מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדוכדכתאנונימית14/05/2009
מצטערת מראש אם יהיה קצת מבולבל, אני מנסה לעשות לי סדר בראש תוך כדי כתיבה.
אני אנסה להתחיל מבראשית-
בנזוגי ואבי ילדי סובל בשנתיים האחרונות מירידה בתפקוד המיני. מעבר לבעיה עצמה שאותה ניסינו לשפר ע"י התיעצות עם רופאים שונים (פרטיים, כי הוא מאד נבוך להחשף בפני רופא המשפחה), התחושה הנפשית שלו קשה מאד.
הוא מרגיש מושפל, מעצם זה שבעיה עם קונוטוציה של גיל מבוגר הגיעה אליו בגיל צעיר יחסית (שנות הארבעים לחייו), מרגיש חסר ערך, "לא גבר" , לא ראוי להיות בנזוג ועוד
הוא מסרב בכל תוקף לקבל עזרה נפשית.
הרופאים שהגענו אליהם לא ממש עזרו כי אחד שהוא דווקא פסיכיאטר/סקסולוג התמקד בפתרון תרופתי ספציפי בלי להתייחס להיבטים הרגשיים, והשני טען שכל הבדיקות שלו תקינות לגמרי ושהכל מהראש...
אני מנסה כל הזמן להסתכל על חצי הכוס המלאה- על הזוגיות שלנו שהיא טובה ופתוחה, ועל היכולת שלנו לדבר כמעט על הכל, ועל הסקס הטוב שיש לנו למרות הכל, עם כל העליות והירידות.
הוא רואה את הדברים אחרת ממני.
הוא כנראה נהנה מהסקס פחות מבעבר, והוא רוצה להחזיר את המצב לקדמותו.
בזמן האחרון, למרות שיש שיפור מסוים מההיבט הפיזי, יש נסיגה משמעותית מההיבט הנפשי. הוא מדבר על עצמו כעל מת-חי ושאין טעם לחייו.
כרגע הוא טוען שהוא מאד רגוע כי הגיע להחלטה סופית ושלא משנה לכמה רופאים עוד נגיע ואילו בדיקות נעשה, זה חסר משמעות, כי הוא את ההחלטה שלו כבר עשה.
אותי כמובן שהדיבורים האלו מאד מלחיצים. היה בעבר סגנון דיבור כזה אבל בעיקר כדי לקבל תשומת לב. היום, למרות המעורבות הגדולה שלי בנסיון למצוא פתרון, ולמרות שאני עושה ככל יכולתי כדי לשנות את ההרגשה שלו ולהציג בפניו את חצי הכוס המלאה, ולכעוס על הרצון שלו לברוח- הוא עיקש בדעתו.
אני יודעת שאדם שמדבר על כך בד"כ זו צעקה לעזרה, אבל אני לא בטוחה בכך לגבי הפעם הזו.
יש לי תחושה ממש רעה.
אני מנסה לשכנע אותו לקבל עזרה נפשית אך הוא מסרב. הוא נורא חושש מהסטיגמה החברתית (כן, אפילו בשנת 2009....) אם ידעו בחברה הקטנה והסגורה שאנו חיים בה על כך.
מקווה שהבהרתי את התמונה כי אני עדיין נורא מבולבלת ועצובה
אני אובדת עצות ולא יודעת מה אני יכולה לעשות כעת.
יש לכם עצה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
סיגל לוי14/05/2009שלום לך
אכן נראה שהוא זקוק לעזרה נפשית
שהוא לוקח את ההיבט הרגשי קשה מאד
אף שזה מאד מאד שכיח
(ראי את ההצלחה של תעשיית הויאגרה)
בכל מקרה, אולי הוא יסכים ל"טיפול זוגי" דיסקרטי
כאשר את יכולה לדבר מראש עם המטפל שהוא זקוק לעזרה ומסרב ללכת
אולי אם גם את בסיפור איתו, יסכים
כמו כן, נסי להראות לו באינטרנט כתבה בנושא
שזה יותר שכיח ממה שהוא חושב
שאפשר לקבל עזרה
ושיש חיים אחרי גיל 40
יש לו מזל שאת תומכת כל-כך
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
אנונימית21/05/2009היה סופ"ש די טוב עם הרבה שיחות שלנו
אבל
אתמול שוב באה נפילה ענקית.
מילה שלי שנאמרה לא במכוון, מתוך עייפות החומר, הייתה כנראה האצבע ששמרה על החור בסכר ומשהוסרה... היה לילה נוראי עם המון בכי. שלי. ונדודי שינה, שלו.
שוב האמירות האלה
תחושת בדידות איומה שלו, חוסר ערך.
סרוב לטיפול נפשי מתוך אמירה שגם כך הבעיה שלו נחשפה ליותר מידי אנשים ואף אחד לא הועיל.
תחושת בושה?
אני מרגישה קושי עצום בהתמודדות
אני אפילו מתחילה לחשוב שאולי אני אחד הגורמים לבעיה?
אני קורסת... אוהבת אותו נורא אבל נגמרים לי הכלים להתמודדות.
יש לך אולי עצה על מטפל שיוכל לעזור לי
מישהו שאולי בעתיד, אם בן זוגי יתרצה, יוכל לעזור לשנינו?
ואם לא תוכלי לתת שם מסוים אז אולי שיטה שתוכל לשלב את הצרכים?
מה לחפש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכול
סיגל לוי21/05/2009שלום לך
יש דברים שאדם צריך כנראה לעשות בעצמו
את מציעה לו תמיכה שהוא מסרב לקבל
מתגונן והודף אותה
כנראה שזה משבר שיצטרך לעכל בעצמו
זה פוגע מאד בדימוי העצמי שלו
אין לי עצת קסמים
סבלנות,
תמיכה
מילה טובה ופירגון
מקוה שעם הזמן יבין שיש דברים יותר קשים
ושבעייתו פתירה
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)