מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה עם חברהבן08/04/2009
היי. אני פעם כתבתי פה אני לא יודע אתן זוכרות.
אני מצטער שזה ארוך אני פשוט מרגיש חייב לפרט על דברים מסוימים.
יש לי חברה(ביחד קצת יוצא מ4 חודשים אבל הקשר שלנו ממש חזק) במאניה דיפרסיה. כשכתבתי את הפוסט הישן שלי פה היא בדיוק נכנסה לאישפוז על זה. עכשיו עבר חודש וקצת שהיא באישפוז. (סיבת הדיכאון זה בעיקרון חשיבה כל הזמן על העתיד, עבודה, שכול העולם זה רק כסף, שהיא תתאבד בצבא אם יקחו אותה כי היא אל יכולה, מה שגורם לה למחשבות אובדניות.. גם הייתה לה ילדות קשה - אבא מכה, שיכור, וכו' שלדעתי הוא הגורם לכך).
זאת תקופה קשה לא רק לה, רק אני מבין ותומך, אני תתמיד שם כשהיא צריכה אותי. תמיד תומך ונאמן. היא פוגעת בי הרבה, הרבה מאוד אפילו, ואני כל פעם סופג ומנסה להתעלם כי אני יודע שהיא לא מתכוונת לזה. היא גם אומרת לי שהיא לא מתכוונת לזה ומצטערת אחר כך.
אני דואג לשמור על הקשר שלנו שלא יהרס בנוסף לכל, זה כמו לנהל קשר עם מישהי בכלא היא לא חוזרת הביתה ויש לי שעתיים ביקור שאסור לי בקושי לחבק אותה בכלל. אבל אחרי הכול היא חשובה לי ואני באמת אוהב אותה ואכפת לי ממנה.
בכל אופן, לגבי הקשרים הישנים שלה... היא הייתה אובססיבית לחבר הראשון שלה ובגלל זה הוא זרק אותה - "נמאס לי ממך". אחרי 10 חודשים . היא טוענת שהיא שונאת אותו רק היא עדיין בקשר של שלום שלום מה קורה, גם כי הוא חלק מהחבר'ה שלהם בבצפר. החבר השני שהיא הייתה איתו הייתה לטענתה אהבה עיוורת. מה זאת אומרת? הוא סתם ניצל אותה, התנהג אליה מגעיל, חנק אותה, הרביץ לה, קילל אותה, ועם הטיפשות שלה והרבה לחץ שלו הוא היה הראשון שלה, נקרע הקונדום והיא הייתה צריכה להתחנן ולבכות אליו לכסף לפוסטינור. הייתה לו את החוצפה כל הזמן לצעוק ולבקש את הכסף שלו חזרה ולשאול בסוף "אוקי מתי פעם הבאה?" ...נפרדו. (אני לא יפרט אני מניח שאת מבינה את התמונה) בקיצור, סבלה ממנו מאוד. היו ביחד חודש וקצת.
אני השלישי שלה.
לפעמים מציק לי הקטע שהיא חולמת עליהם שהם מכים אותה, או זורקים אותה. תמיד סיוטים עליהם. אפילו לא כאלה:
"חלמתי שאני והוא(החבר הראשון) נלחמים נגד ליצנית שמנה ומכוערת שמתחזה לגבר. הוא חונק אותה עם כבל חשמל ואני בועטת בעיטות"
ואני לא סתם מספר את זה, לפני כמה זמן אני והיא בדיוק היינו מחובקים, מתנשקים, והיא לשניה לקחה את עצמה אחורה, נבהלה ואמרה לי שהיא לשניה ראתה מישהו אחר. ומי זה היה? החבר הראשון שלה. זה דברים שמפריעים לי ורציתי לדעת למה דבר כזה בדיוק קורה. היא אומרת לי שאין לה כלום כלפיו, ושהיא רק אוהבת אותי. אבל אחרי דבר כזה זה מלחיץ טיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ודבר שלי שעוד יותר חשוב לי
בן08/04/2009הדבר השני שעוד יותר מטריד אותי זה שהיא טוענת שאני "דביק": כשבאתי לבקר אותה בבית חולים אחרי כמעת שבוע שלא התראינו (וכשהתראינו זה ביקור של שעתיים ונסיעה ארוכה של שעתיים אוטובוסים הלוך ושעתיים חזור). עם הרבה דברים פוגעים שהיא אומרת שאני מניח קורה בגלל שהיא בשינויי מצבי רוח היא אמרה לי "שאני רגיש/רך מידיי" וגם אמרה "אל תיקרא לי נסיכה יותר! אל תגיד לי שאתה אוהב אותי, בסדר, הבנתי את זה כבר!" וכששאלתי למה "כי זה דביק". העניין של הדביק קרה לי עוד כשהיא התאשפזה בהתחלה אז החלטתי שאני בא רק כשהיא קוראת לי. וזה מה שקרה עד עכשיו. אבל עכשיו אני גם דביק בגלל מה שאני אומר לה! בהתחלה הייתי מבקר בתדירות נורא גובהה וזה באמת היה מובן לי שזה הפריע, וזה לא היה בקטע של דביקות, זה היה בשבוע הראשון שהיא התאשפזה ואני דיי מאוד דאגתי אבל אחרי הכול היא צודקת בזה. עכשיו לגיד שאני דביק בגלל שאני אומר לה משהו כמו "אני אוהב אותך" או "נסיכה". אחרי שזה קרה היא הבינה שנעלבתי קצת וכשחזרתי היא התקשרה אליי בלילה ואמרה לי שהיא מצטערת על כל השטויות שהיא אמרה לי. היא לא באמת התכוונה לכלום ושהיא מקווה שלא נעלבתי. העברתי הלאה אבל העניין של ה"דביק" נשאר לי בראש. ועכשיו זה שוב חזר. לא התראינו הרבה זמן, היה לנו מן ריבון, ואז היא שוב תוקעת לי את ה"דביק". מאותה סיבה, והיא אמרה את זה בלי קשר לריב בכלל. נשבר לי מכל העניין כי זה חוזר על עצמו וזה ממש מפריע לי ובאמת שאני לא, ואמרתי לה "תקשיבי, אם הדבר הזה מפריע לך אז תחתכי כך זה אני, זה לא נקרא להיות דביק, זה הבעת רגש."
"טוב (היא נשמעה קצת בהלם שאני אומר משהו כזה) אבל אם זה יהיה מוגזם מידיי אני באמת יחתוך..."
"איך בדיוק כל העניין 'דביק' בשבילך?"
"זה שכל יום אנחנו מדברים בטלפון למשל, אני רוצה להתגעגע"
ותכנית זה לא נכון, היתה פעם אחת שלא התקשרתי והיא התקשרה אליי בוכה "למה אתה לא מתקשר? אתה לא אוהב אותי יותר? אתה תעזוב אותי אני יודעת!"
או שזה שוב קרה והיא התקשרה ואמרה שהיא מרגישה לבד ושאלה אם אני יכול לבוא.
או שהיא מתקשרת ובוכה שהיא מפחדת שאני יעזוב אותה. מתקשרת בוכה! אני פשוט לא יודע מה לעשות לפעמים בעניין הזה, לתמוך, לא לתמוך, להתקשר, לא להתקשר, ואחרי הכול לדעתי צריך לפחות פעם אחת לדבר שלום שלום לשאול אם זזו עניינים לגבי השחרור שלה שם ולנתק, לא משהו ארוך. וזה מה שהיה עד עכשיו. אני פשוט מבולבל, וגם נעלב כי זה המינימום של לשמור על הקשר שלנו לדעתי במצב כזה. וגם אחרי הכול אני גם חווה את זה, וגם לי קשה. וכשאני אומר לה דבר כזה היא אומרת לי שאני "רך" או "רגיש".
לגבי המשפט של ""טוב אם זה יהיה מוגזם מידיי אני באמת יחתוך..."
אחרי שהיא תיצא מכל הצרות שלה זה יעבור לה? כל הקטע של הבילבול בעניין של ה"דביק" והיא תפסיק עם זה? או שאני סתם יסבול עכשיו, ישקיע, יחכה ויתמוך ובסוף יקבל את זה בפנים?
המצב מסובך ואני מקווה לקבל תשובה מקצועית פה. תודה רבה ):.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחבר הקודם ודביקות
סיגל לוי10/04/2009שלום רב בן
אני רואה שקשייה מתמשכים ואתה עדין חבר מאד תומך, אוהב ומשקיע
לגבי זה שלרגע חשבה שאתה החבר הקודם
כפי שכתבת היא סבלה הרבה בעברה, למשל מאביה המכה
ובחרה לה חברים ראשונים שהתייחסו אליה גם הם באופן שלילי
אתה משהו אחר עבורה - מעריך, תומך
לפעמים היא עוד לא רגילה לכך שמגיע לה יותר
אינה רגילה ליחס יפה ומכבד
לכן אם היא נזכרת בו פתאום
חשוב להזכיר לה ש"אתה מסיפור אחר..."
והאסוציאציה היא רק בראש שלה
בנוסף בקשר ל"דביקות"
נראה שהיא לא עקבית
לעיתים מציקה לך שאתה דביק
לפעמים חוששת שאינך משקיע מספיק
היא לא נראית יציבה בתגובתה כעת
לא ברור מה יהיה אח"כ
וזה בסדר שאתה מעמיד לה גבול שלא תתייחס אליך בזיזול
ושאתה ממשיך לתמוך בהבעת רגש שמאפיינת אותך
שוב - אתה נראה לי חבר אמיתי
חג שמח
ובתקוה לשחרורה המהיר מהאישפוז
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בן10/04/2009עזרת לי להסתכל על העניין מעוד נקודת מבט.
העניין של הדביק באמת לא יציב.
אחרי הכול גם העניין של ה"קשרים" זה חלק מהבעיה שלה.
והיחס הנוראי שלה מאוד נובע מהכדורים החדשים שהיא לקחה נגד שינויי מצברוח.
מ200 הגדילו לה את הכמות ל400 ואז עכשיו היא על 600. זה דיי המון. היא בעצמה מרגישה שונה עם עצמה. והיא הבנאדם הכי חברותי בעולם. כולם במחלקה שלה טוענים שהיא פשוט בנאדם לא נחמד, והיא לא הייתה כך, והיא הלכה לאחד קיללה אותו 5 דקות והיא אפילו לא זוכרת את זה.
אולי היו לה קצת שינויים במצברוח בהתחלה, אבל זה לא היה ברמה הזאת ואני רואה שזה רק מחמיר.
לדעתך הם עושים את הדבר הנכון עם כל הכדורים? כי אותי זה קצת מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטריה זה לא התחום שלי
סיגל לוי11/04/2009בן
אם אתה לא שקט
אתה יכול לבקש לדבר עם הרופא שלה
ולומר לו שאתה חש כמשיהו שמכיר אותה
שהכדורים מ שפיעים עליה לרעה
מקוה שהיא תצא מהמשבר במהרה
ותהנו מהביחד שלכם
חג שמח
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן :) דיברנו על זה היום
בן13/04/2009היא החליטה שהיא מעדיפה גם בעצמה להתמקד בטיפול הפסיכולוגי ולהפסיק את הכדורים :)
רק שאלה אחת אחרונה....
לגבי הקטע שהיא פיתאום ראתה את הקס שלה בזמן שאני והיא התמזמזנו, או שהיא חלמה שהיא והוא נלחמים נגד ליצן שמתחזה לגבר", זה אומר שיש לה משהו אליו?
כל פעם כשאני קופץ ונלחץ היא אומרת שאני צריך לקבל את זה שהוא היה האהבה הראשונה שלה(והייתה אובססיבית אליו בטירוף - גזרה תמונות, "למה אתה לא מסתכל עלי?!? למה אתה לא מחייך אליי?!"... ושזה משהו שנשאר אצלה בראש כזה, היא טוענת שהיא שונאת אותו(זרק אותה כי היא נדבקה אליו יותר מידיי ונמאס לו ממנה) בכלל ולהאמין לה שהיא באמת אוהבת אותי ולא מוצאת בו כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיגל לוי14/04/2009כדורים כדאי להפסיק רק בפיקוח רופא ולא לבד
לגבי יחסה אל האקס, רק היא יכולה לומר לך על כך ונראה שהיא אמרה לך מה היא מרגישה בקשר אליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך סיגל
בן15/04/2009מלכה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)