ביקורתיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביקורתיות
    א
    06/03/2009

הי,רציתי לשמוע מדוע ביקורתיות נחשבת לחוסר ביטחון עצמי ? ומדוע היא נדרשת עי אדם שהוא חסר ביטחון עצמי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביקורתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדעתי

אלעד
    06/03/2009

דעתי האולי קצת חריגה היא שביקורתיות כשלעצמה דוקא מעידה על ביטחון עצמי, אולם ביקורתיות יתר עלולה ליצור תחושה שהאדם נוקט בה מתוך מחשבה ש"ההגנה הכי טובה היא התקפה" - שנגזרת מהפתגם החז"לי - "הפוסל במומו פוסל" - וכנראה שיש על מה לכסות... לדעתי שימוש היתר שעושים בניתוח הפסיכולוגי ספק בגרוש שאם אתה ביקורתי = לאתה חסר ביטחון, נובע מצורך לגרום לרה-סוציאליזציה לאותם "ביקורתיים", למתן אותם במעין הפוך על הפוך, ולהפוך אותם ליותר נסבלים ונוחים לבריות, ולא מאמת עובדתית או נסיבתית כלשהי .... (אם כי אולי זה אני שלא מבין את הרציונל כאן.. אז מראש אני קצת מסייג את עצמי) מכל מקום, נקווה שזה יקרה למנחם בן באח הגדול VIP , למרות שבמקרה שלו זה נראה אבוד מראש. אבל עדיין, איכשהו נראה לי במבט ראשון וכן שהאנשים הביקורתיים באמת שמלהגים סביבינו מפוצצים בבטחון עצמי אמיתי וחי מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקורת...

רונן דוד
    08/03/2009

אני דווקא חושב שאדם ביקורתי הוא אדם פרפקציוניסט.

בכל מקרה, אין להכליל וזה שאדם ביקורתי לא אומר כלום עליו.

בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו