האם אפשרת ללא תרופות ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם אפשרת ללא תרופות ?
    גלית
    05/07/2009

אני מתעוררת מידי יום בתחושה שהכל חסר משמעות. הדבר היחידי שעוד נותרה לו משמעות בעיני היא שהבאתי ילדים לעולם ואני חייבת עבורם להשתדל ולשחק "כאילו" יש לדברים משמעות.
    התחושה הזאת גורמת לי לחרדות ולכאב רב.
    אני מטופלת אצל פסיכולוג. איכשהוא תמיד כשאני מעלה את השאלה הזאת הוא אומר לי "בטח שתרגישי שהחיים חסרי משמעות כיוון שאת לא מספיק משפיעה, מעורבת וכו', ואז אנחנו עוברים לטיפול בגורמי מתח טריוואליים כמו "איך להגיב כשהילדים או בעלי מתנהגים בצורה כזאת או אחרת".
    אני לא יודעת איך אני יוצאת מזה והאם אפשר לצאת מזה רק רק בעזרת שיחות.
    האם אפשר לצאת מזה רק בעזרת כדורים(אני מאוד נרתעת) ?
    האם אפשר לצאת מזה בכלל..
    תודה
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אפשרת ללא תרופות ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועוד איך אפשר ! תאמיני ותצאי מזה .

אהרון
    05/07/2009

כותב לך מנסיון .

הפסיכולוג/ית שלך צודק/ת , חפשי תחומים שבהם תמצאי אתגר . זה כול להיות אפילו תחביבים קטנים ועד לתחומי עיסוק מכניסים .

אל תקבלי כל בר כמובן מאליו - גם ללקק גלידה זו אחת מהנאות החיים .

קחי לף דף לפני שא הולכת לישון רשמי עליו מטלות למחרת והשתדלי למלא אותן .

אל תשכחי שבמטלות לרשום גם דברים מהנים .

בהצלחה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי - האם יש הכרח

רוני פרישוף
    05/07/2009

שלום גלית,

מטפלים חלוקים בדעותיהם בנושא התרופות. יש כאלה שמאמינים שכל עוד אפשר להתמודד בעזרת טיפול נפשי, עדיף להימנע מתרופות, ותופסים את הטיפול התרופתי כדבר שעלול לחסום את מקור הכאב ולהשטיח את ההתמודדות. אחרים חושבים שאם אפשר להקל על כאב נוראי, למה לא? ואף מאמינים שטיפול תרופתי יכול לחזק את הרוח ולהזרים עוד כוחות לעבודה מעמיקה בטיפול הנפשי.

אני נמנית על הקבוצה השנייה, אני כמובן לא יודעת מה דעתו של המטפל שלך.

אני מאמינה שאפשר להתמודד עם כאב נפשי גם ללא עזרה תרופתית, אך אני בהחלט תומכת בטיפול תרופתי במקרה הצורך. לדעתי, אם את בוחרת לא לנסות טיפול תרופתי עדיף שזה יהיה מהסיבות הנכונות לך, ולא בגלל חששות שנובעים מדעות קדומות או סטיגמות שגויות לגבי הטיפול.

מנסיוני כמטפלת, אני מתרשמת שטיפול אנטי דכאוני-חרדתי (ממשפחת SSRI או SNRI) יכול מאד להקל, להרגיע ולחזק. הטיפול בהחלט לא ממסטל, ממכר או מצמצם את הרגש. בתקופה הראשונה (כחודש) עלולות להיות תופעות לואי והשפעה לא נוחה על המצברוח, אך תופעות אלו חולפות בד"כ, ואם הן לא חולפות מנסים תרופה אחרת מבין המגוון הגדול שקיים היום. בסיום תקופת הטיפול ניתן להפסיקו ללא תופעות גמילה, ובד"כ השיפור במצב הנפשי נשמר.

מנסיוני, הרוב הגדול של המטופלים שנעזרו בטיפול תרופתי לא רק שלא נחסמו בטיפול, אלא השיפור במצב הרוח והעלייה בכוחות הביאו לפריצת דרך של ממש בתהליך הטיפולי, וכוח להתמודד עם תכנים שעד כה נמנעו מלגעת בהם כי היו כואבים מדי. על אחת כמה וכמה בטיפולים ממושכים עם תחושה של "תקיעות" כפי שאת מתארת.

יחד עם זאת, את נמצאת בטיפול וכדאי מאד להתייעץ עם המטפל בנושא. בודאי חוות דעתו מסתמכת על היכרות יותר מעמיקה ומגוון שיקולים יותר רחב מכפי שאני יכולה להציע לך. כמו כן, חשוב להתייעץ עם רופא/ה פסיכיאטר/ית, שהם המומחים בתחום ולקבל את חוות דעתם לגבי נחיצות הטיפול.

חשוב לשתף את המטפל ברגשות התקיעות. יכול להיות שגם השיחות יוכלו לשנות כיוון באופן שיותר יועיל לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה הממצה

מירה
    06/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו