מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה נפשיתאני18/03/2009
ברצוני לדעת האם ניתן לקבל עזרה מבלי שזה יופיע ביומן הקופת חולים, איך בידיוק לעשות את הצד הראשון לקרת קבלת עזרה ? למי לפנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
דניאלה הרץ18/03/2009אפשר לפנות למטפל או רופא פסיכיאטר באופן פרטי.
ממה הפחד? שבקופת חולים יופיע רישום של פניה לפסיכולוג? זה לא יזיק לך בשום צורה. אנשין רבים מאד פונים. היום זה נחשב לכבוד ולא לבושה וזה לא מהווה בעיה בשום מקום בחיים.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרשי לי לחלוק עליך
אלעד19/03/2009בעידן שלנו המידע בישראל פרוץ לחלוטין.... כל מעסיק עם קצת רצון יכול לברר פרטים מהסוג הזה. כמובן שבעיני ובעינייך ללכת לפסיכולוגה זה טריוויאלי לגמרי, אבל פרט ביוגרפי כזה יכול להוות מכשול בקבלה לעבודות - במיוחד בתחומים בהם עושים תחקירים על המועמדים (ואני לא מתכוון רק למשרדי ממשלה ושירותי ביטחון - גם בחברות הייטק וחברות עסקיות גדולות.. כלל האצבע אומר שככל שהשכר יותר גבוה בארגון כך מחטטים יותר בנשמה ובהיסטוריה של העובד) עצוב אבל זה המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשותי ניתנת אך איני מסכימה אתך
דניאלה הרץ19/03/2009להבנתי, הפניה לטיפול אצל פסיכולוג כבר אינה נתפשת בתרבותנו כדבר חריג ומביש אלא כנורמה, וכדבר חיוב שיש להתנאות בו. (ככמובן שיש הבדלים בין צל אביב לפריפריה רחוקה והבדל בתפישה של הדורות המבוגרים יותר).
לניסיוני, כאשר טיפלתי באנשים צעירים שהיו מועמדים למשרות גבוהות ורגישות, אף בחוגי משרד הביטחון או הצבא, ודיווחו על הטיפול אצלי, ברשותם, נפגשתי עם נציגי המדרד (על פי דרישות הקבלה הבטחוניות שלהם) והאנשים האמורים, והיו לא מעטים, התקבלו לעבודה ללא שום קושי
חוץ מזה אם אדם זקוק ורוצה טיפול - מה זה בכלל רלבנטי?
זה כלל אינו טריוויאלי בעיני לצאת למסע כזה של גילוי עצמי וזה עשוי להיות אחד הדברים המופלאים ביותר שאדם יכול להעניק לעצמו.
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שלא הסברתי טוב....
אלעד21/03/2009אני אחדד את זה: א. שאלת : "מה זה רלוונטי?" - מה שרלוונטי זה שהטיפול (לדעתי) יכול לפגוע בעתיד או לסבך עניינים, במידה והוא נעשה במסגרת ציבורית שבה נשמר תיעוד... ואת בעצמך אמרת שהיה צורך לראיין אותך כמטפלת בקבלה לעבודות, דבר שאולי לא מזיק, אבל אני לא רואה איזה תועלת הוא מעניק למועמד שרוצה להתקבל למשרה כלשהי מלבד משוכה נוספת שצריך לעבור. ב. אמרתי טרוויאלי - לא מתוך זיזול בטיפול הפסיכולוגי אלא פשוט כדי להגיד שטיפול הוא עניין נורמטיבי שבשגרה, דבר שלא אמור להוות סוג של "כתם" על המטופל או אופיו. אולי המילה הנכונה והקולעת יותר היא "פרוזאי", תמחקי 'טריוויאלי' מהפרוטוקול. שוב לא הטיפול עצמו פרוזאי אלא הסיטואציה בהיבט החברתי - מה שכל כך הרבה אנשים עושים כל הזמן בשנים האחרונות, הופך מטבע הדברים לדבר שיגרתי. מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלעד
דניאלה הרץ22/03/2009נדמה לי שמעבר למשרות רגישות מבחינה בטחונית אין שום בעיה שטיפול פסיכולוגי עלול לעכב קבלת עבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)