מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זה לא משהו קריטי, או שכן..?נועה11/03/2009
אני בת 15, זה קרה לי המון פעמים מאז שנהיה לי חבר, שפשוט נהייתי עצובה ודכאונית וציפיתי שהוא ישמח אותי. אנחנו חברים כבר 11 חודשים, אני מאוהבת בו כ"כ, אבל שנינו יודעים שזה לא יכול להמשך ככה. בכל פעם שמשהו לא הולך בדיוק כפי שתכננתי, שלא הכל מושלם, אני נהיית מדוכאת וכעוסה או עצובה. לפני שבוע הבטחתי לו לנסות להפסיק להתבאס מכל דבר קטן, אבל למען האמת, במשך כל השבוע הזה התבאסתי בכל יום לפחות פעם אחת. אני מטריפה אותו ואת עצמי, אבל אני לא יודעת איך לשנות את זה. לא פעם שאלתי אותו אם אני צריכה פסיכולוג אבל לפי דעתו אני יכולה לשנות את זה בעצמי. פשוט לא להתבאס. ניסיתי, אבל זה פשוט לא מצליח, אני כבר לא יודעת מה לעשות יותר. החלטתי לפנות לעזרה מקצועית, כדי שתוכלו לחדש לי על מצבי ואולי לעזור לי לפתור את הבעייה שלי, או לפחות להגיד לי שאני לא היחידה עם הבעייה הזאת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב נועה
דניאלה הרץ11/03/2009לפני שאני עונה הייתי רוצה שתתני לי דוגמא למה מבאס אותך כשאת עם החבר שלך.
האם זה משהו שהוא אמר או עשה?
האם זו מחשבה ששעברה בראשך? או משהו שעשיתם.
עני לי ואוכל לתת לך תשובה יותר מדוייקת.
מחכה לשמוע ממך
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,
נועה11/03/2009המון דברים מבאסים אותי, האמת, מכל מיני סיבות, אני די מגוונת. היום, למשל, התבאסתי מזה שיש לי מבחן מחר, ושאין לי כוח לחזור לבי"ס. אח"כ גם התבאסתי מיזה שכניראה נלך ביום שישי לסרט אימה עם חברים, למרות שאני לא אוהבת. זה מתחיל מהדברים הכי קטנים שאני אפילו יכולה להגיד שהם קטנים. החבר שלי כל הזמן מזכיר לי שאני צריכה לשמור על פרופורציה, אבל בכל פעם מחדש אני שוכחת הכל ומתבאסת שוב. כרגע אני די שמחה, אני מקווה שזה ימשיך עד שתוכלי למצוא לזה פתרון, להנחות אותי ללכת בדרך טובה יותר, כי כבר ממש קשה לי. אם שאלת את עצמך מה בקשר להתנהגות המינית בנינו, יצא שהשבוע לא עשינו כלום.. אני עוד בתולה אבל אנחנו די מתקדמים ביחסים המיניים. אולי זה קשור?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
דניאלה הרץ12/03/2009מה דעתך? את מרגישה שזה קשור? ואם כן אז איך. מחכה לתשובה. דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה
נועה12/03/2009יכול להיות שזה קשור פשוט כי כשהיינו עושים דברים כאלה לעיתים יותר תכופות הייתי שמחה יותר. זאת עובדה ששבוע לא יצא שעשינו משהו ובשבוע הזה הייתי די על הקרשים.. אני לא יודעת אם זה קשור פשוט שמתי לב לזה וזה נראה די הגיוני.. לפחות קצת.. תודה שאת עוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
דניאלה הרץ13/03/2009יתכן שאת מרגישה מודאגת ועצובה כשאתם פחות "מתעלסים"? האם את מודאגת בקשר לעתיד הקשר שלכם בגלל שחברך נוגע בך פחות מפעם? דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא פוחדת שנפרד,
נועה14/03/2009אני יודעת ששנינו לא רוצים בזה, אבל חשבתי שאולי זה קשור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את חושבת שזה קשור
דניאלה הרץ15/03/2009אז כנראה שאת כן חרדה מפרידה ובגלל זה את מבוהלת ועצובה. מה גורם לך להרגיש שאתם עלולים להיפרד בקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו..
נועה15/03/2009שיכול לגרום לנו להפרד זה בגלל שאני מתעצבת כל שיחה שלי איתו. מוזר לי לחשוב שכשאנחנו לא מדברים אני לא מתבאסת, אבל ככה זה יוצא. למשל, אני בדר"כ מתעצבת כשהוא רוצה לסיים את השיחה, אני לא שמה לב בכלל, אבל אני עוד רוצה להמשיך אותה ואני מתבאסת או מחפשת תירוצים שלהגיד עוד משהו קטן. אולי יש לי חרדת נטישה.. אולי אני פוחדת שהוא יעזוב אותי למרות הכל, אבל בלי שום סיבה הגיונית. לאחרונה שמנו לב שאני גם מרגישה לפעמים צורך להגיד לו סליחה, על דברים שטותיים, כאילו לכפר על זה שאני מתבאסת, או כל דבר אחר. הגענו ביחד למסקנה שאני פשוט מרגישה נחותה ממנו, וזה נכון. בסה"כ אני מרגישה שאני בעלת ביטחון עצמי גבוה, פשוט שהוא כ"כ גבוה.. וחזק.. ומגניב.. אני מקווה שאני לא משעממת אותך יותר מידי.. בסה"כ אני רק מתבגרת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלא הכל איך שרוצים
סיגל לוי12/03/2009שלום נועה
לא ציינת אם האכזבות הן בעיקר בנוגע למערכות יחסים או גם ביחס לעצמך
נראה שהיו לך ציפיות מאד גבוהות
אולי כמו שמכרו לנו בדיסני
שהכל ורוד, זורם ומושלם
אבל המציאות היא תמיד יותר מורכבת
אולי כן אם הזמן לומדים את זה
מה משמעותי ושווה להתבאס עליו
ומה סתם קטנוני
כדאי לך לנסות לבדוק כל דבר שמבאס אותך אם הוא רציני או לא
וגם לנסות לראות בכל מצב האם יש בו נקודת אור
לראות את חצי הכוס המלאה
כי עובדה שאת רוצה אותו, אוהבת אותו
נסי לעשות לעצמך שיחה שמנסה לראות את הטוב ואת הרע שבמצב
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
נועה12/03/2009את צודקת, הציפיות שלי תמיד גבוהות מידי, אין לי פרופורציה ביחס לדברים קטנים [לטוב ולרע]. כשכתבת ביחס לעצמי, התכוונת לדברים שקשורים אלי חיצונית ופנימית? לפעמים אני מתבאסת עוד יותר מיזה שאני מתבאסת, אבל מבחינה חיצונית אני די מרוצה מעצמי.. אני לא מתבאסת מיזה. יש התבאסויות שלא קשורות לזוגיות בינינו, כמו, לפני כמה ימים ממש התבאסתי מיזה שידיד שלי הפסיק לדבר איתי כי חשבתי שהוא ניתק את הקשר אבל בסוף גיליתי שהכל בסדר. ואז ממש שמחתי, והחבר שלי אמר שאני לא צריכה לשמוח יותר מידי, כי אח"כ אם יקרה שוב משהו כזה, אני שוב אוציא מפרופורציה את היחס לגבי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)