איך עליי לנהוג?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך עליי לנהוג?
    אונה
    20/05/2009

שלום, עליי לציין שניסתי לשלוח את השאלה הזו אתמול ומשום מה לא ראיתי שהיא מופיעה כאן אז אני מנסה שוב פעם. אני זקוקה לעצה. לפני כחודשיים הכרתי בחור נפלא! מעריך אוהב מכבד , כל מה שחיפשתי בבחור אני מרגישה שיש בו. טוב לנו,כיף לנו ביחד, אנו באותו ראש ונמשכים זה לזה. אני פשוט התאהבתי בו! אבל יש דבר אחד שמפריע לי (לצערי אין דבר משולם) העובדה שהוא מדי פעם מזכיר את בת זוגותו לשעבר כדרך אגב בשיחות שלנו (וגם מפריע לי שהוא מבטא אותה כ"חברה" ובשם שלה ולא כ"אקסית"). הם יצאו כשמונה שנים כאשר במהלכם הם נפרדו וחזרו וסופית ונפרדו לפני שנה לאחר שהיא עזבה לחו"ל. לדעתי הוא חווה נטישה ודחייה מצידה, ובאחת השיחות נפש שלנו הוא אמר לי שהיא השאירה אצלו פצע שלדעתי לא התרפאה עדייןותחושת פספוס על כך שלא עשה מספיק וזמן המתאים כדי למנוע זאת. לא שאלתי מה קרה בדיוק אבל אני מאוד סקרנית לדעת מדוע, האם הוא בקשר איתה עדיין היום? האם יש לה חבר או שהיא נשואה? אני רוצה להיות בטוחה שהיא כבר לא מחפשת אותו (יש לי דרך לברר אבל לא דרכו, אך לא רוצה לעשות זאת מאחורי גבו). כל זה אני לא אמורה לחוות עם היחס החיובי והחום שהוא מעניק לי אבל לצערי אני חוששת שאולי אי פעם הוא ירצה לחזור אליה במידה והיא תחזור לכאן. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. לא רוצה להעלות את הנושא שוב פעם כדי לא להראות את הפחד שלי ואף אולי קנאה. לכן אני פונה אליכם ורוצה לדעת איך להתמודד עם רגשות האלה, מה עליי לעשות כדי שישכח אותה ולא יזכיר אותה?ואם לא ישכח למה לצפות ואיך להתמודד עם זה? אני סבורה כי רק הזמן יראה זאת אבל האם יש דרכים אחרות?האם לדבר על כך באופן גלוי? תודה מראש אונה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך עליי לנהוג?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקסית מיתולוגית

סיגל לוי
    20/05/2009

שלום אונה
    נראה שמדובר בקשר משמעותי עבורו שהסתיים באופן טכני
    נראה שבאמת הוא לא עיבד את הפרידה
    אך למרות זאת, הוא המשיך הלאה
    יצר קשר חם קרוב, כמו שאת רוצה
    וזה מדבר בעד עצמו

אפשר לנסות לפתוח את הנושא כשהוא עולה מצידו
    לשמוע מה היה
    האם יש להם קשר
    מה הוא מרגיש כעת כלפי כל מה שהיה וכו
    את גם יכולה להביע דרך זה את עמדתך ביחס למה שאת מצפה ממנו
    בהקשר של אותה בחורה - גבולות שלך
    אני בעד גישה ישירה מאשר שזה יטריד אותך כל הזמן
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה קטנה

אונה
    20/05/2009

תודה רבה אני אנסה אך מהי הדרך הכי הטובה לעזור לו לשכוח אותה (חוץ מייעוץ פסיכולוגי)?אני יודעת ששיחות על כך תמיד עוזרות אבל האם אני זו שצריכה לתמוך ולדבר על זה או שזה תהיה טעות מאחר וזה עלול לפגוע בקשר שלנו? תודה אונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענין פרטי שלו

סיגל לוי
    21/05/2009

שלום לך
    אף שמאד היית רוצה לפתור זאת
    למחוק זאת
    זה עניין פרטי שלו
    אינך צריכה להתערב בזכרונות שלו
    או לדחוף אותו ללכת לטיפול
    אם אינו רוצה בעצמו לעבד את הפרידה הקודמת
    או אם זה לא פוגע באופן ישיר בקשר שלכם
    הייתי ממליצה לך לעזור לו לשכוח בכך שתתמקדי בבניית קשר חדש איכותי וטוב
    חוץ מזה, לרוב, זמן הוא רופא נאמן...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו