מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מממצא את עצמייוסי02/03/2009
שלום אני בן 19 כתבתי פה כמה פעמים. אחרי שעברתי המון בחיים יחסית לגילי(התיתמות,עזיבת הבית) קמתי על עצמי ואני יותר מאושר מבעבר. היום נפלתי ממש לעצבות ולכאב כי אני מרגיש שכל מה שציפיתי מעצמי בחיים לא ממש קורה ולא ממש זז לאנשהו.... עזבתי את הבית לפני שנה וחצי... אני גר אצל סבתי... קוויתי להתגייס ולמצוא את עצמי אבל דברים לא זזים... הגיוס נדחה כל פעם מחדש... אין לי כלום בחיים היום ממש הרגשתי שאין לי בשביל מה לחיות וזה לא קרה לי הרבה זמן. אני מחפש להיות מאושר וחלק מזה זה גם להיות עצמאי לחיות לבד... לפרנס את עצמי אבל הכל תקוע לי והשיעמום הורג אותי. כמובן שאני לא אעשה שום דבר לעצמי... אני לא מסוגל ולא חושב שזה פותר את הבעיות צריך להתמודד ככה למדתי במשך החיים האלו אבל יש לי ימים קשים כמו היום אין לי חשק לכלום... אין מישהו שיתמוך בי בזמן הקשה אין למי לספר מה עובר עלי... אבל לזה אני רגיל כבר...אף פעם לא אהבו אותי והעריכו אותי ובגלל זה אני יצליח ויראה לכולם שאני שווה הרבה. השאלות שלי הם: מה לעשות בימים קשים כאלו? ואיך להגיע למיצוי האמיתי שלי ולמטרות שהצבתי לעצמי כי הדרך לשם קשה.? תודה רבה שאפשר לפתוח כאן את הלב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב יוסי
דניאלה הרץ02/03/2009יוסי, כל הכבוד לך על הדרך שאתה עושה כדי לשפר את חייך למרות כל הקשיים הגדולים שעברת. קרו בחייך דברים קשים ועצובים ואולי אף אחד לא היה יכול לאהוב וטפל בך כמו שמגיע לך, אבל הנה אתה מטפל בעצמך ואני בטוחה שאתה תיגע רחוק. רק אל תוותר.
בדרך שלך תמיד יהיו ימים קשים ורגעים שתרגיש ממש מיואש, אבל תזכור שימים כאלה גם עוברים ומחר יהיה יום טוב יותר.
מדוע הגיוס שלך נדחה כל כך הרבה זמן?
על איזו עבודה חשבת לבינתיים?
כתוב לי מה אתה מתכנן לעשות בזמן הקרוב בקשר לצבא, עבודה או אפילו סוג של לימודים, ונוכל לחשוב יחד מה הצעד הבא שכדאי לעשות.
מחכה לתושבתך
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה היקרה
יוסי02/03/2009הגיוס נדחה כל פעם מחדש והתשובה שלהם היא שזה מצורכי הצבא.... יש לי פגישה עם מפקד לשכת הגיוס ב 18 החודש...הוא רוצה לדעת בערך מה אני רוצה להיות בצבא. אני גם ניסיתי הרבה דברים לעשות כדי לא להיות בקרבי...בעיות תש וכו' אבל הם לא הקשיבו לי אז הפתרון האחרון היה להוריד פרופיל אצל הקבן היה לי פרופיל 72 רפואי וסתם אבל ממש סתם הלכתי להוריד פרופיל ונתנו לי 45 סעיף נפשי וכל זה בגלל שלא רציתי להיות קרבי ולא היתה לי אוזן קשבת שמה. בעניין העבודה... כל פעם שאני מתחיל במקום כלשהו אני מרגיש שמנצלים אותי זה נכון באמת מנצלים אותי.. לא טוב לי עם זה למה אנשים לא באים לטובתי ורק עושים רע...ומצד שני אני לא יודע מתי אני מתגייס אז גם זה מקשה עלי במציאת עבודה.... כי אני רוצה לדעת אם אני מתגייס או לא פשוט שיתנו תשובה אם כן אז בכיף אני יתגייס ואם לא אז שפשוט יגידו ואני אמצא כבר את הדרך שלי בחיים,בעבודה או לימודים. תודה על ההקשבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה אני עדין מחכה לתשובה
יוסי08/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב יוסי
דניאלה הרץ08/03/2009אני מתנצלת שלא חזרתי אליך קודם (הייתי חולה).
אני מקווה שהחודש אכן תקבל תשובה ברורה מהצבא בקשר לגיוס שלך. באמת קשה לחכות ולא לדעת מה עומד לקרות.
יש לי כמה שאלות.
מה הסיבה שלא רצית לשרת בקרבי ובאיזה חייל אתה כן מעוניין לשרת?
למה אתה מתכוון שאנשים מנצלים אותך במקומות העבודה? תן לי דוגמאות.
בפעם הבאה אל תעשה ס ת ם החלטות חשובות! זה מזיק לך.
מחכה לתשובתך
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה היקרה
יוסי08/03/2009קודם כל שיהיה רפואה שלמה!. הסיבה שלא רציתי לשרת בקרבי כי אני פוחד, אני מודה בזה שאני מפחד (בן דודה שלי נהרג בצבא) וגם מהסיבה שאני לא ממש רציתי כי אני מכיר את עצמי ויודע שקרבי זה לא בשבילי מבחינת המסגרת הלוחצת.הייתי רוצה דווקא להיות על מחשבים, או לצאת לאיזה קורס, לעשות משהו מעניין. משהו שיהיה לי כיף להיות במסגרת הזו.... אני לא ממש מכיר חיילות בצבא אבל כן אני רוצה קורס מעניין. ואני אתן לך דוגמה לניצול בעבודה למשל לפני חודש עבדתי במאפייה, היינו 2 במשמרת, וזה היה היום הראשון שלי... עשיתי כל מה שצריך להכניס לתנור, לטאטא, לסדר...וכו'. וזה שהיה איתי הוא היה רק על הקופה, ופתאום הוא אומר לי בוא רגע ומספר לי שבעל הבית אמר לו שיתן לי לעשות הכל ושהוא לא יעזור לי אמרתי לו ככה הוא אמר לך? הוא אומר לי כן יוסי, אמרתי אם ככה אני לא חוזר לעבוד שמה, גם עבדתי 10 שעות ברציפות וממש נקרעה לי הצורה וגם היחס הזה של הניצול? זה לא ניצול דניאלה?? תודה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
יוסי08/03/2009בעניין ההחלטות החשובות לא היה לי עם מי להתיעץ... בן דוד שלי הוא מפקד בכיר בצנחנים, דיברתי איתו שיעזור לי( לכל המשפחה המורחבת הוא עזר) כי יש לו קשרים בצבא והוא סירב, בגלל זה אמרתי שאני אעזור לעצמי ולא צריך טובות מאף אחד ומה שאני רוצה אני אשיג בכוחות עצמי.... לא ידעתי שאני עושה רע לעצמי...אם היתי יודע לא היתי עושה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יוסי
דניאלה הרץ09/03/2009אני שומעת שיש לך "פתיל קצר" ושאתה מתרגז מאד מהר וגם מתייאש מאד מהר. ואז אתה שובר וזורק הכל.
ויתרת אחרי יום עבודה אחד!
אנשים אומרים כל מיני דברים ולא תמיד עוזרים. אז העובד השני אמר לך משהו ואתה ברחת. ואם בכל פעם שתעלב תזרוק את הכל ותלך , לא תצליח להגיע לשום מקום.
כדאי שנחשוב יחד אם זו היתה התגובה הנכונה, כדי שבעתיד תגיב בשיקול דעת.
מה לדעתך היה כדאי לעשות במקום לברוח?
אני מציעה שנשתמש בדוגמא הזו כדי לחשוב איך כדאי לפעול בעולם, וגם כדי להכין אותך לראיון בצבא, כדי שתוכל לעשות רושם טוב ורציני.
תנסה לכתוב לי על רעיונות נוספים שיש לך איך כדאי היה להגיב לדוגמא שנתת.
אני לא יודעת אם זה היה ניצול או שזו היתה העבודה שבעל הבית התכוון שתעשה ולכן שכר אותך. מה סיכמתם?
מחכה לתשובתך.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה.פורים שמח!
יוסי09/03/2009אני לא ברחתי, סימתי את היום עבודה בשעה 11 בלילה, ויום לאחר מכן לא חזרתי, האמת זה נכון שאני בורח מדברים... זה בכל התחומים עבודה.. לימודים וכו'. אני לא אוהב להתמודד. אני חושב שאם היתי חוזר יום אחרי זה והיתי מדבר איתו ואומר לו שאני לא בנוי לעבודה כזאת קשה ובגלל זה אנחנו שניים במשמרת כדי לחלק את העבודה שיהיה יותר קל אז אולי הוא היה מבין אותי ואומר לי שאני צודק...אני חושב שזאת דרך יותר טובה מאשר מה שעשיתי... נלמד להבא... בעניין הצבא אני חושב שיש לי פוטנציאל גדול לעלות ולהצליח במקום שטוב לי בו ולכן אני רוצה איזה קורס מעניין... אני חשבתי על מחשבים כי אני אוהב את התחום הזה ויש לי סבלנות לשבת שעות על מחשבים... מה את אומרת על זה?? תודה רבה לך שאפשר לשפוך כאן את הלב! שיהיה לך פורים שמח יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב יוסי
דניאלה הרץ11/03/2009באמת העדפת לעזוב את העבודה מיד כשעלה המכשול הראשון - ויתרת ולא דיברת עם בעל הבית - וחשוב שאתה רואה את זה. יתכו שאם היית מדבר אתו הייתם מגיעים לסידור שונה והוגן יותר ויתכן שהוא לא היה מסכים אתך ןאז כדאי לחשוב שוב מה לעשות.
גם בצבא זה עלול לקרות . מחשבים נשמע לי כמו רעיון מצויין, במיוחד אם אתה אוהב ויודע, אבל יתכן שתתאכזב, כי יתכן שבתקופה שתגוייס לא יהיו קורסים פתוחים למחשב. או שלא יהיה צורך בכח אדם נוסף או שיחליטו שאתה לא מתאים להם למחשבים. יש כל מיני אפשרויות. ומראש אני אומרת שגם אם תתאכזב אל תמהר להרים ידיים, לכעוס וללכת.
נראה לי שחשוב שתהיה בצבא.
כי חשוב שתהיה כמו כולם וחשוב לך כרגע להיות במסגרת כדי שלא תלך לאיבוד.
אני לא כאן רק כדי לשפוך את הלב אלא אני מקווה ומצפה לראות אותך מתקדם ומסתדר.
מחכה לשמוע ממך מתי הפגישה בצבא והאם בינתיים אתה מחפש עבודה זמנית.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה
יוסי16/03/2009קודם כל תודה רבה! הפגישה ביום רביעי הזה אני הולך עם בטחון ולהראות שאני כן שווה משהו... אבל אם יש לך עיצות איך להתנהג ומה כן ולא להגיד? תודה מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי בהצלחה
דניאלה הרץ18/03/2009אני מקווה שהפגישה בצבא היתה טובה. ספר לי איך היה. דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דניאלה
יוסי19/03/2009קודם כל שלום לך! היום היתה הפגישה עם מפקד לשכת הגיוס. באמת באתי בביטחון שאני יודע מה אני רוצה להגיד ומה אני רוצה לעשות. נכנסתי וישב המפקד לשכה והס' שלו...הם לא בדיוק הסתכלו עלי והתחילו לשאול מה אני עושה כרגע בחיים אז עניתי שבינתים כלום כי אני מחכה כבר להתגייס, שאלו אותי כמה אני רוצה לשרת בצבא מ1 עד 10 ואמרתי 8, ואז הוא אמר לי אם אני מביא לך עכשיו פטור אתה רוצה? אמרתי לו שאני לא רוצה ואני כן רוצה לשרת את המדינה ושזה חשוב לי. סיפרתי לו שסתם הורדתי פרופיל בגלל שלא רציתי קרבי כי אני מפחד. אז הוא אמר לי אם נשים אותך בבסיס סגור ברמת הגולן ותחזור רק סופי שבוע הביתה אתה רוצה בכל זאת, אמרתי שזה מתאים לי מאוד. הוא קבע בסוף שאני כן מתאים לשירות צבאי אבל לא מגיע לי קורס והוא לא אמר למה ושהם ישלחו לי צו גיוס לבית ושהגיוס יהיה לא עוד הרבה זמן. כל הפגישה היתה בסך הכל 4 דקות ולא ממש קיבלתי יחס ממנו. אבל זה בסדר אני מתגייס ואני מאושר מכל מה שיצא... יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד יוסי
דניאלה הרץ19/03/2009אני כל כך שמחה ! מזל טוב. אני מקווה שזה יהיה הצעד הראשון לחיים טובים יותר שתבנה עבור עצמך. ענית בראיון בצורה חכמה וטובה.
אני מרגישה שאתה קצת מאוכזב שלא קיבלת יחס וזמן מהמפקד. אני רוצה לספר לך שלא קל בעולם שלנו לקבל יחס מפנק. אל תצפה ליחס מפנק, הצבא הוא גוף של מלחמה ולא של פינוקים. מריך לדעת איך לפעות כדי לקבל יחס הוגן וטוב.
אני לא מתכוונת לבאס אותך אלא ללמד אותך משהו.. אני בטוחה שיהיו אנשים בעולם שירצו לפנק אותך ולאהוב אותך ולשים אליך לב, אבל כדאי לך לדעת מה לדרוש או לבקש ממי ומתי. לא תמיד זה מתאים ואז אתה מתאכזב ורב סתם, כמו שהיה במאפיה.
אנו נמשיך לשוחח על הדברים האלה כל זמן שתרצה. אתה גם יכול לכתוןב למייל הפרטי שלי.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה
יוסי19/03/2009תודה רבה, אני ישמח לקבל את כתובת המייל שלך. יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
דניאלה הרץ22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי
אדם סמל07/03/2009תעשסיק את עצמכה בלקרא ספר בניקיון או משהו שמענין אותכה זה יפתור לך ארבה בעיות ויעזור לך לאיתמודד בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)