מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הודעה ארוכה. צריכה עזרהבת 2524/05/2009
שלום, צריכה עצה..
אני בת 25. אף פעם לא היו לי הרבה חברים ותמיד הרגשתי לא רצויה ולא ידעתי איך להתקרב לאנשים. בתקופת התיכון הכרתי קבוצת בנות שהפכו להיות חברות שלי ושתיים מהן במיוחד, הפכנו להיות בלתי נפרדות, בילינו המון ביחד, היינו שם אחת בשביל השניה ועברנו הרבה דברים ביחד. אבל גם איתן לקח לי כ3 שנים להבין שהן באמת חברות שלי.
בתקופת הצבא ובשנים הקודמות של האוניברסיטה ניסיתי להתיידד עם עוד אנשים אבל זה אף פעם לא הצליח ותמיד התמסמס מוקדם מאוד.
בזמן האחרון דברים התחילו להשתנות, או לפחות כך אני רוצה להאמין- לפני כשנה וחצי פגשתי מישהו מהאוניברסיטה במסיבה והוא התחיל איתי, לא יצאנו (לא רציתי אז לצאת עם אף אחד) אבל שמרנו על קשר בפייסבוק וממש חיבבתי אותו (ועדיין). מאז קרתה לי סדרה של צירופי מקרים- במסיבה אחרת התחלתי במקרה (פעם ראשונה שהתחלתי עם מישהו) עם מישהו שהתגלה כחבר מאוד טוב שלו. יצאנו חודש והוא לא רצה להמשיך. אחרי כמה חודשים נרשמתי לאתר הכרויות והתכתבתי שם עם כמה אנשים מעניינים וביניהם בחור אחד שעם הזמן (כחודשיים של התכתבות כל יום) חיבבתי אותו יותר ויותר עד שיום אחד הוא סיפר לי שיש לו חברה חדשה. נשארתי איתו בקשר כידידים ונפגשנו בכמה מסיבות. התברר לי שהחברה החדשה שלו היא ידידה של השניים הקודמים, כך שגם אותם אני רואה במסיבות האלו.
בינתיים למדתי לאיזשהו מבחן עם עוד בחורה שהתברר שיש לנו הרבה שפה משותפת ונהינו חברות, ועכשיו אני כבר לא מסתובבת לבד באוניברסיטה.. המשך בהודעה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
בת 2524/05/2009בינתיים המצב של אחת החברות הטובות שלי הדרדר. היא בדיכאונות כל הזמן ומעשנת גראס בכל דקה שאפשר, אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שראיתי אותה פיכחת, ובשנה האחרונה היא הפכה להיות יותר ויותר עויינת ועצבנית עד שלפני כחצי שנה זה הגיע לפיצוץ נוראי בינינו בערב אחד הזוי שאני עד עכשיו לא מבינה מה קרה בו, שגרר אחריו סדרה של התכתבויות בפייסבוק שבה הסברתי איך דברים נראו בצד שלי וניסיתי להבין אותה (כי להתעמת איתה בחי זה להכנס להוריקאן שאין לי סיכוי מולו) שהתישו אותי נפשית ולא הביאו לשום דבר.
בינתיים התקרבתי, גם בזכות פייסבוק, לידיד משותף שלנו שניסה נורא לגשר בינינו, וכמובן לא הצליח.
לפני כמה שבועות הבחור הראשון שסיפרתי עליו הציע לי לצאת. יצאנו פעם אחת והוא לא רצה להמשיך.
כרגע אני מרגישה שאני פשוט דוחה אנשים והדרכים היחידות שבהן אנשים נשארים איתי בקשר זה אם אני כופה את זה עליהם או אם הם רוצים או צריכים משהו ממני. אני כל הזמן רודפת אחרי אנשים ובכל זאת תמיד אומרים לי שאני מרוחקת.
נהייתי תלויה באינטרנט כי שום דבר לא קורה בלעדיו, אבל ברגע שאני נפגשת עם האנשים פנים אל פנים, הכל מתייבש..
אני נורא משתדלת להאמין שמי שבקשר איתי הוא שם כי הוא באמת מחבב אותי, אני נורא משתדלת להאמין שאכפת לאנשים ושאני לא צריכה לפחד כל הזמן שיעזבו אותי. אבל הם כל הזמן עוזבים.. שום דבר לא מחזיק אותם שם.
ועכשיו עוד מישהו שחיבבתי מתחיל להתעלם ממני. אני שוב רודפת אחרי מישהו, ממש משתדלת לא לעשות את זה אבל גם לא רוצה לקפוץ למסקנות אז מדי פעם אני אומרת לו שלום במסנג'ר והוא די שיתף פעולה.. אבל עכשיו הפסיק.
זהו.. אני צריכה עצה, מה אני צריכה לעשות כשאני מרגישה ככה?
נהייתי כבר כל כך מעיקה באיך שאני מדברת עם הידיד שלי מהאתר היכרויות, הוא תמיד סבלני לשמוע את כל השליליות הזאת ממני ובגלל זה הוא חוטף את זה מדי פעם, והמזל שהוא לא נבהל בקלות, אבל הוא גם לא יהיה שם אם אני לא אכפה את זה עליו, הוא סתם נחמד.
עם הבחור שיצאתי איתו לפני כמה שבועות דיברתי, וסיכמנו שאנחנו ידידים אבל יש לי כל הזמן ספקות בקשר לכוונות של אנשים ומצד שני אני גם חושבת שאני כופה את הידידות הזאת עליו, וגם היא כמו תמיד תתמוסס, כי מה שהחזיק אותו שנה וחצי בקשר רופף איתי זה שהוא רצה לצאת איתי, וגם ככה בתור ידידה אני כנראה לא שווה הרבה.
אני מרגישה שאין לי יותר מוטיבציה לצאת עם אנשים, אין בזה טעם ואין לי יכולת וזה מביא לי רק כאב. אני לא רוצה להיות כזאת מרירה. מדי פעם יש לי רגעים של אופטימיות, כשאני מנסה לשכנע את עצמי שדברים הם לא כמו שהם נראים לי, אבל כל פעם יש נפילה, ואני לא יכולה לחיות ככה יותר. שום דבר לא יציב. אני בקושי מסתדרת בלימודים, המשפחה שלי מפורקת כבר ממזמן וגם ככה אף פעם לא הייתי קרובה אליהם, והדבר היחיד שחשבתי שתמיד יהיה לי זה שתי הבנות האלה שאני כל כך אוהבת, וגם זה התפרק. אני לא יודעת במה להיתלות.
זהו. תודה אם הגעתם עד כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה והבהרה-
בת 2525/05/2009אמרתי שהידיד שלי מהאתר הכרויות לא יהיה שם אם אני לא אכפה את זה עליו בגלל שכשאני לא פונה אליו הוא לא פונה אלי. אמנם היתה תקופה שהוא הזמין אותי פה ושם לדברים עם החבר'ה שלו, והייתי באה אבל הוא הפסיק. הוא גם רצה שאני אקפוץ לבקר אותם בבית שלהם אבל לא באתי כי זה אומר לשבת לשתות תה ולשתוק איתו ועם חברה שלו..
זהו. שוב תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורכבות החיים...
רונן דוד25/05/2009
כן, קראתי את הכל... החיים מורכבים, יש בהם חברויות,
עליות וירידות, פרידות, אכזבות וכל מיני דברים לא צפויים.
לפעמים כשקשה לנו להתמודד איתם,
יש אולי מקום לערב אוזן קשבת אובייקטיבית,
איתה נוכל להתייעץ ולהתמודד באוירה מוגנת וסגורה.
אפשר לעשות זאת תחת המטרייה של הטיפול הפסיכולוגי,
או להצטרף לקבוצת תמיכה עם נושא משותף או שניהם גם יחד.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובכל זאת..
בת 2525/05/2009כתבתי הרבה, אני חושבת שזה נותן איזשהו מושג, אולי יש לך איזו עצה קטנה איך להתייחס לדברים? אפשר לראות שאין לי מושג, וכל התרשמות שתהיה לך היא יותר ממה שיש לי כרגע.
ואיזו קבוצת תמיכה היית ממליץ לי, ואיפה מוצאים דבר כזה?
אוזן קשבת יש לי אצל חברה שלי ושני ידידים, לשפוך את הלב אני יודעת לבד, אני צריכה שיכוונו אותי איך לא להרוס לעצמי, ואני לא רוצה לבזבז את הזמן והכסף שלי על מקום להתלונן בו על החיים שלי.
הייתי אצל פסיכולוגית כחצי שנה בזמן הצבא וזה מה שזה היה. גם בתקופת חטיבת הביניים הייתי בכמה פגישות שהיו חסרות תועלת. ידיד שלי אומר שזה תלוי בהתאמה לפסיכולוג אבל מן הסתם אי אפשר לדעת את זה מפגישה ראשונה ובסוף אני עלולה לבזבז הרבה זמן אנרגיה וכסף, סתם רק כדי לעבור כל חצי שנה לפסיכולוג אחר ובסוף להגיע למסקנה שטיפול פסיכולוגי זה לא בשבילי והיה עדיף שאני אתמקד בלהסתדר לבד כמו שעשיתי עד עכשיו, ורק ככה תמיד התקדמתי.
שוב תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)