מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופה לאחיעינת08/06/2009
שלום,
אחי, בן 35, סובל מבעיות נפשיות קשות, כתוצאה מכמה סיבות: א. בעייה נפשית שהייתה קיימת כבר כמה שנים ולא טופלה והתבטאה בהתנהגות חריגה: אי מסוגלות להיות במסגרת, לעבוד, ללמוד, התנהגות בוטה בבית כלפי אמא. ב. במשפחה (בן אח של אמא) גם יש בעיה נפשית. ג. הוא עבר תאונה לפני כשלושה חודשים ועבר ניתוח ברגל - מאז מצבו הנפשי מדרדר תהומות מיום ליום. פיזית-לא נפגע באף מקום אחר בתאונה מלבד הרגל.
מצבו נכון להיום: מתבייש לצאת מהבית בטענה שאנשים, שכנים יודעים את מצבו, שהם מדברים עליו, שלא מכבדים אותו, מסתגר שעות בחדרו, במיטה, מאונן הרבה כדי להתעייף (לדבריו) ולהיות מסוגל לישון ולא לחשוב, מכה את עצמו וחוזר על משפטים: "למה עשיתי את זה" "הכל בגללי" , מסרב להתקלח (עד לפני התאונה הוא היה אדם מאוד סטרילי שמבלה שעות במקלחת), מסתובב בבית צועק ובוכה, ועוד'..
אני ואמי לקחנו אותו למרכז לבריאות הנפש, שם שוחח איתו פסיכיאטר ואיתנו ואומלץ לו טיפול בכדורים. אחי מסרב ליטול הכדורים בטענה שזה ישמין אותו ויעשה לו ראש גדול. הפסיכיאטר אמר שאי אפשר לחייב אותו ליטול הכדורים.
המצב בבית קשה ביותר.
שאלתי - מי יכול לעזור לו, לנו בני המשפחה. החשש גדול מפני התאבדות שלו או פגיעה באמא, אשא מבוגרת, שחיה אתו וסובלת מאוד מאוד מאוד.
נא עזרתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה מאד
viki09/06/2009עינת, כמה שאני מבינה את המצב.
לפני כ-5 שנים התמודדנו עם אותה הבעיה עם אחי. המצב בבית היה קשה. היה בלתי אפשרי לשכנע את אחי ללכת לרופא, אז התמזל מזלנו למצוא רופא פרטי שהסכים להגיע הביתה ושיכנע את אחי להתחיל לקחת תרופות .הרופא גם ידע להתאים את התרופה הנכונה! מאז, החיים של אחי ושל כל המשפחה הרבה יותר יפים.
ממליצה מאד לפנות לפסיכיאטר פרטי ברמה של מנהל מחלקה פסיכיאטרית בבית חולים ומעלה.
מאחלת לכם הרבה כח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב עם אחי
שמרית16/06/2009דומה מאוד ואיכשהוא הצלחנו להפגיש אותו עם פסיכיאטר אשר רשם לו תרופה שנקראת "ויפאקס XR" ואנחנו מאוד חוששים מתרופות כאלו, שמענו כבר סיפורים על תופעות לוואי אפשריות
אנחנו מאוד מפוחדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשימרית
לילך17/06/2009אני חושבת שתהיו מופתעים מהויפאקס, התרופה מופחתת תופעות לוואי בצורה משמעותית!!
אני לא יודעת אם הרופא הסביר לכם, מה שמיוחד בה זה שהיא עובדת על מנגנון הסרוטנין ועל מנגנון הנוירואדרנלין בו זמנית, להבדיל מתרופות אחרות ישנות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
שמרית17/06/2009אז את היית מציעה לשקול את הטיפול בויפאקס כאופציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור!
לילך18/06/2009זו תרופה מצויינת. לוקחים אותה רק פעם ביום, וכבר אחרי שבועיים בערך מרגישים שינויי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוו
לענת09/06/2009שלום לך, אני לא מטפלת אך קראתי ורציתי להגיב.
לפי מה שנשמע אתם במצב דיי קשה, במצב שכזה מישהו צריך לארגן את כל המשפחה ולבדוק מה אפשר לעשות עם המצב,כולל פנייה לאנשי מקצוע.
אחיך במצב לא טוב, תהיו ערניים לכך,אתם עלולים לאבד אותו חלילה והוא לפי מה שנשמע הורס את עצמו יום יום.
היה לי מקרה בביתי שאחי היה מכור לסמים מקרה של שנים דיי קשה, היינו ילדים והוריי לא ידעו מה לעשות כאשר גדלנו, אנו הילדים לקחנו את הדברים לידיים והסגרנו אותו כיום, הוא נקי מסמים, חיי משוקם ועובד.
אני יודעת שזה קשה מאוד אבל לא משנה מה תהיה החלטתכם אפילו אם היא תהיה קשה מאוד, עשו עם זה משהו. ועוד כמה שנים תראו שאחיך ירגיש טוב יותר.
אני לא נותנת לך דוגמא של להסגיר אותו חלילה אך , רצויים החלטות מהירות הוא במצבו לא יכול לדאוג לחייו כרגע.
מאחלת לך ולמשפחת הצלחה ונחת, מי יתן שתראו אור בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לאחיך
סיגל לוי09/06/2009שלום עינת
באמת מצב קשה לכל המשפחה
נסו לראות אם יש דמות שהוא מעריך שתוכל לשכנע אותו שהוא זקוק לעזרה
אם זה לא יעזור
עליכם לשקול האם המצב לדעתכם מחייב אישפוז בכפייה
כלומר בניגוד לרצונו
זה יכול לקרות אם אתם באמת חוששים מהתאבדות
או שהוא מהווה סכנה לסביבה
אפשר להתייעץ על כך עם פסיכיאטר מחוזי
תוכלו אולי לנסות להביאו לטיפול בכך שתצטרפו לפגישה
אולי זה יקל עליו בהתחלה
המון כוח ובהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכל המגיבות!
עינת16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)