מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פסיכולוג דרך קופ"חעירית05/07/2009
עקב מצב כלכלי לא מזהיר, בלשון המעטה, אני מעוניינת ללכת לטיפול פסיכולוגי דרך קופת חולים (כללית). האם ישנה אופציה ללכת לפסיכולוג פרטי ולקבל החזרים דרך הקופה, או שעלי לפנות לקופת חולים כדי לראות באיזה סניף אני יכולה למצוא מטפל/ת טוב/ה?
עם כל הכבוד למצב הכלכלי, אני לא רוצה להתפשר על מטפל לא טוב ולא מקצועיף כך שהעצות שלכם תעזורנה לי להחליט כיצד לפעול, זה חשוב לי מאוד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דרך קופת חולים
רוני פרישוף05/07/2009שלום עירית,
דרך קופת חולים כללית ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בעלות של 160 ש"ח למפגש. הזכאות היא ל-30 פגישות בשנה, ול-60 פגישות בסך הכל. ניתן לבחור מטפל מתוך רשימה של מטפלים הנמצאים בהסדר. המטפלים מקבלים בקליניקות הפרטיות שלהם.
ככל הידוע לי, רשימת המטפלים בהסדר כוללת פסיכולוגים קלינים ופסיכותרפיסטים (בד"כ עוס"ים), בגישות טיפוליות שונות (למשל, גישה דינמית וגישה קוגנטיבית-התנהגותית), נשים וגברים, ותיקים וצעירים. חלקם הגדול מקבלים גם באופן פרטי.
כדאי מאד לפנות למטפל/ת על בסיס המלצה, ועליה להוסיף את התרשמותך האישית.
אם אין לך מקור להמלצה, חשוב שתגבשי מראש את צרכייך והעדפותייך, ואל תתביישי לשאול כל מה שעולה בדעתך בטלפון ובפגישה ראשונה.
נסי למקד לעצמך, האם את מעדיפה טיפול אצל גבר או אישה, בגישה דינמית או קוגנטיבית-התנהגותית (על ההבדלים תוכלי לקרוא ברשת), צעיר יחסית או ותיק. חשוב לשאול בפגישה הראשונה מה חוות הדעת על בעייתך, מה יהיה אופי הטיפול ומטרותיו, והאם יש למטפל נסיון במקרים דומים.
חשוב מאד לברר מראש מה יהיה תעריף הטיפול לאחר שיסתיימו הפגישות המוזלות! ישנה שונות בין מטפלים בעניין זה!
בכל מקרה, הצלחת הטיפול מבוססת באופן רב על הכימיה בין המטפל למטופל, על האמון ועל תפיסת היכולת. הרשי לעצמך לבחון במשך 2-3 פגישות האם אלו מתקיימים, ואם לא, מותר להמשיך הלאה.
אגב, המרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות מעניקות טיפולים בחינם (אם כי נדרשת המתנה ארוכה). יש עוד גופים ועמותות שנותנים טיפולים מוזלים ומסובסדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)