סיוטים וקריאה לעזרה של בעלי בשנתו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סיוטים וקריאה לעזרה של בעלי בשנתו
    גלי
    25/06/2009

אני פונה אליכם עובדת עצות זה כמה פעמים שאני מתעוררת בלילה ושומעת את בעלי מתוך שינה צועק " הלו הלו... מישהו.... תעזרו לי ... תעזרו לי" הצעקות מאוד חנוקות מתחננות כואבות וברורות ביותר . אני יודעת שבעלי חווה חוויות קשות במלחמת לבנון הראשונה אבל הוא לא רצה ללכת לטיפול ולטענתו "לא צריך לחפור יותר מדי" אבל לאור המקרים האלה של סיוטי לילה חוזרים
    אני דואגת לו . אבל גם לא יודעת אם לספר לו וחוששת שאולי אגרום לו נזק אם אספר לו על הסיוטים שלו בבקשה תגידו לי מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיוטים וקריאה לעזרה

רוני פרישוף
    25/06/2009

גלי שלום,

אני חוזרת זה עתה מהרצאה על הסרט "ואלס עם באשיר", בהשתתפות הבמאי, ארי פולמן. הבמאי, כמו גם רבים מהקהל, סיפרו על טראומת מלחמת לבנון השנייה, שלעיתים מופיעה שנים רבות אחרי הארועים, אפילו 20 שנה.

מה שהיכה בי הוא הפער בין החוויות הנוראות שעברו החיילים (הילדים) בני ה-19, לבין האדישות של החברה הישראלית, שחגגה את שנות השמונים העליזות קילומטרים ספורים מן התופת.

אני מצדיעה ומחזקת את בעלך והחיילים של אז ועכשיו. מי יתן ולא יהיו יותר מלחמות וסיוטים בלילות.

בעבודתי כפסיכולוגית ב"עמך", אני מטפלת בניצולי שואה ופליטי מלחמה, שאצלהם תסמיני הטראומה הופיעו לראשונה 40 ו-50 שנה אחרי הארועים.

אחד המאפיינים של טראומה היא תחושת הבדידות האיומה. אין מי שיחלוק, אין מי שיציל. משהו מטעם הבדידות ניתן לחוש בסיוטיו של בעלך.

אחד המרכיבים המרכזיים בטיפול בטראומה הוא חוויית היחד, התמיכה, השיתוף וההכלה.

משום כך, אפשר ורצוי שתספרי לבעלך בעדינות ובהדרגה את מה שאת רואה, ואת מה שאת חושבת. ההשתתפות שלך תהייה משמעותית ומועילה בשבילו, במיוחד אם תתבצע בעדינות ורגישות, תוך התעניינות בזכרונותיו וברגשותיו.

חשוב גם להעביר את המסר שטיפול בטראומה אינו "חפירה" או חיטוט בפצע חלילה, אלא להיפך, איסוף ועטיפה מרפאים, המתבצעים על פי סגנונו וצרכיו של האדם. ישנם טיפולים בטראומה שהם לאו דוקא מילוליים (כמו שיטת EMDR). בכל מקרה, כדאי לאבחן בעזרת כלים מקצועיים האם אמנם קיימים תסמינים פוסט-טראומטיים ומה הטיפול המומלץ.

מאידך, הזנחה של סימפטומים פוסט-טראומטיים עלולה להחמיר את התסמונת, במיוחד לעת זקנה, עת ההגנות הנפשיות מתרופפות.

אפשר להתייעץ בכל המסגרות הטיפוליות הרגילות, וגם ביחידה לחיילי מילואים של צה"ל.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו