מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהבחור08/07/2009
שלום רב,
אני בן 24 ומזה תקופה אני מרגיש שאני במצב נפשי שונה מבעבר. אפשר להגיד בושה,תסכול ודימוי עצמי נמוך בעקבות חרדה חברתית שהייתה/קיימת. אני שוקל לגשת לטיפול פסיכולוגי, אבל מיד עולה בי השאלה כיצד אני אמור לשוחח עם מישהו שאיני מכיר על עברי ,על ההסטוריה שלי, על הורי, אחיי וכו' ?
והאם גם צעד כזה של פנייה לטיפול יכולה לגרום לי לכאב נפשי נוסף?
אשמח לקבלת עצה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלה קשה...
רונן דוד08/07/2009
אני מאמין שכמו כל דבר בהתחלה קצת קשה,
עם הזמן תלמד על מה לספר יותר ועל מה פחות לשים דגש.
עם הזמן יהיה יותר ויותר קל.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה בטיפול
רוני פרישוף08/07/2009שלום לך,
אתה מאד צודק. מוזר וקשה להיפתח ולהחשף בפני אדם זר.
יש אנשים שדוקא הזרות משחררת אצלהם מעצורים (כמו בפני "כומר וידוי") אך רבים אחרים מוצאים את הסיטואציה קצת מלאכותית וקצת הזוייה...
נראה לי שהשאלות שאתה שואל לגבי טיפול דומות מאד לספקות הפנימיים שגורמים לך להרגיש חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך. שאלות כמו: מה יראו לי, מה יגלו עלי, מה יחשבו עלי, האם אצליח לשלוט ברושם שאני יוצר.. האם אצליח לשלוט במצב.. האם החשיפה לא תסב לי נזק.. רגשות של בושה ושקיפות..
הטיפול הוא הזדמנות לחוות את התחושות האלו "בשידור חי" ולהתמודד עימן בעזרת ההתייחסות האמפטית והמחזקת של המטפל/ת.
אני מאמינה שהמטפל/ת יגלו רגישות לקצב שלך ולקושי להחשף, יעזרו לך להיפתח באמצעות שאלות והכוונה, ויקשיבו ברגישות לקושי ולכאב שיעלו בשיחה. לאחר זמן קצר דמות המטפל/ת כבר לא תהיה זרה בשבילך, אלא מוכרת וידידותית, ואז המסע יהיה משותף וקל יותר.
טיפול בהחלט יכול לעורר כאב נפשי, כי נוגעים בנקודות רגישות וכואבות. אך המגע הטיפולי לא פוצע, אלא להפך, הוא מגע מכיל, מרפא ומחזק. כך שהכאב הוא ראשיתה של צמיחה והתחזקות.
יופי שאתה רוצה לטפל בקשיים, שתהייה לך דרך מוצלחת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)