מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

מאמרים בנושא מגע בטיפול
יוסף20/12/2010שלום!
כמטופל וכמטפל לעתיד אשמח אם תוכלי להפנות אותי למאמרים בנושא מגע בטיפול.
תודה
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מטפל-מטופלאדווה08/07/2009
הי...רק רציתי לשאול משהו לגבי אתיקה וכאלה...לא ממש העליתי את הנושא בתחילת הטיפול ולא בא לי גם עכשיו זה יראה מוזר...כי יש לי שאלות לא אישית כלפי המטפלת שלי אלא בכלל הנושא מסקרן אותי...אני מדברת על יחסימטפל-מטופל. למשל,יש את הסדרה עכשיו בערוץ3 "בטיפול",מאוד מענינת אותי אבל נראה לי שבכל זאת יש שם דברים שאולי לא מציאותיים ורציתי באמת לשאול את המומחים....אני מדברת על זה ששם המטופלת מרגישה רע ומצוקה ובסוף הפגישה כשהיא יוצאת מהדלת היא נותנת בחיפזון נשיקה למטפל....היה מטופל שגם נשבר והתחבק איתו...כל זה היו אמנם בלהט הרגע מה שנקרא ולא נתנו אופציה למטפל ל"ברוח" ...השאלה באמת האם זה רק כי זה בכל זאת טלויזיה....כי אם כן זה חיקוי לא משהו(למרות שהיה לי מעניין)....אבל האם באמת בטיפולזה אפשרי? הרי ישנם קשיים ומצוקות ונשברים...זה די אינטימי...אם אפשר לבכות זה קשה שלא לבקש איזה חיבוק...נראה לי...רק משהו תומך לאותו רגע לא משהו אינטימי או משהו?אפילו להחזיק למטופל אתהיד אם ממש קשה לו?האם זה קיים?או שאסור בתכלית האיסור כל מגע?גם לא כשמישהו מסיים טיפול?
אני אשמח לתשובה מקצועית כי זה מעניין וחשבתי ללמוד גם...אבל מצד שני נראה לי קשה כל כך להיפתח מחד ולהישאר רחוק מאידך...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבול...
רונן דוד08/07/2009
אני חושב שכל עוד יודעים לשים את הגבול, אז אין שום בעיה עם חיבוק, נשיקה על הלחי, לחיצת יד וכו'.
שני הצדדים בטיפול חייבים להיות מודעים לגבול הדק הקיים
ולהשתדל כמה שיותר להמנע מסימני חיבה מוגזמים לכאן ולכאן.
בכלל כל הנושא הוא נושא שלפעמים הגבולות בו מתערערים ואז זה מתחיל להיות מסוכן.
זו דעתי האישית בכל אופן,
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים..
אדווה08/07/2009תודה רונן....
אני מכבדת את דעתך!אבל אני אשמח לקבל תשובה על כך גם מהפסיכולוגית כדי לדעת במדוייק...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע בטיפול
יפעת קלוש יגל08/07/2009שלום ע'
יחסי מטפל מטופל הם דבר מורכב ועדין. השאלה שלך מתמקדת יותר במגע, נושא עוד יותר עדין.
לגבי הסדרה בטיפול, סדרה מעולה, המטפל שם מייצג מטפל שלא שמר על הגבולות, איבד אותם, ומתייסר בשל כך, אני לא יודעת אם ראית את סוף העונה השנייה והחלטותיו, ואני לא רוצה לקלקל לך.
הסדרה ללא ספק נוגעת בסוגיות בעייתיות ושאלות אנושיות ואתיות.
במציאות, הקו הפסיכולוגי השמרני אינו דוגל במגע בלשון המעטה. יחד עם זאת כיום בהחלט יש מטפלים שייתנו חיבוק בסיום טיפול. אני חושבת שכל מטפל בונה לו את הגבולות של עצמו (היום יש פסיכולוגים שמשלבים טכניקות של מגע בטיפול מהתחום האלטרנטיבי). הגבולות צריכים להיות כאלו שלא יפגעו במטופל בשום דרך, כמו חדירה למרחב הפרטי ובמקרה הקיצוני הטרדה מינית כמובן.
כמובן שהדברי מעוגנים גם בחשיבה תאורטית, בגדול צמיחה דרך תסכול ואי סיפוק מיידי, ללא ספק אין תשובה חד משמעית, וכל בחירה וצעד של המטפל צריכה להיות מגובה בהבנה של מעשיו, המקדת בצרכי המטופל ולא בצרכיו ולקיחת אחריות.
בהצלחה בטיפול שלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)