הכוונה לימודית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הכוונה לימודית
    סיוון
    25/06/2009

היי
    זה אומנם נושא קצת שולי מהתחומים של הפורום, אבל אני מרגישה שתוכלו לעזור לי מאחרים..
    יש לי כמה ימים להחליט מה אני מתחילה ללמוד השנה.
    כל חיי אהבתי את מקצוע הבמה, תיאטרון, טלוויזיה- בכל מקום אליו הלכתי חיפשתי את התחום הזה.
    אני אוהבת את השילוב של משחק וריקודים, את האנרגיות והשחרור הנפשי שאני מקבלת ממשחק.
    בשנה האחרונה ביטלתי את כל תוכניותיי בכדי להתמקד במקצוע וחפשתי את פירצת הדרך בתחום(לא קרה).
    לאט הבנתי שמשחק זה תחומי, אך לא תיאטרון
    התקבלתי ללימודי משחק בכל בתי השפר למשחק והתקבלתי ללימודי תקשורת, שם מעניין אותי תחום היח"צ, פרסום ושיווק.
    אני נמצאת בשלב מאוד קריטי- אינני מעוניינת להתחיל ללמוד במקום בו אפסיק לאחר מספר חודשים, הינני רוצה לעשות את הצעד הנבון והנכון ביותר... אך עדיין לא הגעתי להחלטה מדוייקת, ואני גם לא יודעת איך להגיע להחלטה המדוייקת.
    יש בידי יומיים להגיע להחלטה- איך אעשה זאת?
    משחק שאני אוהבת וגם לא , שמצד אחד ממלא אותי, ומצד שני מפיל אותי.
    או תקשורת, עם תואר, עבודה בטוחה והשכלה אמיתית- אך תמיד ארגיש שהכוחות הגדולים הם מהמשחק, מהאנרגיות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכוונה לימודית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההחלטה הטובה דיה

רוני פרישוף
    25/06/2009

הי סיוון,

מדברייך עולה שאת צעירה נבונה, "עם ראש על הכתפיים", שלצד נטייה רגשית ואמנותית, יודעת לשלב גם רציונליות ושיקול דעת בקבלת החלטות. מכך שהתקבלת לכל בתי הספר למשחק (סחתיין!) את גם מוכשרת ומסוגלת!

יש לך את כל הכלים לקבל החלטה טובה, לכן סמכי על עצמך ועל תחושת הבטן. כך או כך, את לא יכולה לטעות, ומה שלא יהיה, תוכלי להפיק מכך למידה על עצמך, על אחרים ועל החיים.

אני לא בטוחה שיש דבר כזה "החלטה מדוייקת". כל החלטה היא יחסית, נכונה לרגע נתון, והיא התוצאה המיטבית של מערכת שיקולים סבוכה. אני מעדיפה לדבר על "החלטה טובה דיה".

את מתארת שהמשחק הוא חלום שלך, חלום של הלב. הרהורי הפרישה נובעים מקשיים שחווית השנה. נסי לשאול את עצמך, האם הגיע הזמן לוותר על החלום? האם הקשיים הם כאלה שאינך יכולה להתגבר עליהם בעזרת הכוונה של המסגרת המקצועית של לימודי משחק? האם הכאב שהם גורמים לך (לרבות הסיכון לפרוש מהלימודים, אותו את חווה כנראה ככשלון) הוא כל כך בלתי נסבל ששווה להניח לחלום? איך תרגישי לגבי בחירותייך כאשר תתבונני על חייך במבט לאחור, עוד שנה? עשר שנים? עשרים שנה?

התחברתי לשאלתך, כי בזמנו התלבטתי אם לפנות ללימודי אמנות או פסיכולוגיה. האמת, שמראש ידעתי שפסיכלוגיה היא ה"אמנות" שלי, אך בכל זאת לקחתי לעצמי שנה אחת בבית ספר לאמנות לפני האוניברסיטה, ומאז אני משתדלת ללמוד אמנות בסדנאות שונות. לא רק שאני לא מצטערת על אותה שנה קסומה (וגם קשה), אני מאמינה שמה שקיבלתי בה היה "דלק" לנשמה, שמזין עד היום את המשאבים שלי כפסיכולוגית וכאדם.

בקיצור, אין לאן למהר וכל התנסות היא מקור להזנה, צמיחה ולמידה על עצמנו. חשוב להגשים את חלומותינו ובד בבד לדעת להרפות ולשנות כיוון בלי חווייה של כשלון.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו