איך יוצאים ממעגל הבדידות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך יוצאים ממעגל הבדידות?
    דנה
    22/05/2009

אני בת 40, רווקה, מובטלת כבר ארבעה חודשים.

מצטערת מראש על שיצא ארוך ומודה על הסבלנות.
    בפסח טיילנו אני ושלושת אחיותיי הצעירות ממני, יחד עם משפחותיהן בשלב כלשהו הצטלמה אחת מהן יחד עם בעלה וילדיה- תמונה משפחתית, ואז עלתה ההצעה לצלם תמונה משפחתית גם את שתי אחיותיי האחרות.
    עמדתי בצד, והרגשתי כל כך מושפלת, כל-כך לבד.
    אם עד אז חשבתי שיש לי איזשהו מקום במשפחות שבנו לעצמן, באותו מעמד הבנתי כמה אני לבד. ציפיתי שלפחות אחת מהן תקרא לי להצטרף לתמונה, אבל התאכזבתי לגלות שלא. נעלבתי גם מחוסר הרגישות אלי באותו מעמד.

בעבר, כשפגשו בבני זוגן, כל אחת לחוד, הוריי תמיד מצאו פגמים בחתנים המיועדים, ואני הייתי זו שסינגרתי עליהם, וניסיתי לפשר, גם אם זה עלה לי במלחמות וחוסר אהדה זמני מהוריי. כשהייתי חלק מזוג תמיד דאגתי לקטנה שהייתה בודדה והרבה פעמים במצבי משבר, ותמיד עודדתי והוצאתי אותה לבלות. גם עכשיו כשצריך אני מתגייסת לעזור להן. ואני בקשר מעולה עם האחיינים והאחייניות שלי.ועם רובם זה הדדי. בקיצור, אני מרגישה שתמיד הייתי שם עבורן.

לפני כארבע שנים לאחר שהות ממושכת שלי בחו"ל, הטיחה בפניי אחת מהן שכל הקשר שלהן עימי - שיחות טלפון, טיולים משותפים בארץ, נכפה עליהן על ידי הוריי, ובעצם לא מרצון הם מבלים איתי. לאחר זמן קצר סיפרה אחת מהן, ברגע של חולשה, שבזמן לימודיי באוניברסיטה, אימי זרקה מכתבים שמוענו אלי במשך כשנה מגבר שאהבתי, תושב חו"ל שפגשתי שם, מכתבים שמעולם לא הגיעו אליי. אחיותיי לא עשו דבר כדי לעצור בעדה, או כדי להביא את הדבר לידיעתי.
    בעקבות שני אירועים אלו איבדתי לחלוטין את האמון שהיה לי במשפחתי, נכנסתי למשבר נפשי, שארך כשנתיים ובמהלכו גם ניתקתי קשרים עם שני חברים שהיו איתי עוד מימי התיכון, נשואים ובעלי משפחות, מתוך מחשבה שאין בי להועיל, והחברה שלי לא מוסיפה לאף אחד.

יש לי את כל התנאים להצליח, ואני עדיין לא מצליחה להתרומם. אני נאה ונראית צעירה כמו לפני עשר שנים, אני מוכשרת במה שאני עושה, קוראת המון וכותבת, ומתקשרת נהדר עם אנשים שאני פוגשת באקראי, או בעבודה (שהייתה). ניסיתי את אתרי ההיכרויות באינטרנט בשנות השלושים המוקדמות שלי, ואחרי מאות דייטים הרמתי ידיים. גם יצאתי לטיולי רווקים-רווקות. כמעט ולא יצאתי לדייטים בשנים האחרונות.

אני מרגישה את הרחמים מסביב, וזה לא עוזר, זה משפיל. את המבטים במקומות עבודה, בקופת חולים, השכנים, החברות וקרובי המשפחה של אחיותיי, כששומעים שאני רווקה בת ארבעים., כאילו זה הדבר היחידי שמגדיר אותי כאדם.

אני מרגישה שזו ההזדמנות האחרונה שלי למשפחה - השנה-שנתיים הקרובות וכבר התחלתי בטיפולים על מנת להרות מתרומת זרע. אך עדיין חסרה לי אהבה, קבלה. תמיכה. חברה. הבדידות, המחסור בחום אנושי גורם לי לנבול, להסגר.

תודה על ההקשבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך יוצאים ממעגל הבדידות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד קצת

דנה
    22/05/2009

אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שזכיתי לחיבוק אמיתי. פיזי. בטח לא ממשפחתי. אני מתגעגעת לאשה שהייתי לפני עשר שנים.
    שמחה, אופטימית ומלאת אמון בבני אדם, אחת שידעה שהחיים שלה נפלאים עם בן זוג או בלעדיו.

שוב תודה על ההקשבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה להבין

אהרון
    24/05/2009

א אין לך בעיה בתקשורת עם אנשים באקראי זה סימן מעולה . את צריכה להיכנס לקבוצות חברתיות כגון חוגים למיניהם ומועדון כושר .
    נקודה שניה אמרת שהיו לך מאות דייטים - אם כך סימן שאת אטרקטיבית ואולי את בררנית מדי . מחפשת את האביר על סוס לבן - יפה , חזק , עשיר , רגיש , חכם - פשוט מושלם . אז יש לי חדשה בשבילך הוא פיקציה חלום לא קיים . תמיד יהיה משהו שלא ימצא חן בעינייך . עד שלא תפנימי כי גם בקשרים קיימת פשרה יהיה לך קשה להתקשר ..
    את יודעת מהו האוייב של הטוב - האוייב שלו הכי גדול זה המצויין . אולי גילית כמה טובים אבל מיד חיסלת אותם עם מצויינים פיקטיביים .
    אם את נראית טוב - שדרי אמפטיות . תתפלאי לדעת שהרבה גברים היו רוצים בך לו ידעו שאת לא תדחי אותם . חייכי , היי פשוטה , נגישה ופתוחה לקשרים ולא בושה בכלל למסור טלפון מיוזמתך . מה את מפסידה ?

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

אהרון
    24/05/2009

משפחה זה חשוב אבל תורידי ציפיות ושחררי את עצמך מהרצון לקבל מהם חום . יש עוד הרבה אנשים בעולם שישמחו להעניק לך אותו . באמת באמת דנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעגל הבדידות

סיגל לוי
    24/05/2009

שלום דנה
    את נשמעת אדם חם אכפתי רגיש לזולת
    נראה שגם השקעת מאמץ ביצירת קשרים
    נראה שאת כעת בשלב מעבר בחייך עם הפיטורין
    נקודה שכזו היא הזדמנות מצוינת לעשות סדר בחיים
    לראות מה הלאה
    לעבוד לקראת שינוי שאת רוצה (כמו הורות)
    אפשר גם להעזר באיש מקצוע כדי להבין
    האם יש משהו שחוסם אותך (בגישתך) שאינך מבחינה בו
    מדוע מאות הדייטים לא הצליחו
    ולא היה אף אחד ראוי
    אולי משהו מהגישה הפוסלת והשלישית של הוריך כלפי בני זוג דבק בך?
    אין ספק שהוריך מאד מעורבים בחייכם (זריקת המכתבים...)
    לא כדאי לנתק קשר, אך לעיתים נחוץ להתרחק כדי לצמוח
    אולי היית במקום של לתת (כבכורה) לאחיותך ולא חיפשת להשקיע בעצמך
    מקוה שנתתי לך קצת חומר למחשבה
    ושעזרתי
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו