פחד מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מוות
    ורד
    26/08/2007

מאז שסבא שלי מת מסרטן אני לא מצליחה להפסיק לפחד לחיים של הקרובים אלי, אני משתדלת לא לדבר על זה כי אני יודעת שזה מלחיץ אותם, אבל הפכתי להיות דאגנית ומציקה וזה אפילו כשאני מפגינה רק חלק קטן מהמצוקה שאני מרגישה, בפועל אני חושבת על זה כמעט כל הזמן, כמו ענן שמרחף בשולי התודעה שלי ומציק לי כל הזמן. אני כבר לא יודעת מה לעשות, איך אפשר להפסיק לחשוב על זה כל הזמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לך!

סיון
    28/08/2007

ראשית רצית להגיד לך שזה נורמלי לחשוש לאחר מיקרה כזה...אך אולי בהחלט עצל זה מיתבטא בדרך קצת יתר חוששנית..
    תיראי ליפעמים דברים כאלה נישארים עצלינו בזיכרון ומתת מודה שלנו..ובהחלט יוצא מצב שבו אנו חושבים על זה יותר מידי...
    אך, ליפעמים אכן מצב זה או תקופתי, ולאחר זמן מסויים זה ניגמר.
    אני יכולה לתת לך דוג': אם נגיד את צופה בסרט איימה...אז ליפעמים הסרט מפחיד עד מאוד ואת חושבת כל הזמן על משו רע שיש,נכון?
    יחד עם זאת, זה לא טוב לחשוב על דברים רעם,כאלה לדוג'. כלומר הדבר הרע פה הוא החשש היותר מידי. החשש שיקרה משו רע.
    את צריכה להיות מודעת לכך שכל הזמן קורים דברים, אם הם טובים או רעים.
    תיראי, זה קשות.נכון. זה בהחלט מצב קצת מפחיד ומלחיץ.
    את יכולה ללכת לרופא, מישהו, שיכול לספק לך מידע על זה. כלומר, אם יש מצב שזה יקרה לבני מישפחתך. לפי מה שאני יודעת, סרטן יכולה להיות מחלה תורשתית, אך בהחלט היא יכולה להיגרם מתוצאה של משהו...וכך יתכן שזו לא תיהיה בעיה למישו אחר מיבני מישפחתך. אך אפילו אם זה תורשתי..אולי יש מצב שזה לא יקרה למישהו אחר.
    אך אני בהחלט לא רוצה שתיסמכי על דיברי לגבי המחלה ב-100%,כי זה רק מה שאני יודעת. לכן, אני מציעה לך ללכת לאדם מומחה שיודע היטב.
    ולסיום, אני מקווה שזה פשוט מצב זמני ביותר. תנסי לחשוב שלא צריך לחשוב על זה.שזה לא טוב להיות כל הסמן ככה בלחץ, ותנסי "להכניס" את זה לעצמך בראש.
    מקווה שעזרתי,
    שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורד יקרה...

רונן דוד
    29/08/2007

אין ספק שמוות של מישהו קרוב ועוד ממחלה נוראית כמו סרטן,
    זה כאילו המציאות טופחת על פנינו ומזכירה לנו שיש גם מוות בחיינו.
    זה רק טבעי שזה יעסיק אותך אבל אם את רואה שאת לא יכולה להתמודד עם זה לבד, את יכולה לשתף חברים, משפחה, אנשים קרובים ואם גם זה לא עוזר, אז את יכולה לגשת לטיפול שיעזור לך בהתמודדות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו