העברה אירוטית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• העברה אירוטית?
    מדוכאת
    30/04/2009

שלום רב,
    אני סטודנטית באניברסיטה ת"א ונוצר לי קשר מיוחד עם המרצה שלי. בעקבות משבר שחוויתי בתקופת הלימודים המרצה עזרה לי והקשיבה לי ומלווה אותי בתקופת הלימודים ואני מרגישה אליה רגשות מאוד מיוחדים אני אובססיבית אליה וחושבת עליה כל הזמן וכל הזמן רוצה לדבר איתה לא חושבת עליה בקטע מיני או משהו כזה רק מפנטזת שנהיה חברות גם שאסיים את הלימודים . ההבדל בגיל בנינו הוא לא קריטי היא גדולה ממני ב8 שנים ואני ממש רוצה להיות חברה שלה בעיני היא מושלמת ואני חולמת ללהיות כמוה בהכול
    אני יותר מידי זמן חושבת עליה וזה בעייתי וגם נראהלי שהיא רק מעוניינת לעזור לי אבל לא נראה לי שהיא חושבת שנהיה חברות.
    מה קרה לי? האם אני לסבית? יש לי בן זוג אבל אני מרגישה שהוא לא יכול להבין אותי כמו שהיא מבינה.
    האם זה קשור ליחסים גרועים עם אמא שלי ושנאה שלי את אימי? האם מדובר בהעברה אירוטית?
    אני מצד אחד מפחדת שהקשר הזה יפסק ומצד שני אני רוצה להפסיק לחשוב עליה כל הזמן. כל הזמן בא לי לדבר איתה ולספר לה מה עובר עלי ורוצה שהיא תאהב אותי .
    איך אפשר להפסיק לחשוב עליה? מה יש לי ? האם אני סובלת מהפרעת אישיות? מעוניינת לדעת מה עובר עלי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העברה אירוטית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למדוכאת שלום

יעל
    01/05/2009

המרצה שלך הייתה שם בשבילך כשהיית במשבר. היא קיבלה אותך, תמכה בך, הייתה בשבילך כמו חוף מבטחים שאפשר לפנות אליו ללא תנאים.
    לסבית? העובדה שיש לך בן זוג לא פוסלת את האפשרות למשיכה מינית לנשים.
    ממה שאת מתארת, זה נשמע כאילו שאת מאוהבת בה. תיתכן משיכה מינית שאת בעצמך אינך מודעת לה.
    ומצד שני, יכול להיות שפשוט מאוד נרקם ביניכן קשר מיוחד, שאינך מוכנה לוותר עליו. מי ירצה לוותר על אוזן קשבת, על מישהו שהיה שם בשבילך ברגעים הכי קשים ועזר לך.
    הפרעת אישיות? סביר להניח שאין לך.
    מציעה לך לדבר על העניין הזה עם המרצה בגלוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מדוכאת
    01/05/2009

אני מתרגשת שאני רואה אותה .והדבר הכי מטורף הוא שכל הזמן אני חושבת עליה
    וכל כך רוצה שהקשר בנינו יהיה קרוב יותר קשר של חברות ומפחדת שבעוד חודשיים שאסיים את הלימודים הקשר בנינו יתנתק.
    הקשר בנינו שונה מכל קשר אחר שחוויתי בחיי, אני מרגישה שאני רוצה לספר לה הכול ורוצה לשמור איתה על קשר אבל אני לא בטוחה שזה הדדי, היא תמיד עונה לי ותמיד עוזרת לי שאני צריכה אבל זה קשר חד צדדי כזה רק אני מספרת לה עלי היא לא מספרת עליה,כך שזה לא חברות.
    האם הקשר הזה בריא בכלל? אולי עדיף לי ויותר בריא לי לנתק את הקשר הזה על אף הקושי?
    אני אובססיבית אליה , האם זה נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת המשך למדוכאת

יעל
    02/05/2009

אני חושבת שיש כמה סימני שאלה, למשל אנחנו לא יודעים אם המרצה מעוניינת/לא מעוניינת לשמור איתך על קשר לאחר סיום הלימודים, אנחנו לא יודעים מה מרגישה וחושבת המרצה בנוגע אלייך. ולכן הצעתי שתדברי ישירות עם המרצה שלך על הנושא.
    המצב הזה באמת מתסכל כיוון שיש לך רגשות מאוד חזקים כלפיה ומפחיד לחשוב על אכזבה אפשרית. בכל מקרה את צריכה להחליט: האם את מעדיפה בכאב של לסיים את הלימודים מבלי לברר את העניין ולנתק בחדות את הקשר איתה או לנסות לדבר עם המרצה ולראות אם יש המשך לקשר או לסגור אותו יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על ההערה אבל

נחום
    02/05/2009

למה כל דבר שקורה לך חייב להיות מקוטלג בלקסיקון הפסיכולוגים כמו "העברה אירוטית" או "הפרעת אישיות"... ?

יכול להיות שפשוט התאהבת למשל (=העברה אר') ?

או שיש לך קושי זמני (="הפרעת אשיות")?

מעצבן אותי שהפסיכולוגים עושים מן שטיפת מוח לאנשים וגורמים להם לחשוב במונחים קלינים על כל בעיה בחיים.............. זה כשעצמו יוצר חלק מהבעיה לפעמים

מקווה שלא נעלבת אישית, רק חומר למחשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישית ,אגב

נחום
    02/05/2009

כשאני הולך לפסיכולוגית שלי הדבר האחרון שאני רוצה זה לשמוע ממנה הרצאה על תאוריות באישיות או פסיכופתולוגיה. שתדבר בשפת העם שלי, ולעניין. בלי הרבה כחל ושרק ותאוריות מלומדות

ככה זה צריך להיות. כמו שאתה לא מצפה לקבל מעו"ד שמיצג אותך מול רשויות המס הרצאה במשפט חוקתי או את יסודות המשפט העברי לשנה ב'..............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר רגשי חזק

סיגל לוי
    03/05/2009

שלום לך
    נראה שהמרצה היא דמות משמעותית בעיניך
    כרגע הקשר הוא חד צדדי ונראה שהוא החל מכך שהיא בעלת תפקיד תומך והבחינה במצוקתך
    אולי היא גם מרגישה שיש ביניכן קשר מיוחד ואולי לא
    מה שבטוח זה שעליך עובורות עוצמות חריגות
    את צריכה להבין שהיא לא מושלמת
    אלה השלכות שלך
    את עושה ממנה כזו
    היא פשוט אדם רגיש חם ואכפתי (וזה המון)
    זה רעיון טוב לשוחח איתה ולראות אם גם לה חשוב לשמור על הקשר
    אבל בכל מקרה תצטרכי לעבוד על עצמך
    כי חברות היא שוויונית
    ולא בין אדם נחות לדמות נערצת
    וזו באמת שאלה אם גם היא חשה שהיא מעוניינת בך כחברה לה
    העוצמות שאת חשה קשורות כנראה לכך שחסרה לך דמות שכזו
    דואגת מקשיבה אכפתית
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו