מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לסיגל-אשמח לתגובתך!אדווה01/04/2009
אני נמצאת בטיפול פסיכו' מזה כשנה וחצי ,יש לי חיבור מעולה עם המטפלת שלי.אני לא נפתחת בקלות בפני אף אדם,אני מופנמת ומתמודדת עם עצמי.כשהתחלתי את הטיפול ידעתי שלא יהיה קל להיחשף.. בחלק מהנושאים הצלחתי להיפתח איכשהו לא תמיד קל אבל היא עזרה לי. אבל...-יש נושא אחד שלא מצליחה להיפתח בכלל,נושא הזוגיות.
ממש קשה לי לפתוח אותו בפניה,ושוב היא רגישה ותומכת ואני משתדלת...אני יודעת שלי הנושא מאוד חשוב לקידום,כלומר אני משתוקקת לדבר רק על העניין הזה של קשר ומיניות וכל המשתמע לנושא.כל פעם שניסיתי דיברתי קצת,היא שאלה וניסתה,אבל אני בורחת ומתחמקת ,לא נוח לי,קשה,מביך.לא יודעת בדיוק..אבל מזה כשנה וחצי שאני אצלה לא התקדמתי בנושא במהומה כי לא ממש דיברתי אלא יותר ברחתי.היא מודעת לזה שקשה לי ומנסה לפעמים היא לעלות ולשאול אבל אני מתחמקת ומעלה משהו אחר..היא שאלה אותי אתמול אם אני בלל לא רוצה לדבר על הנושא ואמרתי שאני מאוד רוצה אבל לא מצליחה להתמודד עם הקושי.
המשך למטה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
אדווה01/04/2009במעט שאספר אגיד כי אני בת 27 ועד כה לא הצלחתי להתחבר למערכת זוגית.כשהייתי ביסודי הייתי רק בחברתם של הבנים,לא היתי אהודה משום מה על הבנות(אולי כי "לקחתי" להם את הבנים?)אבל מהחטיבה,ומאז היותי נערה לא היה לי כל קשר עם הבנים לצערי,גם עליהם לא הייתי אהודה פתאום,זה לא שהייתי מכוערת או משהו..הייתי פשוט ילדה מופנמת נורא ולא אנרגטית או מובלטת כמו השאר אז כנראה שלא שמו לב לקיומי...
גם שכבר בגרתי והגעתי לצבא זה לא נשכח ממני..הייתי כבר בחורה נאה וחמודה והביטחון קצת גדל אבל גם כשכבר בצבא התחילו איתי בחורים נרתעתי..אם זה בגלל כל מה שסחבתי איתי ,נוסף לכך עם הזמן גם חוסר הניסיון,הביישנות, גם ששמעתי משפטים של הסביבה כמו" כל הגברים מחפשים רק סקס." או משפטים של חברות פגועות או אמא שחוששת וטורחת לומר לי להיזהר באינטרנט או שלא אתן ישר למישהו וזה לא תרם לביטחון שלי, להיפך,פשוט ויתרתי מרוב הפחדים .
ככה גם במהלך השנים.ניסיתי.יצאתי לדייטים.. אם כבר רציתי מישהו פחדתי והעפתי אותו באיזה תירוץ.
אני מאוד רוצה ..לא יודעת אם נרתעת ממשהו ספציפי עכשיו זה כבר מכלול כנראה..אבל חוסר הניסיון והגיל מכריעים..כלומר,אם אצא עכשיו לפגישה ...ונגיד ששנינו מתחברים איך אמשיך מכאן,אני חסרת ניסיון ולא יודעת איך להתגבר,איך ובכלל האם לספר למישהו את זה(אם לא אספר הוא ודאי ירגיש שאני לא ממש יודעת איך לזרום" בסיטואציה).זה כנראה מה שהכי מכשיל אותי כיום.
אז אם תוכלי לרשום לי כמה מילים ..כן זה מורכב וצריך להיעשות בתהליך אבל-איך?אם אני לא מצליחה לדבר על זה עם המטפלת?איך אוכל כן לדעתך ולפי ניסיונך להיפתח ולדבר רק על זה?אני יודעת שאין סוד קסם אבל עד כה לא הצלחתי והיא יודעת.
סורי שרמתי הרבה אבל רק תראי כמה כאן הצלחתי לרשום ולהיפתח ,עצם הקושי בלשבת מולה ולדבר גם על נושא מביך וקשה עבורי ,מה לעשות?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאן הצלחת
סיגל לוי01/04/2009שלום לך
התשובה בידך...
משהו באנונימיות שבפורום עזר לך להפתח
את מתביישת ממנה כי את מתביישת מעצמך בנושאים האלה
אי אפשר לעזור לעצמך בלי לעסוק בכך
להיות מודעת, להתבונן במראה גם אם זה מביך ולא נעים
אי אפשר ללמוד לשחות בלי להרטיב קודם את הרגלים
והמים קרים ויש חששות
כך אי אפשר להנות מפרי האהבה אם רק רוצים ביטוח שלא תפגעי בשום מצב
אני מציעה שתכתבי לה ותני לה לקרוא
אולי אפילו לא בפניך
את יכולה להעתיק לה את הקטע שכתבת כאן
תביני ביחד איתה למה את כל-כך מתביישת בקשייך
ואולי זה יהיה מפתח ראשון לא להתייבש ולהודות - כן, אין לי נסיון בתחום...
אז הגיע הזמן
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין את הקושי
נתי07/04/2009היי ע'
אני בן 28. אמנם אני גבר אבל אני חייב לציין שאני די מזדהה עם הקושי שתיארת.
אני ביישן וחסר בטחון ולהוסיף לזה חוויה לא נעימה שעברתי.כל זה גרם לי להימנע בתקופה האחרונה מליזום קשרים. בכלל הסיטואציה של דייטים יכולה להיות איומה בשבילי...
סתם הרגשתי צורך לשתף ובקצרה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)