מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר עינייןמירה01/07/2009
אני סובלת מדיכאון שמתבטא בעיקר באובדן עיניין והנאה (עד כדי שאלות של למה אנחנו חיים...)
אנחנו עומדים לנסוע לטיול בחול עם הילדים לתקופה של חודש ואני ממש מפחדת שהתסכול מחוסר העיניין וההנאה יחמיר את מצבי ושמצב רוחי יפגום בהנאת הטיול של בעלי וילדי.
אין לי אפשרות לבטל את הטיול כיוון שרובו משולם וכיוון שאיני מעוניינת לאכזב את הילדים
מה גם שאני לא יודעת אם שהיה בארץ למשך כל החופש הגדול תהיה לי קלה יותר.
מה עצתכם ? איך אני יכולה לשרוד טיול כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
עצובה01/07/2009תנסי לנצל את הטיול ולעשות דברים שאת אוהבת .
למצוא בחו"ל מספרה טובה , לעשות מניקור או פדיקור .
לצאת למסע שופינג מטורף .
נצלי את הטיול עד תומו ותנסי כמה שיותר להנות בו - ופחות להסתכל על הכל בעין צרה שבה את חושבת :"הכול חרא , הכול לא טוב "
ההפך - נסי להסתכל על הכול מזיוות יותר חיובית .
ואולי כך גם תצליחי לצאת מהמצב שבו את שרויה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלואי והייתי יכולה...
מירה01/07/2009זאת בדיוק הבעיה.... שאני נוסעת למקום שהכל זול וזמין אבל לי אין חשק לכלום.
השאלה איך פתאום אני אסתער על החיים....
האם כדאי לי לעשות באופן מלאכותי דברים או שזה יחמיר את הרגשתי...
איך אני "מנצלת" את הטיול לצאת ממצבי ?
אני מפחדת שאני "אתנתק" מרוב פחד מכך שאיני נהנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון בחופשה
רוני פרישוף01/07/2009הי מירה,
מצב של דכאון הוא מצב של "דיכוי" הנפש. הפער בין הדיכוי הפנימי ל"חופש" החיצוני אמנם יכול להיות מכאיב ומלחיץ.
קשה לפתור בעייה של דכאון בזמן קצר. גם לטיפול תרופתי נוגד דכאון נדרשים כמה שבועות כדי להשפיע.
אם אינך מטופלת, אני ממליצה לך בחום לקבוע פגישה טיפולית ראשונה עוד לפני הנסיעה, וכך תדעי שעשית צעד ראשון משמעותי כדי לשפר את מצבך, ואולי כך תגייסי מעט אופטימיות ומוטיבציה.
לגבי הטיול, קבלי את החווייה כפי שהיא ואל תנסי להילחם בה. ככל שאת יכולה, היי סבלנית ולא שיפוטית כלפי עצמך, גם אם את לא מרגישה שמחה או הנאה. לנפש יש עונות ממש כמו לטבע. הנפש שלך סתווית עכשיו, אפרורית וריקה, אך אולי היא מכינה את עצמה להתחדשות ופריחה כשיגיע הזמן.
נסי להתמקד ולהתבונן בילדייך. ראי איך הם מגיבים, מתנהגים, הרגישי איך הם צמחו בשנה החולפת, שימי לב ליחסים ביניהם, למדי מה הם אוהבים, מה מרגש אותם, מה מרתיע ומכעיס אותם, הקשיבי לקולם, חושי את מגעם, הרבי ליצור איתם קשר עין וקשר גופני, תראי איך הקשר ביניכם מתפתח כאשר אתם יחד בחופשה.
אינך חייבת "לזייף" הנאה עבורם, נוכחותך חשובה ויקרה להם, והם יודעים לקבל אותך כמו שאת.
אם מתאים, שתפי את בעלך במצוקתך ועזרי לו לתמוך בך.
גם אם הנסיעה לא תהייה מהנה, נסי להפוך אותה למשמעותית מבחינת יכולתך לקבל את עצמך גם במצב חלש, ולזכות בתמיכה וחיזוק של התא המשפחתי,
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דבר העומד בפניי הרצון .
עצובה01/07/2009ראי - עצם המחשבה שלך , כשאת חושבת : "אני כנראה אתנתק מן הילדים ,אהרוס להם את הטיול עם מצב הרוח שלי .. " רק בעצם המחשבה הזאת - את בעצם הורסת לעצמך את המצב רוח ואת "בונה" לעצמך את העתיד .
"לנצל " את הטיול - הוא לעשות כמה שיותר דברים שאת אוהבת , שעושים לך טוב .
ל'קרוא ספר טוב ( ישראלי / לועזי ) במהלך הנסיעה או אפילו במלון עצמו , לצאת עם המשפחה או אפילו לבד לארוחה משפחתית טובה במסעדה מומלצת , לעשות קניות , להתחדש בתסרוקת חדשה
או כמובן ללכת למקומות שמרגיעים אותך - שעושים לך טוב .
אני לדוגמא מאוד אוהבת ללכת לים כאשר אני במצב רוח קודר או עצוב , נסי למצוא מקום בעיר שלך - גן שעשועים או אפילו חדר בבית - משהו שמרגיע אותך וככה את חוזרת לעצמך .
כמובן שזה לא תהליך קל - ולא תהליך קצר .
נסי אפילו ממחר - תלכי לספרייה וקחי ספר טוב או אפילו עיתון בוקר , תשבי לך במקום שאת לבד או אפילו אם תרצי עם בעלך , תשמעי מוזיקה שאת אוהבת ותעשי רק מה שאת רוצה .
אני מקווה שזה יעזור לך .
זכרי שני דברים מאוד חשובים - "אין דבר העומד בפניי הרצון "
וכמו- כן :"חייכי - הכול לטובה ! "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)