מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה הן מתנהגות ככהg10/05/2009
שלום,
מקווה שתינתן לי תשובה למשהו שמאד מציק לי.
יש לי 2 אחייניות תאומות בנות 11 כמעט שברגע שהן מגיעות לסבתא שלהן (אמא שלי) הן מתחילות להתנהג בחוצפה לא נורמלית.
אם זה לדבר לא יפה, לבקש כל הזמן שיכינו להן ויעשו להן, מתנהגות בחזירות עם אוכל ( וזה לא שאין להן בבית) - הסבתא הופכת להיות משרתת.
אחת מהן סובלת מקשב וריכוז אבל דווקא היא הפחות בעייתית עם החוצפה.
ממש כואב לי עם איך שהן מדברות לאמא שלי ומה שהכי כואב לי שאמא שלהן (אחותי) לא עושה כלום בנידון.
אם אני שומעת אותן אז אני מעירה להן.
ועוד דבר : לאחת מהן יש בעיה עם היציאות של השירותים, שפתאום בורח לה - הצואה בורחת לה.
אני חושבת לעצמי שזו לא ילדה קטנה היא הרי בת 11 כמעט והרי מרגישים שהבטן כואבת או משהו אחר לפני הצורך ללכת לנוחיות אז איפה כאן הבעיה. יכול להיות שהיא בוסלת מחוסר תשומת לב????
אודה לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה
סיגל לוי10/05/2009שלום ברי
להתנהגות חוצפנית יכולות להיות מס' סיבות
ראשית - נושא הגבולות
הן מתנהגות בחוצפה כי אחותך ואמך לא שמות להם גבולות, ואת מנסה כן להעיר
דברי עם שתיהן על התופעה - ילד בלי גבולות אכן גדל באופן יותר פרוע וחושב שהכל מגיע לו
שנית, יש להן כנראה בעיות, לשתיהן
ילדה עם קשב וריכוז יכולות להיות לה קשיים בויסות, אימפולסיביות, התפרצויות, קושי באיפוק, קושי לשאת תיסכול
התופעה של בריחת צואה היא תופעה שאם אין לה הסבר רפואי, מייחסים לה הסבר נפשי. זה לא עובר כל-כך מהר וכדאי מאד לגשת לטיפול בנושא
גם ההתמודדות עם היותך תאום היא מורכבת מאד וגם הגיל שלהן שהוא תחילת התבגרות
בקיצור, נראה שהן זקוקות לעזרה בשלב זה
ואולי גם אחותך, באיך להתמודד איתן
נסי להסביר לה או לתת לה לקרוא תשובה זו
ושתבין שכוונתך לעזור לה ולא להתערב לה
אולי זה יעזור
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)