שתי אחיות חולות סרטן מה לומר ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שתי אחיות חולות סרטן מה לומר ?
    אורה
    29/06/2009

שלום רב,
    מבקשת וצריכה עזרה , אימי בת 81 חולת סרטן ריאות
    מטופלת בכימוטרפיה , לאחותה הצעירה ממנה ב10 שנים גילו סרטן מתקדם עם גרורות במצב קשה מאוד.
    שתי האחיות גרות מאוד רחוק זו מזו האם יודעת את מצבה הכללי של אחותה ה"צעירה " האם נכון לספר לאמא את האמת ? האם לא תוכל לנסוע לעיר מגוריה של אחותה להפרד ממנה וגם ייווצר ממנה להגיע ללוויה אם ייקרה ....קשה לי מאוד לקבל החלטה ואחר כך אתייסר כל חיי
    שלא אמרתי .
    האחיות האחרות של האם , אמרו לי שעלי לקבל החלטה והם יעשו מה שאני חושבת שנכון לעשות ומה שאומר להן .
    דעתי שמידע זה לא יוסיף לה ולא ייקל עליה ואולי יעשה הפוך ואני חושבת שלא צריך לספר לה במידה ותמות .
    אודה לעזרה מהירה מדיר שינה מעיני .
    אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה מול הסתרה

רוני פרישוף
    29/06/2009

שלום אורה,

ראשית, איחולי החלמה מהירה ומלאה לאימך!

החיים מזמנים לנו דילמות בלתי אפשריות...

לא ציינת מהם היחסים השוררים בין אימך לאחותה, ועד כמה הן קרובות וחשובות זו לזו. לא ציינת גם את מצבה המנטלי של אימך. האם היא מסוגלת להגיע בכוחות עצמה למידע (האם היא מרימה טלפון לאחותה מדי פעם?).

האם קיימת אפשרות שהמידע על אחותה יגיע ממקור אחר? במקרה זה איך היא תרגיש ותגיב?

לדעתי, יש לנהוג בקשיש באותם דרך וסגנון שאיפיינו אותו במהלך חייו.

האם אימך במהלך חייה שמה את ידיעת האמת כערך עליון בחייה, גם על חשבון נוחותה האישית? או שאולי היא אדם שמעדיף לעגל קצוות או לחסוך מעצמו ומיקיריו ידע כדי לא לחוות כאב? (לדוגמא, האם לפני טיפולים רפואיים היא מעדיפה לברר ולדעת כמה שיותר, או מעדיפה לדעת כמה שפחות ולסמוך על הרופאים?). איך היא נהגה כאמא? האם היא הישירה את האמת בפנייך, או שחסכה לך עובדות כואבות?

אם הסגנון של אמא בנושא הכרת האמת ומפגש עם כאב הוא מובהק (נוטה לידיעה או נוטה להכחשה), לדעתי יש לכבד את סגנונה ולהתאים את הבחירה אליה.

אם זה לא כל כך ברור (ניתן לשוחח על כך עם אחיותיה ומכריה), פעלי על פי תחושות הבטן שלך.

נהלי עם אמא שיחה דמיונית, נסי לדמיין מה היא היתה אומרת, איך היא היתה מדריכה אותך, באיזה נימוקים?

בכל מקרה מניעייך הם אתיים, ונובעים ממסירות ואהבה, לכן את יכולה להרגיש שלמה עם בחירתך.

ושוב, רפואה שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו