דמנציה לאמי וקשיי התמודדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דמנציה לאמי וקשיי התמודדות
    lolik
    16/06/2009

אני בת 28 נשואה - התחתנתי לפני 9 חודשים - קנינו דירה והחלטנו להעביר את אמיל גור איתנו מאחר ולא רציתי שתיהיה לבד (אבי נפטר לפני 3 שנים מה שהיה מאוד טראומטי) . אחרי כמה שבועות היה לאמי אירוע מוחי כשהתוצאה היא דמנציה. בהתחלה התמודדנו אם זה די יפה . אך לפני 3 חודשים הייתה לי הפלה טבעית בחודש השלישי להיריון שהיה מאוד קשה בשבילי ובשביל בעלי , ההפלה דווקא חיזקה עוד יותר את הקשר בינינו אך המצב של אמי מתדרדר בנוסף לדמנציה היא סובלת מדיכאון והתרופות כבר לא כל כך משפיעות אני כרגע עובדת ובנוסף לומדת, לפחות מנסה לסיים את התואר אך קשה לי להתמודד עם הכל ואם כל הבירוקרטיה שיש בארץ ( חוק סיעוד לא חוק סיעוד מתחת לגיל 60או מעל) אני מרגישה שאני כבר לא מסוגלת יותר , למרות שמבחוץ אני מראה שאני מתמודדת יופי עם הכל אך לפעמים ישנם רגעי משבר שאני ממש לא יודעת מה לעשות כי בזמן הקרוב גם לא יהיה פתרון למצבה של אמי וזה עוד יותר מתסכל והגרוע מכל שדמנציה היא מחלה שמתדרדרת ולא ניתנת לריפוי .

הייתי פשוט חייבת לחלוק את זה אם מישהו ואם אפשר אז אולי גם לקבל עצה כיצד להתמודד עם הכל בלי להתמוטת
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה באמא

סיגל לוי
    17/06/2009

שלום לך
    נשמעת תקופה טעונה וקשה
    נישואין, הפלה, אם שגרה אתכם ובמצב קשה
    נסי להשיג תמיכה
    לשבת עם אחים אחיות ודודים וכו'
    אולי יש למישהו עוד רעיונות, פתרונות
    האם היא סיעודית
    האם זה פתרון זמני מבחינתך או ארוך טווח
    יש כאן שאלות מורכבות, כלכליות, זוגיות, ערכיות מוסריות
    אין כמובן משהו פשוט לייעץ לך
    אולי כדאי לקחת עזרה מקצועית כדי למצוא את הפתרון המתאים לך
    בברכה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה ותודה על התייחסות

לריסה
    18/06/2009

אין לי אחים או אחיות אני בת יחידה הדודו היחיד שלי גר בקצה שהני של המדינה וגם לא ממש מעניין אותו מה קורה אני מחפשת פתרון שהוא ארוך טווח בשביל אמא, פתרון שיעזור גם לה וגם לנו , לפי מה שהבנתי מהרופא שמטפל בה זה לא מצב זמני ובנוסף המצב גם יכול להתדרדר בעתיד לכן חשוב לי למצוא פתרון ואני אפילו לא יודעת ממה להתחיל או שאולי זו באמת שאלה שיש להפנות לפורום אחר אבל אשמח אם תוכלי לכוון אותי
    אני מודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורום גריאטריה

סיגל לוי
    18/06/2009

שלום לריסה
    אני לא מבינה בתחום הטיפול הזה
    אולי כדאי להיוועץ בפורום גריאטריה
    לשמוע מהן האפשריות
    אולי דרך ביטוח לאומי
    לבדוק האם היא מוגדרת כסיעודית וכו'
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו