מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצובה ומדוכאת ולא יודעת מה לעשותאני10/05/2009
הי, זה יהיה קצת ארוך, אז אני מצטערת מראש.
אני בת 22 ובזמן האחרון אני ממש עצובה וחסרת מצב רוח, בוכה לפעמים ואין לי חשק לעשות כלום....
בעיקרון הצלחתי לעשות כל מה שרציתי- אני לומדת את מה שתמיד רציתי, קניתי אוטו ויש לי חברות ממש טובות שאני מתה עליהם...
אבל הקטע הוא שיש לי חבר בן 48... כן אני יודעת שזה דבר שלא נכון לעשות... זה ברור לי לגמרי שמתישהו זה יגמר כי ממש לא בא לי להתחתן עם מישהו בגיל הזה.... פשוט בינתיים אין לי אף אחד אחר ואני ממש אוהבת אותו...הוא מחזק לי את הביטחון עצמי, מצחיק אותי... זה ברור לי ולו שזה יגמר בשלב מסויים... כרגע זה נוח כי אני לומדת ממש קשה ואין לי זמן לקשר רציני ככה שטוב לי איתו וכיף לי. וגם לו, הוא כל כך אוהב אותי, ורוצה להיות איתי למרות שהוא יודע במה זה כרוך. מה שקרה זה שחודשיים אחרי שקשר התחיל ההורים שלי גילו את זה (עשו לי לפלאפון פירוט שיחות והיה די בלאגן, איומים וממש סיפור), אז מאז אני מסתירה את זה ממש טוב ועברה כבר שנה....
הכל היה טוב ויפה, אף אחד לא יודע על זה, וטוב שזה ככה, אני לא רוצה עוד בלאגן, זה עניין שלי, וגם ככה אני ממש נוטרת להורים שלי טינה על זה,ממש קשה לי לסלוח להם על מה שהם עשו, ובכלל אנחנו לא כזה בקשר טוב...
ובימים האחרונים אני לא יודעת, אני איתו ואני מתחילה לבכות ולא טוב לי, וזה מוזר כי כבר שנה הכל היה בסדר.... אני די חיה בשקר אני יודעת- לחברות שלי אין מושג בכלל מה קורה איתי והן חושבות שהם יודעות עליי הכל, אני משקרת כל כך הרבה....
אבל אני לא יודעת בכלל אם זה קשור אליו, אני גם ממש לחוצה מהלימודים, אני מרגישה שאפילו קצת קשה לי ללמוד אחרי האוניברסיטה בבית מרוב לחץ ואין לי כוח ומטויבציה בכלל לעשות משהו... אני עושה הרבה ספורט, זה קצת מעודד אותי, אבל לא יודעת, אני לא רוצה להרגיש ככה, אני כולי מחייכת ונראית צוחקת אבל בפנים אני מרגישה נורא! אני גם חולמת חלומות נוראים בלילה- או שאני בהריון ואני כולי חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות, או שהוא מת.... ממש נורא!
מה עושים??? חייבת עצה.... ואני לא ממש רוצה עצה של להיפרד ממנו כי אני אוהבת אותו מדי (אבל שוב, זה יקרה, עד שאני אסיים את התואר בטוח, אבל בינתיים אני לא יודעת אם זה הזמן)
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אני10/05/2009וגם אמא שלי מציקה לי מאוד, מתערבת לי כל כך בחיים כאילו זה החיים שלה- היא שומעת שאני נכנסת למטבח אז היא באה לראות מה אני לוקחת לאכול ואומרת לי מה לאכול ואני צועקת עליה שדי מספיק שאני אוכל מה שבא לי ושתפסיק... או שאני צריכה להגיד לה בדיוק לאיפה אני הולכת ואם אני מתעכבת אז היא מתקשרת לשאול איפה אני, וכל הזמן חוקרת אותי ומשגעת אותי, חושבת שהבעיות שלי הן הבעיות שלה וכמה שאני מסבירה לה שתעזוב אותי בשקט היא לא מפסיקה ומתערבת בכל דבר, ורע לי!!! כמה אפשר לסבול את זה, תכלס אם הייתי יכולה כבר מזמן הייתי עוברת לגור לבד...
בקיצור באמת אני צריכה מישהו שיאהב אותי וירגיע אותי ומי שאני איתו ממש טוב בשבילי.... הוא גם נכנס לחיים שלי בתקופה שהייתי על הפנים- בדיוק חבר שלי לשעבר נפרד ממני כי הוא הפסיק לאהוב אותי, לא בדיוק הבנתי את זה ואני מרגישה עכשיו איתו כל כך אהובה וזה באמת מה שאני צריכה..
ומה טיב הקשר שלנו? מדברים כל יום, אוכלים ביחד שיוצא, אם אני מסיימת ללמוד מוקדם, הרבה סקס.. הוא תומך בי ואני בו, צוחקים הרבה... הוא ממש מתנהג כאילו הוא בגיל שלי למרות ההפרש, או שפשוט אני כבר ממש התבגרתי אז זה נראה ככה... לא יודעת....
מצטערת על החפירה שוב, למי שבא לייעץ, בכיף! אני אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה שלום
יעל11/05/2009נועה, את הצגת את הבעייתיות בקשר שלך עם גבר ואח"כ העלת את הבעייתיות בקשר עם אמא שלך.
הקשר עם הגבר המבוגר: נשמע באופן כללי שלמרות הדברים הטובים שהקשר נותן לך, את בכל זאת חווה את הקשר כדבר שלילי בחיים שלך, כבעיה ולכן פנית לפורום הזה. אם הקשר היה בריא, הרי שלא היית שופכת כאן את מה שמעיק עלייך. אני חושבת שאת יודעת מה לעשות.
בקשר לאמא שלך, הגיע הזמן לדרוש ממנה בפירוש לתת לך את החופש שלך. את אדם בוגר!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
אני11/05/2009קודם כל תודה, אבל בהתחלה היה לי טוב, אז למה עכשיו פתאום אני מדוכאת? לא השתנה כלום... וזה יהיה משנה אם זה יגמר עכשיו או עוד 3 שנים שאני אסיים למוד?
כן אני יודעת מה לעשות, נראה לי, פשוט זה קשה לי ואני מנסה לדחות את זה כמה שיותר.... ובקשר לאמא, כמה שאני מנסה זה לא עובד- היא קצת נרגעת ביום הראשון ואז היא חוזרת להיות איך שתמיד.... נכנס מאוזן אחת יוצא מהשניה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
דניאלה הרץ12/05/2009את חיה בקונפליקט פנימי קשה שמערער אותך ומקשה עלייך. מצד אחד את אוהבת את הגבר שלך ורוצה להישאר אתו, בינתיים. ומן הצד השני את לא רוצה להישאר אתו לתמיד, את לא בוחרת בו ממש. והסוף הצפוי מכביד על מה שיש בינכם, ויש בינכם הרבה טוב. לחיות בקונפליקט נפשי מתמשך הנו דבר קשה ומעיק שגובה את המחיר, ולדעתי, עד שלא יפתר הקונפליקט שבתוכך תחושי מיוסרת.בנקודה זו הייתי מציעה טיפול שיאפשר לך לברר אם את מוכנה להישאר אתו או שעלייך להיפרד ממנו.
הורייך נקשרו לצד אחד שבך - הצד שמתנגד לקשר הזה - וכנראה פעלו בצורה בוטה.
אשר ליחסים עם אמך: את אשה בת 22 ופי החוק בגירה וזכאית לנהל את חייך לפי ראות עינייך. מבחינה רגשית את עדיין אדם צעיר וכדאי שתביני שאתה כנראה זקוקה עדיין להורייך - גם אם זה לכאורה רק מבחינה כלכלית. בכלל נראה לי שאת זקוקה לאדם בוגר יותר לידך שיטפל בך. וכשאת זקוקה להם את לא מסוגלת באמת להתנתק מהם ולצאת לעצמאות אמיתית. כשיגיע הזמן ותהיי מסוגלת לכעצמאות מלאה יותר את תצאי מן הבית ותדעי איפה להציב את הגבולות מולה. אלו לא תהליכים קלים ופשוטים, אבל זה חלק מההפיכה לאדם בוגר.
בתהליכים חשובים כמו אלה, שבהם נקלעת לקשיים באמת כדאי לפנות לטיפול. אין מטעם שתשקעי בדיכאון ובחיי שקר ופחד. תמיד יש מוצא אחר.
דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דניאלה
אני12/05/2009תודה רבה, זה בדיוק מה שאני מרגישה ומה שעובר עליי!!
בואי נגיד שאם לא היה ביננו הפרש של 26 שנים, אז מזמן כבר היינו מתחתנים (זה מה שהוא גם הכי רוצה אם הייתי מסכימה, כי לא לא איכפת ההפרש הזה). זה היה פותר לי את כל הבעיות אם היינו באותו גיל, פשוט ההפרש הזה הורג אותי ואני כל כך אוהבת אותו... מצד שני, אם אנחנו באותו ראש ואוהבים כל כך אז אולי בכלל אני צריכה לא לחשוב על הגיל??? מצד שלישי, זה גם ירחיק אותי מכל האנשים האחרים שאני אוהבת....
כן אני באמת מרגישה שאני חייבת לדבר על זה עם מישהו, וכמובן שזה לא ההורים שלי ולא החברות שלי... אבל אני לא יודעת איך זה הולך בכלל טיפול? כאילו דרך קופת חולים ההורים שלי ידעו כי הם משלמים על זה.... וזה גם מביך כזה.... לא יודעת... :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה? הי, התגובה שלי ירדה למטה.....
אני15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
דניאלה הרץ21/05/2009נדמה לי שהתשלום עבור טיפול בקופה אינו יורד יחד עם דמי חבר. אפשר להגיע לסידור עם המטפל/ת שהמפגשים ישארו חסויים גם מבחינת התשלום. טיפול הוא דבר פרטי והמטפל חייב בסודיות ובחיסיון רפואי כלפי המטופל. את תשלמי עבור הטיפול.
בהצלחה רבה, דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)