מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבות מציקות...אדווה08/05/2009
אני רוצה בבקשה להתייעץ כאן עם סיגל הפסיכולוגית:,במהלך התחאר שעשיתי במדעי ההתנהגות נחשפתי לכמה תופעות בפסיכולוגיה והסברים להתנהגויות אלה.הצלחתי לזהות אצלי התנהגות של מחשבות כפיתיות מה שמכונע "אובססיב קומפלסיב לדעתי.זה מתבטא בעיקר בתקופות בהן אני נמצאת במצבי לחץ ,בתקופות בהן אני צריכה לבחור בדרכים ובהחלטות משמעותיות בחיי.הדבר מצליח להשתלט עליי שלא בפרופורציות הנכונות ופודע באיכות ובתיפקוד בחיי.כמו למשל אם אני נמצאת בתקופה בה אני ממתינה לתוצאות בדיקה, קבלה ללימודים או לעבודה אני מוצאת עצמי ממתינה אך באותם ימים מגיעים גם המחשבות הטורדניות .זה משפיע בצורה של ללבוש חולצה בצבע כזה או אחר כי " זה מה שיביא לי את התוצאה שלה אני מייחלת" זה יכול גם להתבטא במחשבה שאחרי שלבשתי את אותה חולצה שחשבתי שהיא הטובה אחרי 2 דקות מתחלפת המחושבה ואני רוצה להחליף לצבע אחר.זה יכול להתבטא לא רק בלבוש אלא כמעט בכל פועלה ..אני מודעת ומבינה שזה לא קשור ללבוש או משהו אחר אלא בראש שלי ובלחץ בו אני שרויה וכדי להאמין שהטוב יהיה עימי בסוף אני נכנעת לאמונות ולמחשבות המטומטמות האלה.
אציין כי זה לא תמיד אלא מתעורר כל כמה חודשים בעיקר באותות מצוקה ולחץ.אבל זה מצליח לפגוע בי .
אציין גם כי אני נמצאת אצל מטפלת שלי בגלל משהו אחר שרציתי קצת לדבר ולהבין.לא אמרתי לה על הבעיה הזאת.אבל היא יודעת שאני נמצאת בלחץ בתקופות של קבלת החלטות.
אני מאוד רוצה לספר לה ואולי היא תוכל לעזור,אבל השאלה היא אם הפסיכולוגית יכולה לעזור (היא קלינית חוץ מזה אני לא יודעת במה ההתמחות הספציפית) ,אני מקווה שזה לא מצריך מצב של טיפול תרופתי או משהו ורציתי לדעת איך ניתו לטפל בתופעה ?האם הפסיכולוגית זה בסדר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות מציקות
סיגל לוי08/05/2009שלום אדווה
התופעות האלה קשורות לרמת חרדה גבוהה שמתרחשת אצלך בעת קבלת החלטות או מצבי לחץ
מרוב מתח את מנסה להאחז בדברים שרירותיים שלא ממש קשורים לעניין
בהחלט כדאי לך לפתוח את זה בטיפול
היא אמורה לעזור
ואם זה לא יספיק, תוכל להפנות אותך לתמיכה בנושא בטיפול ממוקד בחרדה
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)