מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיוטים וקריאה לעזרה של בעלי בשנתוגלי25/06/2009
אני פונה אליכם עובדת עצות זה כמה פעמים שאני מתעוררת בלילה ושומעת את בעלי מתוך שינה צועק " הלו הלו... מישהו.... תעזרו לי ... תעזרו לי" הצעקות מאוד חנוקות מתחננות כואבות וברורות ביותר . אני יודעת שבעלי חווה חוויות קשות במלחמת לבנון הראשונה אבל הוא לא רצה ללכת לטיפול ולטענתו "לא צריך לחפור יותר מדי" אבל לאור המקרים האלה של סיוטי לילה חוזרים
אני דואגת לו . אבל גם לא יודעת אם לספר לו וחוששת שאולי אגרום לו נזק אם אספר לו על הסיוטים שלו בבקשה תגידו לי מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים וקריאה לעזרה
רוני פרישוף25/06/2009גלי שלום,
אני חוזרת זה עתה מהרצאה על הסרט "ואלס עם באשיר", בהשתתפות הבמאי, ארי פולמן. הבמאי, כמו גם רבים מהקהל, סיפרו על טראומת מלחמת לבנון השנייה, שלעיתים מופיעה שנים רבות אחרי הארועים, אפילו 20 שנה.
מה שהיכה בי הוא הפער בין החוויות הנוראות שעברו החיילים (הילדים) בני ה-19, לבין האדישות של החברה הישראלית, שחגגה את שנות השמונים העליזות קילומטרים ספורים מן התופת.
אני מצדיעה ומחזקת את בעלך והחיילים של אז ועכשיו. מי יתן ולא יהיו יותר מלחמות וסיוטים בלילות.
בעבודתי כפסיכולוגית ב"עמך", אני מטפלת בניצולי שואה ופליטי מלחמה, שאצלהם תסמיני הטראומה הופיעו לראשונה 40 ו-50 שנה אחרי הארועים.
אחד המאפיינים של טראומה היא תחושת הבדידות האיומה. אין מי שיחלוק, אין מי שיציל. משהו מטעם הבדידות ניתן לחוש בסיוטיו של בעלך.
אחד המרכיבים המרכזיים בטיפול בטראומה הוא חוויית היחד, התמיכה, השיתוף וההכלה.
משום כך, אפשר ורצוי שתספרי לבעלך בעדינות ובהדרגה את מה שאת רואה, ואת מה שאת חושבת. ההשתתפות שלך תהייה משמעותית ומועילה בשבילו, במיוחד אם תתבצע בעדינות ורגישות, תוך התעניינות בזכרונותיו וברגשותיו.
חשוב גם להעביר את המסר שטיפול בטראומה אינו "חפירה" או חיטוט בפצע חלילה, אלא להיפך, איסוף ועטיפה מרפאים, המתבצעים על פי סגנונו וצרכיו של האדם. ישנם טיפולים בטראומה שהם לאו דוקא מילוליים (כמו שיטת EMDR). בכל מקרה, כדאי לאבחן בעזרת כלים מקצועיים האם אמנם קיימים תסמינים פוסט-טראומטיים ומה הטיפול המומלץ.
מאידך, הזנחה של סימפטומים פוסט-טראומטיים עלולה להחמיר את התסמונת, במיוחד לעת זקנה, עת ההגנות הנפשיות מתרופפות.
אפשר להתייעץ בכל המסגרות הטיפוליות הרגילות, וגם ביחידה לחיילי מילואים של צה"ל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)