מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופההילה13/04/2009
מה עושים עם ילדה בת 15 שמגיל 3 מאד דעתנית. המצב מחמיר כל הזמן ועתה כל פעם שנתקלת בהתנגדות מתחילה להשתולל. אם זה ברכב דופקת על החלונות (אם החליטה שהיא רוצה פיצה וסרבתי לעצור לקנות)ובועטת
אם זה בבית שוברת חפצים, דופקת על הקירות בחדר שלה עם חפצים,קרעה לי מכתב ברכה לפני שהספקתי לקרוא וזרקה לאשפה, ולעיתים אף יכולה להפעיל אלימות כלפיי. חוסמת את דרכי כשאני צריכה לצאת לאנשהו, מחזיקה לי את הידיים באמצע שאני מבשלת ומונעת ממני גישה לאוכל, וכדומה. אתמול התפרצה בצורה נוראית בבית קרובים כי סרבתי לקחת אותה הביתה בשנייה שבקשה ואמרתי לה שתיאלץ לחכות 10 דקות. יש לציין כי לפעמים שהיא כועסת היא מסרבת בבקר ללכת לבית ספר או לחוגים בתור עונש לי, ואני לא בדיוק יכולה להכריח אותה... או לא יודעת איך...
בבית הספר לעומת זאת אין לחלוטין כל בעיות התנהגות והציונים טובים אך יש כרגע בעיות חברתיות והיא מרגישה מנודה למדיי.
ניסיתי לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי אך אחרי הפעם הראשונה היא הפסיקה לשתף פעולה ואחרי 2 פגישות נוספות הפסיכולוג סרב להמשיך בטענה שאם אינה משתפת פעולה ויושבת ושותקת כל הזמן אין טעם להיפגש. אני מאד מודאגת וחסרת אונים. אנחנו גרים בארה"ב ולא ברור לי איזה מסגרת לבקש עזרה מבלי לקבל שיתוף פעולה מצידה. השבוע נאלצתי כבר פעמיים לאיים שאם לא תפסיק באלימות שנקטה כלפיי אצלצל למשטרה. יש לציין שהיא נבהלה ומייד הפסיקה והאמת שאני מתחילה כבר לתהות אם אני צריכה לעשות זאת כדי להפסיק את האלימות מצידה אבל אני לא רוצה שיפתחו לה תיק (לא יודעת אם זה מה שייעשו אבל מפחדת לקחת סיכון)ֿֿ.
לעומת זאת, חצי שעה אחרי התקף הזעם היא יכולה להיות הילדה הכי מקסימה בעולם עד להתפרצות הבאה... והגרוע מכל הוא שהיא לא מודה לעולם שיש לה חלק בעניין. זה תמיד בגלל מישהו אחר... תמיד אם מישהו אחר היה מתנהג אחרת זה לא היה קורה.
הדבר המעודד שהיא לא מעורבת לא בסמים, אלכוהול, סיגריות, או מין...
אני יודעת את זה בוודאות וזה קצת מנחם אבל לא פותר את הבעייה .
איך מצליחים להכריח אותה ללכת לטיפול. אתמול אמרתי לה שמעכשיו אנחנו לא נותנים לה יותר כסף לשום מטרה ולא קונים לה כלום עד שלא תסכים ללכת לטיפול. והיא עדיין טוענת שאין לה שום בעייה ואם יש לי בעייה שאני אלך לטיפול.
איך משכנעים אותה לשתף פעולה?
הסתכלתי בכמה אתרים והיא עונה על כל הקריטריונים של odd
oppositional defiant disorder
אבל בלשים תגית ושם לבעייה לא פותר כלום. אודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
דניאלה הרץ13/04/2009המצב נשמע קשה מאד. בתך אינה דעתנית אלא אלימה. ברור שאין בינכן ובבית גבולות שמרסנים ואוספים אותה. עובדה שבבית הספר היא יודעת איך מותר ונכון להתנהג. איני יודעת איך המצב התדרדר עד כדי כך אבל ברור לי שאת סובלת ושגם בתך סובלת.
גבולות אינם רק משהו מתסכל ואוסר אלא גם משהו שנותן כיוון וביטחון.
כיוון שהיא מסרבת לטיפול, יתכן שכדאי שתתחילי מכך שאת תפני לייעוץ והכוונה הורית כיצד להתנהג איתה וכדי להבין מה הסיבה שכך קורה בינכן. אם את תוכלי להתנהל אחרת אני בטוחה שהתנהגותה ויחסה ישתנו. היא עדיין צעירה והאחריות על התנהגותה אינה רק שלה. משהו בבית אפשר לה להתנהג כך ולכן כדאי שהשינוי יתחיל ממך.
מה דעתך?
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)