה שגם אתה סובל מזיק לך ולא עוזר לחברתך.
עליך להבין שאדם חולה לא מסוגל להתנהג כאדם שאין לו דאגות.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סיגל :)
בן02/03/2009כן, תודה הבנתי את זה וברור אני יוצא עכשיו עם חברים כמה שיותר, כמעת כל הזמן בחוץ אפילו. אני לא נתקע ומתיבש בבית כי אני יודע שזה יוביל אותי לעוד דיכאון כזה, כי בסוף גם אותי יאשפזו חח יש לי ידידה טובה שהייתה במצב של חברה שלי שגם מסבירה לי על מה שיכול להיות עובר על חברה שלי ואני מדבר עם האקס שלה שהוא החבר הכי טוב שלי מהתיכון והוא זה שדאג לידידה שלי בזמנו אז הוא עוזר לי להתמודד עם הקטעים של ה"התעלמות" מהתגובות שלה. פשוט רציתי עצה מקצועית יותר. תודה רבה רבה רבה. ואם את יכולה להתיחס למה שכתבתי בהודעה החדשה זה יכול להיות נחמד :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוייש התבלבלתי בשמות סורי P:
בן02/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)