שאלה דחופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    אנונימית
    15/03/2009

היי יש לי חבר מזה כמה שנים בשנה האחרונה הוא עבר שני ארועים משפיעים ביותר: א. הוא החלים מסרטן שהיה לו במשך כשנה (כולל טיפולים) ב. לאחר המחלה הוא החליט לקחת עצמו בידיים והוריד במשך כ8 חודשים כ60 קילו מיותרים (הוא סבל מהשמנת יתר חריפה). מאז שסיים את הירידה הדרסטית (אוגוסט 2008) חל שינוי משמעותי בהתנהגות שלו, הוא ניהיה אובססיבי בקשר למשקל ומסתכל במראה מספר רב של פעמים ביום בטענה שהשמין מעט וחייב לרזות, כמו כן ניהיה קיצוני בתגובות וחסר מנוחה ושאיפות לחיים. בנובמבר האחרון עברנו לגור יחד והכל היה טוב ויפה רק שבשבועות האחרונים גיליתי שחזר לעשן על אף ההיסטוריה הרפואית שלו ואורח החיים החדש שלו. כמו כן הוא הפסיק לאכול פחמימות ובשרים ומסתפק בירקות ובמספר רב של גזרים ומלפפונים כל יום, דבר זה נראה לי לא נורמלי במיוחד לאור העובדה שלדוג' יום למחרת שאוכל רק גזרים נתקף בדחף פתאומי לשוקולד ואוכל כמות אדירה (יחסית בשבילו ולכל אדם נורמלי) של שוקולד- דבר זה נראה לי כמו הפרעת אכילה מאוד קשה והוא אינו מוכן להיוועץ ברופא או פסיכולוג. השאלה שלי היא האם יש קשר בין האוכל שאוכל או ליתר דיוק שלא אוכל מבחינת ויטמינים לבין ההתנהגות שלו? כי לי זה נראה כאילו חסרים לו ויטמינים חיוניים ולכן אין לו מספיק סרוטנין במוח ולכן התנהגותו קיצונית וזה מתבטא בעצבים, כעס, אפאתיות, חוסר שאיפות,חוסר סבלנות, האם יש קשר ומה עושים???? איך אני יכולה לעזור לו? כי השבת הוא כל כך התעצבן עלי שהערתי לו על כך שבארוחת שישי אכל רק קציצה (!!!) שזה הביא לידי כך שנאלצתי לעזוב היום את הבית כי הוא ל מוכן לחיות איתי בגלל זה מהה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על מתח

סיגל לוי
    15/03/2009

שלום לך
    נראה שלחברך יש כוחות נפש מרובים
    שכן התמודד עם 2 משימות מאד גדולות
    מאד מורכבות
    ומאד טובעניות מבחינת הכוחות שהן תובעות
    אולם לפעמים אחרי עיקר המאמץ שבו החזקת מעמד
    באה נקודת השבירה
    המתח שהחזקת כל הזמן לפתע יוצא
    נראה לי שזה מה שקרה לו עכשיו
    את הצד הרפואי אפשר לברר באמצעות בדיקות דם
    כדאי פשוט להסביר לו שאת דואגת לו, רוצה בטובתו
    שאת מרגישה שהוא מתוח ושזה משפיע גם על יחסיכם
    הציעי לו תמיכה שלך
    ואולי כן יסכים לעזרה מקצועית שתעזור לו להתחזק ולעבד את כל מה שעבר
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לבעייתי

אנונימית
    17/03/2009

אז ניסיתי להציע לו מספר פעמים עזרה, במיוחד הצעתי לו שיפנה לפסיכולוג. כרגע נכון לעכשיו הוא הסכים לבצע בתור התחלה בדיקות דם, ואני מקווה שיסכים לפנות לפסיכולוג (כך אימו אמרה לי אתמול) הבעייה שאיתי הוא לא מדבר מיום שישי האחרון, אני עזבתי את הבית....אני מנסה ליצור איתו קשר אבל ללא מענה דבר שמשפיע עליי קשות..כמו כל פרידה קשה אני לא יוצאת מהמיטה, לא הולכת ללימודים ולא כלום....בסך הכל אני רוצה שנלבן את העיניינים כי הפרידה עצמה קרתה בכעס, מתוך עצבים ולא כך צריך לסיים יחסים של 6 שנים שהיו בדרך לחתונה איך אני גורמת לו לדבר? כמה זמ אני צריכה לתת לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לדבר

סיגל לוי
    18/03/2009

זה באמת נשמע מאד חבל וגם פוגע לסיים כך קשר
    נראה שכרגע הוא לא קשוב לכך
    אני יכולה לחשוב אולי שתכתבי לו מה שאת מרגישה
    אולי כן יהיה מוכן לקרוא
    אולי זה יגרום לו להתייחס
    ואם לא
    אז כמה שזה כואב
    אי אפשר להכריח אדם להקשיב
    וגם לא אם הוא בסוף יפסיד מזה
    זו בחירה שלו
    ואם זו הבחירה שלו, כמה שזה עצוב ופוגע
    את צריכה להמשיך את חייך ולא לחכות
    ולקוות שיבין על מה הוא מוותר
    או למצוא לך אהבה חדשה, עם הזמן
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו