מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקשת עצהmirit11/07/2009
שלום רב!
אני נשואה+ילדה. חמותי בת 65 . פעם בכמה חודשים יש לה מעין התפרצויות זעם במהלכן היא מטיחה בכל בני המשפחה שלה האשמות חסרות בסיס וגם מעליבה את כל הסובבים אותה.ההתפרצויות האלה נמשכות כמה ימים, לפעמים יותר משבוע, היא מתקשרת כמה פעמים ביום בהפרשים של כמה דקות ואם לא עונים לה אז היא מסוגלת אפילו להגיע אלינו הביתה כדי להמשיך את המריבה . הסיבות להתפרצויות האלה הן בד"כ עלבון כלשהו. בזמן ההתפרצויות האלה נוצר רושם שהיא בכלל לא שולטת בעצמה ולא מודעת למה שהיא אומרת והיא פשוט רוצה לפרוק את הזעם שהצטבר אצלה ולא משנה על מי, כי אם אנחנו לא עונים לה אז היא מתפרצת על הבת שלה וגם על בעלה. לדברי בעלי תמיד היו לה בעיות נפשיות והיא בכתה הרבה כשהוא היה קטן והיתה מתפרצת עליו ועל אחותו. בפעמים הראשונות שהיא התפרצה עליי חשבתי שיש לזה בסיס כלשהו וניסיתי להסביר לה ולנסות להתפייס איתה אבל כל מה שאמרתי רק שימש אותה בהתפרצויות הבאות. בזמן האחרון הטענות שלה נהיות יותר ויותר חסרות היגיון, ההרגשה היא שלא משנה מה אנחנו נגיד ואיך נתנהג איתה היא תפתח מזה איזושהי תאוריה ותיפגע. כאילו צורת החשיבה שלה בנויה ככה שכל דבר הופך בסוף לעלבון.גם כאשר הכל בסדר לכאורה, היא מחפשת מה לא בסדר . בזמן האחרון הביקורים אצלה הפכו לבלתי נסבלים. בין לבין היא גם מעליבה אותנו כי היא יודעת בוודאות שאנחנו לא נתעמת איתה מול הילדה. אנחנו לא יודעים מה לעשות ואיך לפתור את המצב הזה. טיפול פסיכולוגי זה לא אופציה כי לא משנה באיזה צורה נגיד לה את זה היא תיעלב ותתפרץ עלינו והיא בעצמה לא תודה שיש לה בעיה ולא תפנה לטיפול מיוזמתה. אנחנו כרגע בפרשת דרכים מבחינת עבודה ודירה- אין לנו עדיין דירה קנויה אלא רק שכירות ואנחנו פשוט שוקלים לעבור לעיר אחרת ולנתק איתה כל קשר או לפחות לצמצם אותו למינימום- פעם בחודש.
אנא עזרו לי אני ממש אובדת עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה??
mirit14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמה מתקיפה
רוני פרישוף14/07/2009שלום מירית,
אני מתנצלת על העיכוב בתגובה.
על פי תאורך, נשמע שחמתך סובלת ממצוקה נפשית רבה, מתקשה להכיל את עצמה, מרגישה קורבן נצחי, ומבקשת עזרה, אהבה והכלה בדרך מאד לא פרודוקטיבית של התקפות זעם וטרוניות.
אני משערת שהחווייה הקורבנית והפגיעות הגדולה הם תולדה של קורות חייה. מחשבה על כך יכולה לעזור לכם לגייס שרידי הבנה ורוך.
את עצמך פוסעת בשביל צר בין אמפתיה וסובלנות לבין אי-ספיקה, על גבול החזרת מלחמה שערה.
אני מעריכה את המאמץ המשתמע בין השורות, לא לאפשר להתנהגותה של חמתך להיכנס כטריז בינך לבין בעלך, ולשמור אל אחדות המשפחה המורחבת.
תפקידך, לדעתי, הוא בעיקר מתן תמיכה לבעלך ולביתך, כדי שההתנהגות של האם-סבתא לא תפגע בהם באופן אישי. ביתך בעיקר זקוקה לתיווך, כדי שתבין שלסבתא יש קושי, והוא לא מכוון אישית נגדה. אם תדגימו לבת מודל של איפוק, סובלנות ועמידה על גבולות תקינים, תציידו אותה בנכס לכל החיים.
לדעתי, אין טעם שתתעמתי עם חמתך אישית, אלא כאשר יש צורך לשים גבולות לטענות המופנות אישית כלפייך. אולי בעלך יכול לשוחח איתה ברגעים של הפוגה, בעזרת הכרה בסבלה, הבעה של אהבה ומחוייבות כלפיה, ושיתוף זהיר אך כנה בקושי שלו מול התנהגותה.
אפשר לשכנע אדם להשתמש בעזרה מקצועית אם באים אליו "בטוב", לא מתוך האשמה בבעיות נפשיות. אפשר אולי להתחיל בהתערבות משפחתית-מערכתית, כדי שהיא לא תרגיש "מסומנת".
אם את מרגישה שמערכת היחסים הזו פוגעת באופן ניכר באיכות חייכם, בבריאותכם הנפשית וביחסים המשפחתיים, בהחלט לגיטימי לתפוס מרחק: פיזי, גיאוגרפי, מעשי ורגשי.
היי בטוב, רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)